Ντα Νανγκ | Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πληροφορίες

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ και η μεγαλύτερη πόλη του Κεντρικού Βιετνάμ, σημαντικό λιμάνι όπως επίσης μεγάλο οικονομικό κέντρο. Στον πόλεμο του Βιετνάμ η πόλη χρησιμοποιήθηκε ως αεροπορική βάση από τα αμερικάνικα στρατεύματα και τα στρατεύματα του νότιου Βιετνάμ. Ο ποταμός Χαν διασχίζει την πόλη και χύνεται στην Κινεζική θάλασσα. Το Ντα Νανγκ διαθέτει αεροδρόμιο το οποίο εξυπηρετεί τις δύο πολύ σημαντικές πόλεις του κεντρικού Βιετνάμ το Χόι Αν και το Χουέ.

Ντα Νανγκ, Κεντρικό Βιετνάμ, Danang Vietnam

Γύρω από το Ντα Νανγκ υπάρχουν βουνά ενώ βρέχεται από την θάλασσα της Κίνας. Η απόσταση του από την πρωτεύουσα Ανόι του Βιετνάμ είναι 756 χιλιόμετρα ενώ η απόσταση του από την Σαϊγκόν είναι 960 χιλιόμετρα …

Ο τουριστικός τομές είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη, όπως επίσης η πόλη αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο για το κεντρικό Βιετνάμ. Από το Ντα Νανγκ είναι εύκολη η πρόσβαση σε σημαντικές ιστορικές πόλεις του Κεντρικού Βιετνάμ όπως είναι την ιστορική πόλη του Χόι Αν και την αυτοκρατορική πόλη του Χουέ, αλλά και σε διάφορες τοποθεσίες Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στο Ντα Νανγκ επίσης βρίσκεται το δημοφιλείς μουσείο Cham με μια μοναδική συλλογή γλυπτών.

YouTube
Drone Footage | Da Nang

he final 4K footage of my drone flights in Da Nang (Vietnam)

Μουσείο Τσαμ

Το μουσείο Τσαμ (Cham) εγκαινιάστηκε το 1919 στην πόλη του Ντα Νανγκ στο κεντρικό Βιετνάμ, με πολλά και αξιόλογα αγάλματα. Η συλλογή ξεκίνησε από Γάλλους αρχαιολόγους και εμπειρογνώμονες, πολλά από τα οποία εστάλησαν επίσης στο Παρίσι της Γαλλίας, όπως επίσης στα μουσεία των πόλεων Ανόι και Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν). Το μουσείο είναι τουριστικός προορισμός και συμπεριλαμβάνεται στις εκδρομές στο Κεντρικό Βιετνάμ.

YouTube
1,000 Year-Old Sculptures-Cham Museum (Museum of Cham Sculpture)-Danang, Vietnam

The Cham Museum (or Museum of Cham Sculpture) in Danang, Vietnam, contains the largest collection of Cham sculptures and artwork in the world. Many of the artifacts are over 1,000 years old. The Kingdom of Champa controlled parts of Vietnam for hundreds of years and dissolved in the early 19th Century.

Τα μαρμάρινα βουνά

Τα μαρμάρινα βουνά απέχουν από το κέντρο της πόλης του Ντα Νανγκ 9 χιλιόμετρα. Πρόκειται για πέντε μαρμάρινα και ασβεστολιθικά βουνά που πήραν το όνομα τους από τα στοιχεία της αρχαίας ανατολικής φιλοσοφίας: μέταλλο, ξύλο, νερό, φωτιά και γη. Τα βουνά έχουν πολλές σπηλιές που χρησιμοποιούνταν ως βουδιστικοί ναοί στο παρελθόν, όπως επίσης στην εποχή του πολέμου του Βιετνάμ χρησίμευαν ως καταφύγια και κρυψώνες των εμπόλεμων Βιετκόνγκ.

YouTube
Mysteries Marble Mountain Near Danang, Vietnam

Κινέζικη παραλία

Πρόκειται για απέραντη αμμουδερή παραλία που προσελκύει πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο.

Το μεγαλύτερο τούνελ (σήραγγα) στην Νοτιοανατολική Ασία

Η σήραγγα Van Hai που βρίσκεται στο Κεντρικό Βιετνάμ είναι η μεγαλύτερη σήραγγα στη Νοτιοανατολική Ασία με μήκος 6,28 χιλιόμετρα. Η σήραγγα (τούνελ) άνοιξε επίσημα τον Ιούνιο του 2005. Το έργο ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου του 2000 και η τελετή διείσδυση σήραγγα πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου, 2003.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here