Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

Αθανασία Λυκούδη & Νέστορας Κεχαγιάς, Inva + Sla

Inva + Sla: Αθανασία και Νέστορας

Ο Νέστορας Κεχαγιάς και η Αθανασία Λυκούδη από τη Θεσσαλονίκη, εργάζονται ως Web και Motion Designers. Έχουν καταφέρει και αποσπάσει τρία πρώτα βραβεία αλλά και δύο δεύτερα σε διεθνής διαγωνισμούς από την δουλειά τους και βίντεο τους έχουν προβληθεί σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Διατηρούν επίσης το δικό τους project, υπο την επωνυμία Inva+Sla, όπου φωτογραφίζουν και κινηματογραφούν από αέρος, με κανάλι στο YouTube κλπ. Στο κάτω μέρος της σελίδας επίσης θα βρείτε και τρία βίντεο ενσωματωμένα από το κανάλι τους στο Youtube για να πάρετε μία γεύση από την υπέροχη δουλειά τους.

Inva + Sla YouTube

Inva + Sla

We are a couple of full stack designers expanding constantly our creative horizon. Our side project INVA+SLA is all about traveling and filming with our drones. ANAMORPHIC Walk in Amsterdam – Anamorphot-50 1.33x – Lumix GH5, Ice Ballet – Ilulissat, Greenland – 4K, The Giant Swing Effect – Drone Hyperlapse Tutorial … Επισκεφτείτε το κανάλι εδώ: Inva + Sla

  • Μπορείτε να μου πείτε μερικά πράγματα για εσάς και την επαγγελματική σας ασχολία σας ως Web και Motion Designers

Και οι δυο εργαζόμαστε στον χώρο της διαφήμισης, σε ad agencies στην Αθήνα. Το κύριο αντικείμενό μας είναι πάνω στην digital επικοινωνία, σχεδιάζοντας interactive experiences, video και animated περιεχόμενο, καθώς και διάφορα υλικά επικοινωνίας για web-based διαφημιστικές καμπάνιες.

Η ενασχόληση με τη φωτογραφία και το video εκτός του χώρου της διαφήμισης, έρχεται ως αντίβαρο στην επαγγελματική καθημερινότητά μας. Νιώθουμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε για εμάς τους ίδιους, όχι για πελάτες, χωρίς brief, χωρίς περιορισμούς και αλλαγές. Έτσι, συνδυάσαμε την αγάπη μας για τα ταξίδια με τις κάμερες και τα drones, δημιουργώντας videos και φωτογραφικές συλλογές από της περιπέτειες μας.

  • Έχετε διακριθεί και έχετε πάρει βραβεία για την δουλειά σας. Θα μπορούσατε να μου πείτε περισσότερα γι αυτές τις διακρίσεις

Προσπαθούμε να προωθούμε τη δουλειά μας μέσω των διαδικτυακών καναλιών αλλά και καταθέτοντας την σε drone film festivals. Εκεί, αν η επιτροπή κρίνει πως το έργο είναι αντάξιο του επιπέδου του θεσμού, επιλέγεται για την παρουσία του στις προβολές του φεστιβάλ, ενώ παράλληλα είναι nominee για τα βραβεία.

Στα 3 χρόνια που ασχολούμαστε με το αντικείμενο, έχουμε 18 επίσημες συμμετοχές, ενώ έχουμε αποσπάσει 3 πρώτα βραβεία και 2 δεύτερα. Πιο συγκεκριμένα, το video μας υπό τον τίτλο “Marinière” που αποδίδει σουρεαλιστικά μαρίνες στην Ελλάδα, κέρδισε το 1ο βραβείο στο Public Moments 2016 στην Αθήνα, καθώς και στο DroneUp International Film Festival 2017 στο Plovdiv της Βουλγαρίας.

Παράλληλα, το video “Digitized 2016 – Opening Titles” που αφορούσε την εισαγωγή ενός συνεδρίου για digital design στην Αθήνα, όπου συνδύαζε εναέρια πλάνα και animation, κέρδισε το 1ο βραβείο στο Flying Robot International Film Festival 2016 στο San Francisco των ΗΠΑ.

To πιο πρόσφατο video μας, “Ice Ballet” από την Γροιλανδία, προς το παρόν έχει επιλεγεί ως staff pick σε 2 online video κοινότητες και έχει βρεθεί σε 2 φεστιβάλ σε Αυστραλία και ΗΠΑ, ενώ αναμένουμε τις ανακοινώσεις για περισσότερα.

Γενικότερα τα video μας έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Καναδά, Ολλανδία, Ισπανία, Γαλλία και Αυστραλία.

