Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

A&K Travelife: Αλιόνα και Κώστας

Είναι ο Κώστας και η Αλιόνα, ερωτευμένοι με τα ταξίδια. Από τον Οκτώβριο του 2017 έχουνε και τον μικρό Έκτορα στην οικογένειά τους, ο οποίος μεγαλώνει, ταξιδεύοντας από ολίγων εβδομάδων. Μέσω του ιστότοπου www.aktravelife.com προσπαθούν να φέρουνε τα ταξίδια πιο κοντά σε όσους τους διαβάζουν. Ταξίδια που οργανώνουν και πραγματοποιούν μόνοι τους, για να γνωρίσουν τον κόσμο, να ανοίγει το μυαλό τους και να έχουνε αναμνήσεις που αξίζουν.

  • Πείτε μα λίγα πράγματα για σας και το A&K Travelife

A&K Travelife
A&K Travelife, aktravelife.com

Αλιόνα και Κώστας, A&K Travelife

Η ιδέα του A&K Travelife προέκυψε σταδιακά. Ξεκίνησε από μια φωτογραφική μηχανή – δώρο του πεθερού, την αγάπη για τη φύση και τη φωτογραφία, και το πάθος μας να βρούμε όμορφα τοπία για να αποτυπώσουμε.

Ξεκινήσαμε να γνωρίζουμε μέρη στην Ελλάδα και το εξωτερικό μαζί πλέον, ταυτόχρονα ο Κώστας έγραφε γι’ αυτές τις εμπειρίες μας σε ταξιδιωτικό φόρουμ. Κάποια στιγμή σκεφτήκαμε ότι θέλουμε ένα δικό μας χώρο, διαμορφωμένο στα δικά μας γούστα, όπου θα μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και τις περιπέτειες μας.

Στην πορεία έσκασε μύτη κι ο ‘Εκτορας, ο μικρός μας εξερευνητής, μαζί με τη στήλη «Ο Έκτορας ταξιδεύει». Αυτές οι μικρές ιστορίες που «γράφει» βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση και, προς έκπληξή μας, καταλάβαμε ότι το ταξίδι με βρέφος – παιδί είναι ασυνήθιστο και δύσκολο για πολλούς ανθρώπους. Έτσι, ξεκίνησε και η αρθρογραφία μας για τα ταξίδια με παιδί και την οργάνωση ταξιδιού γενικά. Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλές καινούριες ιδέες και σχέδια που θα θέλαμε να εφαρμόσουμε, μακάρι να βρούμε αρκετό χρόνο.

  • Πόσες χώρες έχεις επισκεφτεί συνολικά, ποιες χώρες σας άγγιξαν περισσότερο

Indonesia Bali Ulun Danu Beratan Temple, Μπαλί Ινδονησία
Ulun Danu Beratan Temple, Μπαλί Ινδονησία

Μέχρι στιγμής έχουμε ταξιδέψει σε 29 χώρες, αρκετές από τις οποίες έχουμε επισκεφτεί κάμποσες φορές. Κάναμε πάνω από 200 000 χιλιόμετρα οδικώς, γυρίσαμε περίπου 20 από τα Ελληνικά νησιά μας, ανεβήκαμε 5 ενεργά ηφαίστεια, ζήσαμε μοναδικές εμπειρίες σε πεζοπορίες και κάμπινγκ στην άγρια φύση, γνωρίσαμε αμέτρητους αληθινούς ανθρώπους.

Οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν βέβαια καμία σημασία, διότι όσο πιο πολύ ταξιδεύουμε, τόσο πιο αχόρταγοι γινόμαστε. Θέλουμε να βλέπουμε καινούρια μέρη, αλλά και να γυρνάμε στα αγαπημένα, ψάχνουμε να δούμε και να δοκιμάσουμε περισσότερα, αλλά μας αρέσει να συναντάμε ξανά φίλους και γνωστούς.

Indonesia Bali Μπαλί Ινδονησία
Μπαλί Ινδονησία

Υπάρχουν χώρες που θα συνεχίζουμε να επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά, κι ας μη «μετράνε» στα στατιστικά. Τι να τους κάνεις τους αριθμούς άλλωστε, όταν μπορείς να βλέπεις την αληθινή ζωή στη ρωσική επαρχία, ή την ανεπανάληπτη ομορφιά της ισλανδικής φύσης; Ή να οδηγείς στους αναρίθμητους αξιόλογους προορισμούς που έχει η Ελλάδα;

Το τελευταίο μας ταξίδι στο Μπαλί αποδείχτηκε πολύ εντονότερο από αυτό που περιμέναμε.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τοπία ανόθευτα ακόμα από τον μαζικό τουρισμό του νησιού, να ανταλλάξουμε ειλικρινά χαμόγελα με απλούς ανθρώπους σε μικρά, απομακρυσμένα χωριά, να δούμε ένα μέρος από την αληθινή ζωή τους, κι αυτό μας κέρδισε.

