Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

Trips of our Life: Μαρία Ορφανίδου

H Μαρία Ορφανίδου είναι μία πολυταξιδευμένη Ελληνίδα σε πολλές όμορφες γωνιές του πλανήτη (το ότι έχει πάει Κολομβία μας άρεσε ιδιαίτερα, βλέποντας και ένα φανταστικό πλούσιο φωτογραφικό υλικό από αυτή την χώρα). Είναι επίσης και η διαχειρίστρια και founder του ταξιδιωτικού μπλοκ Trips of our Life που είναι σε δύο γλώσσες στα Αγγλικά και στα Ελληνικά. Να δούμε όμως και τι μας είπε η ίδια.

  • Πες μας λίγα λόγια για το Trips of our life, την θεματολογία του κλπ.

Trips of our Life
Trips of our Life, tripsofourlife.com

Trips of our Life

Το «Trips of our life» είναι ένα καθαρά ταξιδιωτικό προσωπικό blog το οποίο ξεκίνησε ως ιδέα από το 2015, τη χρονιά που για προσωπικούς λόγους μετακόμισα στη Γερμανία, αλλά ουσιαστικά υλοποιήθηκε μέσα στο 2016. Η αιτία, γνωστή λίγο πολύ, να μοιράζομαι τις προσωπικές μου στιγμές και εμπειρίες με τους φίλους μου, οι οποίοι θα βρίσκονταν πλέον μακριά.

Έτσι ξεκίνησε και έτσι συνεχίζει, μόνο που οι φίλοι μου είναι πια πολύ περισσότεροι από τους στενούς προσωπικούς, οπότε ο κύριος στόχος μου πλέον έχει αλλάξει: μοιράζομαι όχι μόνο προσωπικές στιγμές αλλά και πληροφορίες και tips για όποιο μέρος επισκέπτομαι, ώστε να βοηθήσω έστω και λίγο κάποιον που θα θέλει να κάνει το ίδιο ταξίδι. Από την άλλη, προσπαθώ με τα φωτογραφικά άρθρα να μεταφέρω τις εικόνες όπως ακριβώς τις είδαν τα δικά μου μάτια σε όποιον είτε δεν ενδιαφέρεται, είτε δεν μπορεί για οποιονδήποτε λόγο να κάνει αυτό το ταξίδι.

La Candelaría, Bogotá, Colombia
La Candelaría, Bogotá, Colombia

Τα άρθρα είναι απλά γραμμένα στα αγγλικά και στα ελληνικά, προσπαθώ να διατηρώ φιλικό ύφος σα να μιλάμε εκείνη τη στιγμή, και όχι ύφος και στυλ περιοδικού ή τουριστικού οδηγού. Σπάνια θα δώσω πληροφορίες στυλ οδηγού, υπάρχουν παντού στο διαδίκτυο, γιατί να το κάνω κι εγώ? Προτιμώ να μοιράζομαι τις προσωπικές μου εμπειρίες και σκέψεις … Οπότε και γι αυτό το λόγο, δεν υπάρχει ειδική θεματολογία.

Θα βρεις άρθρα για βουνά, για υφάλους, για πόλεις, για φαγητό, για κάστρα, για οτιδήποτε κέντρισε το δικό μου ενδιαφέρον και θεώρησα ότι θα πρέπει να το γνωρίσουν και οι φίλοι μου. Έχω βέβαια πάρα πολλά ακόμα σε εκκρεμότητα…

Our 3-week adventure in Colombia through 20 pictures | Trips of our life

Colombia Κολομβία

We visited Colombia last March, a season suitable to wander around the whole country without any weather problems. We flew via Canada & Toronto (which we also visited on our way back). Starting our trip from the capital, Bogota, we spent a total of 3 wonderful weeks constantly alternating landscapes and experiences in this magnificent country of South America.