Δύο Έλληνες γυρίζουν τη Γροιλανδία: Εκεί που ο ήλιος δεν δύει ποτέ από τον Athens Voice

Δύο Έλληνες γυρίζουν τη Γροιλανδία: Εκεί που ο ήλιος δεν δύει ποτέ

Athens Voice

Διασχίζουν μια τεράστια επιφάνεια που καλύπτεται από πάγο. Όπου και να κοιτάξουν δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό δείγμα βλάστησης ενώ η θερμοκρασία κινείται συνήθως στους -10 ή -20°C. Χάνουν την αίσθηση του χρόνου, καθώς ο ήλιος εκεί που βρίσκονται μοιάζει να μη δύει ποτέ. Η αποστολή τους είναι να παράξουν ένα φιλμ με εναέρια πλάνα γι’ αυτό και μεταφέρουν το καλύτερό τους drone. Πόσο τρελός μπορεί να είσαι για να το κάνεις αυτό; Ρητορικό ερώτημα … περισσότερα: Η Αθανασία και ο Νέστορας, κατακτούν το πιο μοναχικό νησί του πλανήτη

  • Το τελευταίο σας ταξίδι ήταν στην Γροιλανδία. Θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερα γι αυτή την περιοχή από την εμπειρίες σας

Γροιλανδία Greenland

Όσο προσπαθείς και κυνηγάς τις ευκαιρίες, ο κόπος σου ανταμείβεται. Έτσι ήρθε και το ταξίδι στην Γροιλανδία. Ήταν το έπαθλο για την πρωτιά στο φεστιβάλ του Plovdiv, όπου οι διοργανωτές συνεργάστηκαν με τουριστικούς φορείς της Γροιλανδίας και των Νήσων Φερόε για να χορηγήσουν τα ταξίδια-εμπειρίες στους νικητές.

Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψουμε εκεί που δεν φανταζόμασταν ποτέ πως θα πάμε, στον αρκτικό κύκλο και τους παγετώνες, δυο πεισματάρηδες χομπίστες από την Θεσσαλονίκη.

Γροιλανδία Greenland

Κυρίως βρεθήκαμε στην περιοχή του Ιλούλισσατ, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος και πιο παραγωγικός παγετώνας του βορείου ημισφαιρίου. Πήγαμε μήνα Ιούνιο, όπου οι συνθήκες για να γυρίσουμε το video μας θα ήταν κάπως πιο ευνοϊκές. Οι θερμοκρασία κυμαινόταν από -5° μέχρι 0°C, είχαμε όλο το 24ωρο ηλιοφάνεια. Η θάλασσα ήταν γεμάτη παγόβουνα, άλλα μικρά και άλλα στο μέγεθος ολόκληρου χωριού, τα οποία μετακινούνταν συνεχώς από τα ρεύματα. Το νερό ήταν σαν καθρέφτης επειδή ο πάγος έκοβε κάθε κυματισμό, κάτι που πρόσθετε ακόμη περισσότερο στο μαγευτικό τοπίο.

Το χωριό του Ιλούλισσατ, που στην τοπική γλώσσα των Ινουίτ σημαίνει “παγόβουνο”, ήταν ένα πολύ ήρεμο και φιλόξενο μέρος. Οι άνθρωποι απλοί, κυρίως ψαράδες, κυνηγοί και εργάτες στο λιμάνι. Τις λίγες μέρες που μείναμε εκεί, πετυχαίναμε στον δρόμο γνώριμα πρόσωπα και χαιρετιόμασταν.

Greenland

This video was shot in Greenland last June. We had 24h of daylight which means midnight sun. There was strong magnetic interference while flying our drone and had our most challenging aerial shooting, so far.

Amazing Ted Regklis composed the music, took care of the sound design and we are entirely thankful for his help producing the video.

The trip was our prize for winning the best video in our category in DroneUp International Film Festival. With the help of Ilulissat Adventure, Ilulissat Guesthouse, Visit Greenland, Arctic Friend and PGI Greenland that week we spent in the arctic circle, was one to remember for years to come.

Γροιλανδία Greenland

Μπορείς να κάνεις πολλές δραστηριότητες στην περιοχή, αναλόγως την εποχή που θα βρεθείς εκεί. Εμείς κάναμε kayak στον κόλπο του Disko, ήπιαμε ουίσκι με παγάκι που κόψαμε από την άκρη του παγόβουνου, βουτήξαμε κιόλας στο νερό φυσικά φορώντας τις στολές μας για να μας προστατέψουν από το παγωμένο νερό. Επίσης κάναμε πολύ πεζοπορία στο βραχώδες τοπίο, με οδηγό στην πρώτη φορά για να μάθουμε τα μονοπάτια, και τις υπόλοιπες μέρες μόνοι μας.

Γροιλανδία Greenland

Η βόλτα με ένα παλιό αστυνομικό καράβι σε ένα κοντινό χωριό ήταν από τις καλύτερες ευκαιρίες να απομακρυνθούμε αρκετά και να δούμε την ευρύτερη περιοχή. Μπορείς επίσης να πάρεις ελικόπτερο και να δεις τον γιγαντιαίο παγετώνα, καθώς και φάλαινες που βρίσκονται πιο ανοιχτά στην θάλασσα.