Indonesia Bali Ritual Dance Balinese Culture, Μπαλί ΙνδονησίαΜπαλί: οι πρώτες εντυπώσεις

Έχοντας στα χέρια το βιβλίο του Κώστα Ζυρίνη «Πέρα από το Μπαλί», κατεβήκαμε τα σκαλιά του αεροπλάνου σ’ αυτό το εξωτικό νησί, ένα από τα χιλιάδες της Ινδονησίας. Με τον συγγραφέα βέβαια να επικεντρώνεται σε νησιά ανατολικά του Μπάλι (όπως το προφέρουν οι ντόπιοι), έχοντας το τελευταίο για αφετηρία και τερματισμό, εμείς θα είχαμε 12 μέρες περίπου για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από Ινδονησία κι από νοτιοανατολική Ασία γενικά. Και, στην επιστροφή, άλλες 12 ώρες στη Σιγκαπούρη, ίσα για να έχουμε μια ιδέα της τόσο πλούσιας … περισσότερα: Μπαλί: οι πρώτες εντυπώσεις

  • Αλιόνα και Κώστας, A&K Travelife
    εξωγήινη χερσόνησο Καμτσάτκα

    Μερικά από τα πιο όμορφα τοπία που έχετε δει ποια είναι

Κώστας: Δε θα ξεχάσω ποτέ την εξωγήινη χερσόνησο Καμτσάτκα, εκεί που ξεκινάει η Ρωσία, όπως λένε οι ντόπιοι. Πηγαίναμε για ύπνο στη σκηνή, με το Klyuchevskaya Sopka των 4.700 μέτρων να βάφει κόκκινο τον ουρανό, γνωρίζοντας κιόλας ότι οι αρκούδες θα

εξωγήινη χερσόνησο Καμτσάτκα
Καμτσάτκα, νυχτερινή φωτογράφηση

επισκεφτούν την κατασκήνωση τη νύχτα. Τα τούνελ λάβας, η θέα από τον κρατήρα του Tolbachik, τα κόκκινα καβούρια, και φυσικά ο τρόπος ζωής και οι υποδομές, όλα ένα ταξίδι στο χρόνο, όλα σε μια παρακμή που σε γοητεύει.

Αλιόνα: Η Ισλανδία ολόκληρη, ήταν ένας προορισμός που δεν τον είχα κατά νου, και τελικά έγινε η αγαπημένη μου χώρα, μέχρι στιγμής! Ίσως γιατί η φυσική ομορφιά της είναι τόσο συμπυκνωμένη, που δεν προλαβαίναμε να οδηγήσουμε παρά λίγα χιλιόμετρα, πριν ξεχυθούμε πάλι για φωτογραφίες. Σαν να βλέπω μπροστά μου να φουσκώνει και να σκάει ψηλά στον ουρανό ο Strokkur, να ακούω τον απόκοσμο ήχο όταν σπάει ο πάγος στη Jokulsarlon, να απολαμβάνω τη στιγμή που αντικρίζω τον Nauthusagil, μετά τη διάσχιση του φαραγγιού και την ανακάλυψή του.

Havana Streets Cuba, Κούβα
Havana Street, Κούβα

Γενικά, θα λέγαμε ότι μας ελκύει πάρα πολύ η φύση, τα βουνά και οι θάλασσες, οι καταρράκτες και οι πεζοπορίες σ’ αυτή τη φάση της ζωής μας. Κι όταν αυτό συνδυάζεται με γνωριμία απλών ανθρώπων, όπως στην Κούβα, στο Μπαλί, αλλά και στα χωριά της πατρίδας μας, ολοκληρωνόμαστε ως ταξιδιώτες.

  • Μελλοντικοί προορισμοί στον χάρτη

Αυτές τις μέρες ετοιμαζόμαστε για το μεγαλύτερο οδικό ταξίδι μας ως τώρα, από την Κρήτη ως την Ισλανδία, ξεκινώντας την Κυριακή του Πάσχα. Ένα αυτοκίνητο, μια οροφοσκηνή, και πολλή όρεξη!

Lofoten Archipelago in Norway Νορβηγία
Νορβηγία και νήσοι Λόφοτεν

Για περίπου 35 μέρες θα εξερευνούμε την ηπειρωτική Ευρώπη, ώσπου το πλοίο από τη Δανία μας πάει στη μαγευτική Ισλανδία, για μια φορά ακόμη. Κι έπειτα, νήσοι Φερόες, Νορβηγία και νήσοι Λόφοτεν, Σουηδία και ξανά πλοίο στη Βαλτική θάλασσα επιστρέφοντας. 26 χώρες περίπου, τουλάχιστον 4 μήνες on the road, και περίπου 20 χιλιάδες χιλιόμετρα, είναι εν συντομία όσα μας περιμένουν. Φυσικά με τον μικρό μας Έκτορα για παρέα, εξερευνώντας κυρίως επαρχίες, φύση, χωριά και γνωρίζοντας ανθρώπους.