The communication was mainly in Spanish, we traveled by airplanes, buses, wooden ships, jeeps, and with 6 domestic flights, flying thousands of kilometers from Amazonia to the central Caribbean Sea … read more: Our 3-week adventure in Colombia through 20 pictures | Trips of our life

  • Πόσες χώρες έχετε επισκεφτεί συνολικά, ποιες χώρες σε άγγιξαν περισσότερο ;

Κένυα
Κένυα

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα μετρήσει ποτέ τις χώρες μου πριν μου το ρωτήσεις αν και είναι λίγες … πόσες είπαμε? 31 συν 1 ακόμα σε λιγότερο από μήνα … επικεντρώνομαι περισσότερο στα μέρη να πω την αλήθεια, και λιγότερο στις χώρες. Προσπαθώ μέσα στις ημέρες που έχω στη διάθεσή μου να ζήσω όσα περισσότερα μπορώ από μία χώρα, παρά να κάνω πασαλείμματα και να τρέχω μέσα σε 2 το πολύ 3 εβδομάδες να μαζέψω νούμερα … δεν έχω άλλωστε απεριόριστο χρόνο και θέλω πραγματικά να χαίρομαι τον κάθε τόπο που επισκέπτομαι.

Maasai people, Kenya ΚένυαΕάν εξαιρέσω τις χώρες της Ευρώπης που δεν μου προκαλούν πλέον κανένα ενδιαφέρον παρά μόνο ως light εκδρομή, όλες οι υπόλοιπες χώρες μου έχουν αφήσει κάτι ιδιαίτερο, οι περισσότερες θετικά συναισθήματα και υπέροχες αναμνήσεις….αυτή όμως που με άγγιξε περισσότερο από όλες ήταν η Κένυα, ίσως επειδή είναι η μοναδική αφρικανική χώρα που έχω επισκευθεί μέχρι στιγμής.

H φτώχια τους, πρωτόγνωρη για εμάς, οι χαμογελαστοί άνθρωποι, περήφανοι για τη χώρα τους ασχέτως οικονομικής κατάστασης, τα απίστευτα τοπία της σαβάνας, οι μαγικές ακτές του Ινδικού ωκεανού … Ήταν ένα μεγάλο πολιτισμικό σοκ για μένα και σίγουρα η πιο ιδιαίτερη χώρα που έχω επισκευθεί μέχρι στιγμής…

Local street food market, Kenya (Κένυα)

Local street food marketΌταν φτάσαμε σε αυτή την υπαίθρια αγορά για να αγοράσουμε φρούτα στη μέση του πουθενά, πάνω στον δρόμο Μομπάσα-Ναϊρόμπι δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα έφευγα κλαίγοντας.

Τα αγόρια αυτά μας πλησίασαν από την πρώτη στιγμή καθώς ήμασταν οι μοναδικοί λευκοί και θεωρήσαμε πως ήταν παιδιά των πωλητών, οπότε δεν δώσαμε κάτι σε λεφτά ή φαγητό, αν και ζητούσαν συνεχώς.

Αργότερα ο οδηγός μας, μας εξήγησε πως τα αγόρια αυτά ήταν άστεγα, ζούσαν μόνα τους στο δρόμο είτε γιατί ήταν ορφανά, είτε γιατί τα είχαν διώξει οι γονείς τους.

Και πως καλύτερα που δεν τους δώσαμε χρήματα γιατί με αυτά θα αγόραζαν διάφορα είδη ναρκωτικών και θα μαστούρωναν όλη μέρα αντί να πήγαιναν σχολείο….

