Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

Georgetrips: Γιώργος Χρυσανθακόπουλος

Ο Γιώργος Χρυσανθακόπουλος είναι επαγγελματίας οδηγός και ταξιδευτής κυρίως Ευρωπαϊκών χωρών. Διαχειρίζεται επίσης την δικιά του ταξιδιωτική σελίδα το Georgetrips με πολλές ταξιδιωτικές πληροφορίες και άρθρα.

  • Πες μας λίγο για σένα και για το Georgetrips και την θεματολογία του ;

Γιώργος Χρυσανθακόπουλος Georgetrips
Γιώργος Χρυσανθακόπουλος Georgetrips

Από μικρό παιδί έχω οδηγήσει τα πάντα, από παπάκια μέχρι ταξί και από αστικά λεωφορεία ή τουριστικά πούλμαν στο εξωτερικό, μέχρι και κρατικά αυτοκίνητα.

Έχω οδηγήσει περί τα δύο εκατομμύρια χιλιόμετρα με όλα τα οχήματα και όσον αφορά τα ταξίδια, έχω επισκεφτεί και οδηγήσει σε 30 χώρες, περίπου της Ευρώπης και από μία σε Αφρική (Μαρόκο) και Ασία (Τουρκία).

Έχω ταξιδέψει από μικρός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα (συμπληρώματα, κάνω τώρα … χαχα), με ποδήλατο (δεν το πίστευε η μητέρα μου όταν με έβλεπε να φτάνω στην Εύβοια με ένα παλιό ”δανεικό” από τον Θείο, σε ηλικία 13 ετών), με παπάκι και με άλλες τρεις μοτοσυκλέτες που είχα κατά καιρούς προτού καταλήξω στο Honda Transalp 650 με το οποίο ξεκίνησα τις εξορμήσεις εκτός Ελλάδος. Άργησα λίγο με τα μότο-ταξίδια στο εξωτερικό λόγω ελλείψεως – επαγγελματικά – χρόνου.

2007 Nordkapp North Cape

Georgetrips
Georgetrips, hgeorgetrips.gr

Η ιστοσελίδα www.georgetrips.gr ήταν μια ιδέα του φίλου μου Δάμου, ο οποίος την έστησε και την ενημερώνει με μεράκι χωρίς κανένα όφελος. Περιέχει φωτογραφίες από κάθε ταξίδι μου, άρθρα που έχω γράψει με χιουμοριστικό στυλ. Περιγράφουν περίπου το κάθε ταξίδι, μία ενότητα με χάρτες του κάθε ταξιδιού (όχι λεπτομέρειες) και μια άλλη με τα έξοδα, τα χιλιόμετρα και το πρόγραμμα μου σε κάθε ταξίδι, τα οποία πιστεύω όλα αυτά ότι είναι χρήσιμα σε φίλους που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν.

Γιώργος Χρυσανθακόπουλος Georgetrips
Welcome to Scotland

Έτσι παίρνουν μια ιδέα στο πόσα χιλιόμετρα μπορείς να κάνεις καθημερινά περίπου ανάλογα και με τις αντοχές ή την όρεξη του κάθε ταξιδιώτη.

Το σλόγκαν, ‘‘FROM WHERE YOU ARE, TO WHERE YOU WANT TO BE”, είναι ενδεικτικό της ψυχικής μου διάθεσης να ”ρουφήξω” στην ζωή μου όσο περισσότερες εικόνες προλάβω κατά την διάρκεια της. Χωρίς κούραση καθώς ”αυτή”, την απορροφά το μυαλό, βλέποντας νέα μέρη και τόπους.

”Ζηλεύω” (με την καλή έννοια) όλους τους Ταξιδευτές του Κόσμου, που ταξιδεύουν και με μηχανές αλλά δεν ανταγωνίζομαι κανέναν, μιας και οι ζωές όλων μας έχουν διαφορετικές παραμέτρους & δυνατότητες. Προσπαθώ να εξαντλήσω τις δίκες μου δυνατότητες και να γνωρίσω όσα περισσότερα μέρη μπορώ, ταξιδεύοντας με την ”αγαπημένη μου” Honda Transalp 650 που έχει κάνει από το 2004 γύρω στα 190.000 χιλιόμετρα.

2010 Italy, France, Spain, Morocco and Portugal


  • Τα πιο ωραία δρομολόγια με μηχανή που έχεις κάνει θα θέλαμε να ακούσουμε

Σαγράδα Φαμίλια στην Βαρκελώνη
Σαγράδα Φαμίλια στην Βαρκελώνη, Ισπανία

Από τα πιο ωραία μέρη που επισκέφτηκα μου άρεσε η Σκωτία και το Εδιμβούργο ή αλλιώς ”Αθήνα του Βορρά”, η Βαρκελώνη (θα μπορούσα να μείνω εκεί), η Στοκχόλμη, τα χωριά της Αυστρίας όπως επίσης οι λίμνες της, τα βουνά της αλλά και το Σάλτσμπουργκ, η Λισσαβόνα, το Γιβραλτάρ και όχι μόνο.

Σάλτσμπουργκ (Salzburg) Αυστρία
Σάλτσμπουργκ (Salzburg) Αυστρία

Επόμενα, πιθανά ταξίδια μου που είναι εφικτά να κάνω, μιας και η ζωή είναι απρόβλεπτη, είναι η Σικελία, η Ανατολική Ευρώπη μέχρι την Μόσχα και μετά ότι άλλο μας αξιώσει ο Θεός, μια και η κρίση στην χώρα μας έχει δυσκολέψει πολύ τα πράγματα ακόμα και για την καθημερινή μας διαβίωση !

Ποιος δεν θα θελε να ταξιδεύει περισσότερο και σε άλλους Ηπείρους ;

Συμβουλή και ευχή μου, προς όλους: ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ !

  • Χώρες που έχει επισκεφτεί ο Γιώργος Χρυσανθακόπουλος

Γιώργος Χρυσανθακόπουλος Georgetrips

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here