Guatemala Landscape, Γουατεμάλα
Γουατεμάλα

Και, κάποια στιγμή στο μέλλον, θα βγει από το συρτάρι και πάλι το σχέδιο «Γουατεμάλα – Κόστα Ρίκα». Μας έμεινε απωθημένο, βλέπετε. Είχαμε ήδη βγάλει εισιτήρια, είχαμε οργανώσει τα πάντα, είχαμε ήδη ονειρευτεί το Τικάλ, τα δάση, τη φύση, το ηφαίστειο Acatenango, τότε, τον Γενάρη του 2017. Και μετά, προέκυψε ο Έκτορας στην κοιλίτσα της μαμάς, η ανησυχία για τον ιό Ζίκα, και η ακύρωση. Ήθελε φαίνεται να έρθει μαζί μας ο μπόμπιρας, και φαίνεται πως το πέτυχε!

Γενικά πάντως, κάθε μας ταξίδι είναι ονειρικό. Σ’ έναν κόσμο, τον μικρόκοσμό μας στο σύμπαν, είναι συγκλονιστικό το πόσο ίδιους αλλά και ποικίλους ταυτόχρονα τρόπους ζωής μπορείς να δεις. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να σταματήσουμε τα ταξίδια, μικρά ή μεγάλα, οπουδήποτε. Όλα αφήνουν το δικό τους στίγμα, και όσα ζούμε ταξιδεύοντας, δεν μπορούν να αντικατασταθούν.

  • Χώρες που έχουν επισκεφτεί η Αλιόνα και ο Κώστας

Ευρώπη: Αλβανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ελβετία, Τσεχία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Fyrom, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Ρωσία, Σλοβακία, Ουκρανία, Βατικανό και Γιβραλτάρ.
Ασία: Αρμενία, Τουρκία, Ινδονησία
Αμερική: Κούβα

Αλιόνα και Κώστας, A&K Travelife

Iceland South Coast Adventure, by A&K Travelife

YouTube Video 1: Ο απρόβλεπτος καιρός της Ισλανδίας μας εμπόδισε να δούμε τη βόρεια πλευρά της, εκείνον το Μάιο του 2016. Έτσι, είχαμε την ευκαιρία να γεμίσουμε με εικόνες από τις νότιες ακτές και τη χερσόνησο Snaefellsnes!
Αποδείχτηκε τελικά ότι πρόκειται για ένα μέρος που μας άφησε ανεξίτηλες αναμνήσεις. Εικόνες μοναδικής φυσικής ομορφιάς, σαγηνευτικά τοπία, εκπληκτικές εμπειρίες. Γι’ αυτό και σύντομα θα επισκεφτούμε ξανά την αγαπημένη Ισλανδία, προσδοκώντας να ζήσουμε το όνειρο και πάλι, όντας τρεις αυτή τη φορά.

Kamchatka – Камчатка – Καμτσάτκα, by A&K Travelife, Part 1

YouTube Video 2: Το πρώτο μέρος από ένα ταξίδι δύσκολο, όσο και αλησμόνητο. Στη χερσόνησο Καμτσάτκα, εννέα ζώνες ώρας ανατολικά της Μόσχας, ένας άλλος πλανήτης αποκαλύφθηκε μπροστά μας. Όταν κατάλαβα εγώ ο Κώστας, ότι η καλή μου σύζυγος βρήκε τις άκρες της και το όνειρό μου θα γινόταν πραγματικότητα, πετούσα στον έβδομο ουρανό. Και μετά, η θέα των ηφαιστείων στην προσγείωση του αεροπλάνου, εκεί, πέρα από τη θάλασσα του Οκχότσκ, με συνεπήρε. Δεκατρείς μέρες, εκεί που η Σοβιετική Ένωση δοκίμαζε τα διαστημικά οχήματα, εκεί που οι υποδομές είναι ακόμα σοβιετικές, εκεί που η ζωή είναι σκληρή πέρα από τη φαντασία μας.

Kamchatka – Камчатка – Καμτσάτκα, by A&K Travelife, Part 2

YouTube Video 3: Κι αφού ο μεγάλος στόχος της ανάβασης στο τρομερό Tolbachik επετεύχθη, ανταμειφθήκαμε με φρέσκα τεράστια κόκκινα καβούρια. Καμτσάτκα είναι αυτή! Και ξανά ηφαίστεια, αρκούδες, ναυτίες, μπορούμε να πούμε ότι δεν ξεχνιούνται εκείνες οι μέρες. Αφήσαμε πίσω μας καινούργιους φίλους, και κρατήσαμε ατελείωτες αναμνήσεις!

Ακολουθούν και μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από το Μπαλί, το Lofoten της Νορβηγίας και το Strokkur Geysir, Ισλανδία.

2 COMMENTS

  1. ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΑΣ……..ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here