  • Έχεις πάθος με την φωτογραφία, πες μερικές καλές λήψης από τα ταξίδια σου, κάποια υπέροχα τοπία

Marie Aries China
Chinese Temple, Kek Lok Si Buddhist temple Georgetown, Pulau Penang, Malaysia

Δεν ξέρω αν φαίνεται να έχω πάθος με τη φωτογραφία, αλλά σίγουρα δεν είμαι φωτογράφος. Για μένα οι φωτογραφίες είναι η αποτύπωση των αναμνήσεών μου, μπορώ και να μη σημειώσω καμία πληροφορία από ένα ταξίδι αλλά να τα θυμάμαι όλα μέσω των φωτογραφιών. Επειδή ούτως ή άλλως είμαι οπτικός τύπος και έχω φωτογραφική μνήμη που λένε, η φωτογραφική μου μηχανή δεν είναι τίποτα παραπάνω από το μέσο για να θυμάμαι τα ταξίδια μου όταν στα γεράματα πάθω άνοια…και φυσικά όπως ανέφερα στην αρχή, είναι το μέσο που με βοηθάει να δείξω στους φίλους ό,τι ακριβώς είδα κι εγώ. Α, έχω πλέον και τις ζωντανές αναμεταδόσεις, κάποιοι διασκεδάζουν πολύ παρακολουθώντας με, χαχα!
Marie Aries China

Καλές λήψεις ???? Χμμ…θα έλεγα απίστευτες λήψεις !!! Όχι γιατί είμαι σπέσιαλ φωτογράφος, τα είπαμε αυτά, αλλά επειδή κάποια τοπία ήταν εξωπραγματικά, είτε εντός είτε εκτός θάλασσας. Τρελαίνομαι για snorkeling και έχω δει απίστευτα υποβρύχια τοπία σε κοραλλιογενείς ύφαλους στην Αιγυπτιακή Ερυθρά θάλασσα. Από Ευρώπη ξεχωρίζω τις θεαματικές βουνοκορφές των Άλπεων με τις λίμνες και τα μικρά χωριουδάκια, ειδικά το χειμώνα.

Έχω πάει πολλές φορές στις Βαυαρικές και Αυστριακές Άλπεις, αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή να επισκεφθώ και τη μεριά της Ελβετίας και Ιταλίας. Το ηλιοβασίλεμα στην Αφρικανική σαβάνα ήταν σκέτη μαγεία, να βλέπεις τον ήλιο να χάνεται πίσω από τον ορίζοντα και όλος ο ουρανός να βάφεται με πορτοκαλοκόκκινα χρώματα !!

Valle de Cocora, Colombian Andes
Valle de Cocora, Colombian Andes, η κοιλάδα με τους υψηλότερους φοίνικες στον κόσμο πάνω στις Άνδεις της Κολομβίας

Ερωτεύτηκα το τροπικό δάσος του Αμαζονίου της Κολομβίας, ήταν μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη εμπειρία για μένα η διαμονή σε εκείνο το κομμάτι που ενώνονται οι 3 γειτονικές χώρες, Κολομβία – Περού – Βραζιλία. Με εξέπληξε η Valle de Cocora, η κοιλάδα με τους υψηλότερους φοίνικες στον κόσμο πάνω στις Άνδεις της Κολομβίας, την οποία επισκεφθήκαμε διασχίζοντας ένα τροπικό δάσος και ένα δάσος βροχής!

Ο Ινδικός ωκεανός στις Μαλδίβες …. τι να πω, ένα όνειρο .. ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί τόσο όμορφα και έντονα χρώματα στη θάλασσα μέχρι στιγμής στη ζωή μου. Το οροπέδιο της Γκίζας στην Αίγυπτο που με εντυπωσίασε πάρα πολύ, οι ορυζώνες στο Μπαλί, τα ιερά βουνά της κεντρικής Κίνας … ολόκληρος ο πλανήτης μας είναι ένας πίνακας ζωγραφικής!!

