Έλληνες και Ξένοι ΤαξιδιώτεςGreek Family Travel: Γιώργος, Γιώτα & Αναστασία

Το greekfamilytravel.com είναι το προσωπικό µας ταξιδιωτικό αρχείο. Στην ιντερνετική µας αυτή φωλιά όχι µόνο καταγράφουµε λεπτοµέρειες και φωτογραφίες των ταξιδιών για να τις µαιραζόµαστε και να εµπνέουµε φίλους και γνωστούς, αλλά και για να τις έχουµε επʼ αόριστον και να θυµόµαστε

  • Tι είναι για σας το ταξίδι;

To ταξίδι είναι κάτι που αν ρωτήσεις 100 ανθρώπους, θα πάρεις 100 διαφορετικές περιγραφές. Για εµάς το ταξίδι είναι ενέργεια, είναι πηγή ζωής, είναι δύναµη, για τη συνέχεια στη καθηµερινότητα µας. Με την Αναστασία είναι ακόµη πιο όµορφα. Δεν πάµε πουθενά µόνοι µας. Και το ίδιο θα κάνουµε και από Σεπτέµβρη. Τι θα γίνει το Σεπτέµβρη; Θα γίνουµε τέσσερις !!! Ο νέος ταξιδιώτης της φαµίλιας µας έρχεται…. Σας δίνω και είδηση, τόσο τυχεροί είστε πχια!!!

  • Πες µας λίγα λόγια για το Greek Family Travel, την θεµατολογία του κλπ.

Γιώργος & Γιώτα Greek Family Travel
Greek Family Travel

Greek Family Travel

Καταρχήν να σας συστηθούµε. Είµαστε ο Γιώργος, η Γιώτα και η 5.5 χρονών Αναστασία. Ζούµε σʼ ένα µικρό χωριό λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη Ταξιδεύαµε πολύ Π.Α (προ Αναστασίας) και ταξιδεύουµε επίσης πολύ και µε την µικρή µας χωρίς κανένα ενδοιασµό ή φόβο. Πάντα ήθελα να κρατάω ένα αρχείο µε λεπτοµέρειες από τα ταξίδια που έχουµε κάνει, µικρά ή µεγάλα, εσωτερικό ή εξωτερικό, µε αυτοκίνητο ή µε άλλο µέσο.

Είναι ωραία να τα διαβάζεις µετά από καιρό και να ξαναζωντανεύουν µπροστά σου όσα έζησες. Δεν έχουµε και µνήµη ελέφαντα να θυµόµαστε και πολλές λεπτοµέρειες οπότε η απόφαση αυτή ήταν µονόδροµος. Πριν 2.5 περίπου χρόνια το πήραµε απόφαση λοιπόν να ξεκινήσουµε µια προσπάθεια δηµιουργίας µιας ταξιδιωτικής ιστοσελίδας όπου θα καταγράφουµε τις ιστορίες από τις εκδροµές που έχουµε κάνει δίνοντας κάποιες πιο διαφορετικές πληροφορίες από τις συνηθισµένες που βρίσκει κάποιος στο διαδίκτυο. Με αργούς ρυθµούς, λόγω κυρίως φόρτου εργασίας, εµπλουτίζουµε το greekfamilytravel.com µε άρθρα, φωτογραφίες αλλά και περίεργα ταξιδιωτικά νέα µε ελεύθερη θεµατολογία. Η ιδέα για το όνοµα ήρθε σχετικά εύκολα. Θέλαµε να µοιραστούµε τις ιδέες και εµπειρίες των ταξιδιών µας µε όλους αλλά κυρίως µε νέους ανθρώπους που έχουν παιδιά και διστάζουν.

