Νησί Φου Κο, Νότιο Βιετνάμ | Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πληροφορίες

Το νησί Φου Κο (Phu Quoc) είναι το μεγαλύτερο νησί του Βιετνάμ. Στα Καμποτζιανά ονομάζεται Koh Tral. Άλλα 21 μικρά νησάκια συμπεριλαμβάνονται στην περιοχή του Φου Κο. Το μέγεθος του είναι 574 τετραγωνικά χιλιόμετρα περίπου το ίδιο μέγεθος με το νησί Πουκέτ της Ταϊλάνδης, ενώ ο πληθυσμός του δεν ξεπερνάει τους 100.000 κατοίκους. Η αλιεία και η γεωργία ήταν οι κύριες δραστηριότητες των κατοίκων του νησιού αλλά τώρα εξελίσσετε σε μεγάλο βαθμό και ο τομέας του τουρισμού. Για τους κατοίκους του Βιετνάμ αποτελεί ήδη μεγάλο τουριστικό θέρετρο το οποίο εξελίσσετε παγκοσμίως.

Το νησί Φου Κο είναι πολύ γνωστό για τις παραλίες του αλλά και την θάλασσα του με τους κοραλλιογενείς ύφαλους και τα τροπικά ψάρια που συνιστά κολύμπι με αναπνευστήρα και scuba-κατάδυση.

Τα χρόνια του πολέμου του Βιετνάμ το νησί χρησιμοποιήθηκε από τους Αμερικάνους ως νησί ανεφοδιασμού καθώς και ως φυλακή για τους Βιετκόνγκ αιχμαλώτους πολέμου που φυλάσσονται στις φυλακές Cay Dua του νησιού, σημερινό μουσείο.

Για να φθάσει κανείς στο νησί έχει δύο επιλογές. Με πλοίο από τις πόλεις Rach Gia ή το Ha Tien ή με αεροπλάνο κυρίως από το αεροδρόμιο της Σαϊγκόν (πόλη του Χο Τσι Μινχ) με βιετνμέζικες αερογραμμές ή με Air Mekong.

Παραλίες στο Νησί Φου Κο

Παραλία Bai Truong

Είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού που καλύπτει περισσότερη από την μισή δυτική ακτή του Φού Κου.

YouTube
Duong Dong, Long Beach, beautiful Phu Quoc Island, Vietnam

As Phu Quoc’s most popular beach, Bai Truong, or in English “Long Beach”, is a long stretch of yellow sand beach lined with hotels, resorts, beach bars, and more. Located just a few kilometers from the Phu Quoc Airport, chances are you will find yourself here at least once during your stay on the island.

Παραλία Σάο

Η παραλία Σάο είναι ένας μικρός τροπικός παράδεισος που βρίσκεται στο νοτιοανατολικότερο σημείο του νησιού. Από τις ομορφότερες τουλάχιστον που έχω συναντήσει μέχρι στιγμής. Η παραλία βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νησιού και βλέπει ανατολικά προς τον Ειρηνικό ωκεανό.

YouTube
Sao Beach (Bãi Sao or Star Beach) – The Best Beach in Phu Quoc Island and Vietnam

Sao Beach (Bai Sao or Star Beach) in Phu Quoc Island, which is the best beach in Vietnam. With white powdery sand, turquoise clear water, swaying palm trees, jungle backdrop and few bars along the beach, Sao Beach is the postcard perfect beach that most of travelers searching for.

Ξενοδοχεία και καταλύματα Νησί Φου Κο

Το νησί Φού Κου (Phu Quoc) είναι περισσότερο ανεπτυγμένο από την δυτική μεριά δηλαδή η μεριά που βλέπει τον κόλπο της Ταϊλάνδης. Σε αυτή την μεριά βρίσκεται και η μεγάλη παραλία του νησιού αλλά και η πρωτεύουσα του. Εδώ εστιάζονται και τα περισσότερα καταλύματα με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της δύσης του ηλίου.

Βέβαια το νησί Φού Κου θα απασχολήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα επόμενα χρόνια όταν διεκπεραιωθούν οι υποδομές του. Ξενοδοχεία τεσσάρων και τριών αστέρων υπάρχουν αρκετά με πολλές ανέσεις και με εύκολη πρόσβαση στην παραλία. Πολλά άλλα μικρότερα και φθηνότερα καταλύματα κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού.

Vietnam – VinPearl Wonderland at Phu Quoc by Drone 4K

A scenic flight view of VinPearl Wonderland at Phú Quốc an Island in Vietnam. Situated at Long Beach in Phu Quoc, Vinpearl Wonderland the paradise of all ages – the entertainment paradise is a tourist destination that you must experience when visiting pearl island. Vinpearl Wonderland is a favourite destination.

Here, you can find various types of entertainment activities that are divided into many different areas such as the indoor and outdoor play areas, the water music stage and the aquarium, etc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here