  • Πες μας λίγο για τα ταξίδια που έχεις κάνει, κάποια μέρη που σου άρεσαν ιδιαίτερα, κάποιες κουλτούρες

Πυραμίδες της Γκίζας
Πυραμίδες της Γκίζας

Έχω ταξιδέψει περισσότερο στην Ευρώπη λόγω συγκυριών, και λιγότερο στις υπόλοιπες ηπείρους, αν και προτιμώ τα πιο εξωτικά ταξίδια, είτε μόνη, είτε με τον σύζυγό μου, ίσως και με φίλους, αλλά σίγουρα όχι με πολύ κόσμο. Μου αρέσει να γνωρίζω διαφορετικούς πολιτισμούς, τους ντόπιους και τα έθιμα του κάθε τόπου, να δοκιμάζω τοπική κουζίνα (εξαιρούνται τα έντομα, τα οποία σιχαίνομαι ούτως ή άλλως) και προσπαθώ να διασκεδάζω όσο μπορώ περισσότερο.

Διασκεδάζω, δεν εννοώ να βγαίνω να τα πίνω σε μπαρ, αλλά να περνάω καλά και να ζω όμορφες στιγμές και όχι μόνο να βλέπω απλά μέρη και μνημεία. Δε θα ξεχάσω πέρσι σε ένα χωριό των Άνδεων, καθώς τραβούσα βίντεο παρέες που χόρευαν λάτιν σε μια πλατεία, με πλησίασε μια κοπέλα για να με κεράσει σφηνάκια και να με καλέσει στο τραπέζι τους!

Bali
Μπαλί της Ινδονησίας

Όπως επίσης και τις μαθήτριες από ένα σχολείο θηλέων στις πυραμίδες της Γκίζας που κατά τη διάρκεια φωτογράφισης μου τραβούσαν τα μαλλιά γιατί δεν είχαν ξαναδεί ξανθιά! Εάν αυτό δεν είναι διασκέδαση, τότε τι είναι?? Πολιτιστικά ταξίδια δεν κάνω ιδιαίτερα, δύσκολα θα μπω σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, προτιμώ τη φύση και τις παραδοσιακές γωνιές ενός τόπου. Εξερευνώ τις πόλεις και τα χωριά με τα πόδια, ασχολούμαι με δραστηριότητες γενικά, πεζοπορία, ορειβασία, κολύμπι, χαζολογώ με τους ντόπιους …

Δεν υπάρχει χώρα μέχρι στιγμής που να μη μου άρεσε, αλλά έχω μεγάλη αδυναμία στη Λατινοαμερικανική κουλτούρα. Μου ταιριάζει μάλλον. Είχα έρωτα με το Μεξικό, μέχρι που πέρσι επισκέφθηκα την Κολομβία. Η εκπληκτική φύση, τα βουνά των Άνδεων, η Αμαζονία, οι ακτές της Καραϊβικής, τα πολύχρωμα αποικιακού στυλ χωριά και πόλεις, η ζωντάνια των κατοίκων, η μουσική, όλα μου άρεσαν σε αυτή τη χώρα. Έχει τα πάντα, βουνά, θάλασσες, ωκεανούς, ποτάμια, ζούγκλες, και λάτιν, σάλσα, μούρλα!! Θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή να ολοκληρώσω την εξερεύνηση μου και στο υπόλοιπο κομμάτι που αναγκαστικά δεν προλάβαινα.

Τόκιο
Nijubashi, the Imperial Palace, Τόκιο

Το Τόκιο επίσης ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο ταξίδι, ένα συγκλονιστικό μέρος που συνδυάζει το παρελθόν με το μέλλον…δεν υπάρχει παρόν εκεί, άστο, οι άνθρωποι ζουν μονίμως στο μέλλον … Δίσταζα λίγο πριν πάω, αλλά πλέον αποτελεί μία από τις αγαπημένες μου πόλεις.

The Gnu migration in Maasai Mara National Reserve, Kenya
The Gnu migration in Maasai Mara National Reserve, Kenya

Θα ξανά αναφέρω την Κένυα, ήταν συγκλονιστική, τελείωσε! Ελπίζω σύντομα να επιστρέψω ξανά στην Αφρική!