Κατά τη χειμερινή περίοδο που το χιόνι είναι πιο παχύ και καλύπτει καλύτερα το έδαφος, μπορείς να πας βόλτα με έλκηθρο που σέρνουν σκυλιά και να διανυκτερεύσεις σε καταφύγιο πιο βαθιά στην απέραντη παγωμένη πεδιάδα. Επίσης οι εμπειρότεροι μπορούν να κάνουν κατάβαση σε χαράδρες από πάγο με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Κάθε στιγμή για εμάς, ήταν φανταστική για να γυρίσεις επικά video και να τραβήξεις φωτογραφίες που θα δεσπόζουν στο portfolio σου. Ιδιαίτερα με τον ήλιο να μας προσφέρει το φως του όλο το 24ωρο, η μέρα μας τελείωνε όταν το αποφασίζαμε εμείς ή όταν είμασταν πραγματικά κουρασμένοι. Κάποιες μέρες περπατούσαμε όλη μέρα μέχρι τις 8 το απόγευμα, επιστρέφαμε να φορτίσουμε μπαταρίες και ξαναβγαίναμε για πεζοπορία στις 12 το βράδυ, που μόνο βράδυ δεν ήταν!

Γροιλανδία – Greenland, a massive island and autonomous Danish territory

ΓροιλανδίαΗ Γροιλανδία, είναι Δανική περιοχή στην οποία ανήκει από το 1721, γεωφραφικά βρίσκεται στη Βόρειο Αμερική, αλλά αποτελεί μέρος της Ευρώπης πολιτικά και έχει την δικιά της αυτόνομη κυβέρνηση. Είναι το μεγαλύτερο νησί του πλανήτη με βάση την έκταση, η οποία είναι καλυμένη με πάγο.

  • Που αλλού έχετε ταξιδέψει, κάποια όμορφα μέρη που σας άρεσαν ιδιαίτερα

Τα ομορφότερα φιόρδ της Νορβηγίας

Γενικότερα μας συγκινούν πολύ τα ταξίδια που μας βγάζουν από τα νερά μας, που καταργούν το comfort zone μας. Εκτός από τη Γροιλανδία, η Νορβηγία (φωτογραφία αριστερά από τα φιόρδ της Νορβηγίας) ήταν ένας παγωμένος προορισμός που αγαπήσαμε πολύ και μας εντυπωσίασε. Σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία ήταν τα ταξίδια σε Μαρόκο και Ιορδανία, όπου το κόκκινο της άμμου είχε δώσει το χρώμα του στα πάντα. Μας εντυπωσιάζει πολύ να γνωρίζουμε διαφορετικές κουλτούρες από τη δική μας, εντελώς διαφορετικά τοπία και συνθήκες ζωής από αυτές που ξέρουμε στην Ελλάδα και την νότια και κεντρική Ευρώπη.

Λίμνη Κρεμαστών
Η λίμνη Κρεμαστών η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος.

Επίσης ταξιδέψαμε πρόσφατα στην Πορτογαλία όπου είδαμε τις ατελείωτες παραλίες του Ατλαντικού ωκεανού, με τα πελώρια κύματα στην Nazaré, ενώ ταυτόχρονα νιώσαμε τόσο οικεία στα χωριά, σαν να βρισκόμασταν σε κάποιο βουνίσιο χωριό στην Ελλάδα.

Πέρα από το εξωτερικό, λατρεύουμε να εξερευνούμε άγνωστα διαμάντια στην Ελλάδα. Μέρη που προσφέρουν απίστευτη ομορφιά και γαλήνη, που δεν έχουν καμία τουριστική προβολή και είναι άγνωστα στους περισσότερους Έλληνες. Για παράδειγμα, η περιοχή της τεχνητής λίμνης Κρεμαστών, στα σύνορα των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, μας προσέφερε μια μοναδική εμπειρία με εκπληκτικά μονοπάτια για πεζοπορία και σουρεαλιστικά γαλάζιο χρώμα στο νερό της λίμνης και τα ποτάμια που την τροφοδοτούν.

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από το κανάλι της Αθανασίας και του Νέστορα στο YouTube: Inva + Sla

NEWS 24/7 στους 88,6: 19.03.2019 Αθανασία Λυκούδη & Νέστορας Κεχαγιάς

  • Χώρες που έχουν επισκεφτεί η Αθανασία και ο Νέστορας

Για το project μας: έχουμε επισκεφτεί την Νορβηγία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ολλανδία, Μαρόκο, Ιορδανία, Γροιλανδία, Δανία και Βουλγαρία.
Εκτός του project μας: έχουμε επίσης πάει Αγγλία, Τσεχία, Γερμανία, Ισπανία, Βέλγιο και Κύπρο.

Χώρες που έχει επισκεφτεί η Αθανασία και ο Νέστορας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here