Η Αίγυπτος … ειλικρινά δεν ξέρω γιατί, είναι μία από τις αγαπημένες μου χώρες και η μοναδική που επισκέφθηκα για τα αρχαιολογικά της μνημεία! Το όρος Σινά, τα σοκάκια του Καΐρου, ο βυθός της Ερυθράς, οι πυραμίδες της Γκίζας, ο Ναός του Καρνάκ και πόσα άλλα ακόμα..εεε, δεν μπόρεσα ν’αντισταθώ και…μαγεύτηκα!

People of Chengdu in their Traditional Costumes

Trips of our life Facebook
Trips of our life in Facebook

People of Chengdu in their traditional costumes

The first one is the outfit for the Sichuan face changing opera, a traditional musical show during which the dancer changes the painted masks instantaneously with a swipe of a fan.

It is a very unique and interesting attraction of the area not to be missed … read more at: Trips of our Life

  • Ποιοι είναι οι επόμενοι προορισμοί που έχεις στα σχέδια σου να επισκεφτείς ;

Νεπάλ Νεπαλ

Έχω ήδη έτοιμο το επόμενο ταξίδι σε λίγες ημέρες. Θα επισκεφθώ κάποια μέρη μέσα στο Νεπάλ, κάποια βουνά, κάποιες πόλεις, ε, κάτι εκεί τριγύρω τέλος πάντων … χαχα!

Αίγυπτος
Αίγυπτος

Γενικά δεν αναφέρω σχεδόν ποτέ τα μέρη που πρόκειται να επισκεφθώ, παρά μόνο είτε λίγες ημέρες πριν, όταν όλα θα είναι έτοιμα, είτε την ίδια μέρα που θα πετάξω. Πάντως οι προορισμοί που θα ήθελα να επισκεφθώ είναι ατέλειωτοι και δυστυχώς ή ευτυχώς αλλάζουν συνεχώς οι προτεραιότητες.

Η Κεντρική Ασία έχει μπει στο στόχαστρο τον τελευταίο καιρό, γιατί είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή που δεν έχω επισκεφθεί καθόλου μέχρι στιγμής. Ίσως και να επιστρέψω άμεσα για 3ηφορά στην αγαπημένη μου Αίγυπτο για να κάνω την κρουαζιέρα στο Νείλο και τις δυτικές ερήμους …

Giant pandaGiant Panda στο Dujiangyan (Κίνα), τα πανέμορφα πάντα στο σπίτι τους

Τα βουνά γύρω από το Dujiangyan ήταν το μέρος όπου ζούσαν ελεύθερα τα Giant panda. Πλέον θεωρείται προστατευόμενο είδος και όσα πάντα έχουν απομείνει στην Κίνα τα φυλάνε σε ειδικά εθνικά πάρκα. Ζουν ελευθέρα, στο φυσικό τους περιβάλλον αλλά προστατευμένα σε χώρο με πέτρινο τοίχο τριγύρω. Δεν είναι ζωολογικός κήπος, δεν έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους, πάρα μόνο με όσους τα φροντίζουν. Αυτό ήταν το μικρότερου του πάρκου, ένα παντάκι ενός έτους που ζει με τη μαμά του.

Ακολουθούν τρία βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από το YouTube, από τρεις διαφορετικές χώρες πλούσιες σε αξιοθέατα και κουλτούρα, την Αίγυπτο, την Κένυα και την Κολομβία.

  • Χώρες που έχει επισκεφτεί η Μαρία Ορφανίδου

Ευρώπη: Βουλγαρία, Fyrom, Ιταλία, Βατικανό, Ουγγαρία, Τσεχία, Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, και Πορτογαλία
Μέση Ανατολή: Τουρκία
Αφρική: Αίγυπτος, Κένυα
Ασία: Κίνα, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Μαλδίβες και Νεπάλ
Αμερική: Καναδάς, ΗΠΑ, Μεξικό, Κούβα, Κολομβία, Περού και Βραζιλία

Trips of our life | Travel, Explore, Inspire

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here