Γάμος της φυλής των Samburu

Η πιο έντονη συναισθηματικά στιγμή του ταξιδιού μας στην Κένυα, ήταν η παρουσία μας σε γάμο της φυλής των Samburu και συγκεκριμένα ο χορός χέρι χέρι μαζί τους. Αισθάνθηκα πως ένα όνειρό, αυτά που ως τώρα έβλεπα στα ντοκιμαντέρ και στο National Geographic, γίνεται πραγματικότητα. Ας εξιστορήσω όμως τον τρόπο που βρεθήκαμε σε μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή της κλειστής και παραδοσιακής αυτής κοινωνίας. Περπατάμε που λες φίλε αναγνώστη με τη Γιώτα, τον Γιώργο, την Αγγελική και τα άλλα παιδιά σ’ ένα κοντινό χωριό από τον χώρο που κατασκηνώναμε. Το όνομα αυτού, Κισίμα. Πλησίαζε απόγευμα, ο καυτός ήλιος άρχισε να εξασθενεί και οι κάτοικοι του χωριού που κυκλοφορούσαν στους γεμάτο σκουπίδια χωματόδρομους, μας κοιτούσαν σαν εξωγήινους. Σπάνια έβλεπαν λευκούς στα μέρη τους …. διαβάστε περισσότερα: Κένυα-Χορεύοντας με τους Σαμπούρου

  • Πες µας λίγο για τα ταξίδια που έχεις κάνει, κάποια µέρη που σου άρεσαν ιδιαίτερα, κάποιες κουλτούρες

Γιώργος, Γιώτα & Αναστασία Greek Family Travel
Βουλγαρία

Στην ερώτηση αυτή θα απαντήσω και προσωπικά και σαν greekfamilytravel.com. Μέχρι και το 2004 το κύριο µέρος των ταξιδιών που είχα κάνει ήταν στην Ελλάδα. Την είχα “οργώσει” σε αρκετά µεγάλο βαθµό.

Μονακό, Monaco
Μονακό

Και την Ηπειρωτική και τη νησιωτική. Και επίσης κάποια κοντινά ευρωπαϊκά στην Κωνσταντινούπολη, στη Βουλγαρία και στη γενέτειρα µου Σουηδία. Κάπου το 2004 όµως άρχισαν όλα. Ως άρρωστοι µε το ποδόσφαιρο, ψαχνόµασταν µε τον Γιάννη, ένα καλό φιλαράκι από το Γυµνάσιο, να πάµε ένα δυνατό ταξίδι στο εξωτερικό.

Στην Πορτογαλία γινόταν το Euro. Ποιος δε θα το θυµάται. Ο Γιάννης ρίχνει την ιδέα. Πάµε στο Euro, να δούµε την πρεµιέρα. Το Ελλάδα-Πορτογαλία. Αλλά να πάµε οδικώς…. Οργανώσαµε λοιπόν µια ταξιδάρα 16 ηµερών από Ανκόνα, Νίκαια, Μονακό, Κάννες, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Πόρτο και επιστροφή από Βασκονία, Μασσαλία, Φλωρεντία και πίσω.

Ολλανδία
Ελβετία

Το µικρόβιο και το πάθος για τα πολλά road trip που ακολούθησαν είχε µπεί για τα καλά στο πετσί µου. Την επόµενη χρονιά κάναµε πάλι µε τον Γιάννη οδικό ταξίδι στην Ολλανδία. Ζάγκρεµπ, Μετς, Σάλτσµπουργκ, Άµστερνταµ, Λουξεµβούργο και άλλες πολλές πόλεις και αµέτρητες εικόνες.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Ένα από τα πιο ωραία και διαφορετικά ταξίδια που έχω κάνει ήταν το καλοκαίρι του 2007. Λίγο πριν γνωριστούµε µε την Γιώτα. Πάλι µε τον Γιάννη πήγαµε Λατινική Αµερική. Πιο συγκεκριµένα Αργεντινή. Όνειρο ζωής να δούµε µατς της Μπόκα Τζούνιορς µέσα στο θρυλικό Λα Μποµπονέρα.!! Το κάναµε πράξη, περπατήσαµε δεκάδες ώρες στο Μπουένος Άιρες και επιστρέψαµε µε πολύ όµορφες αναµνήσεις από µια χώρα που έχει περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Κύπρο, Ρωσία, Γαλλία, Πολωνία, Πράγα και Ρώµη. Τις έχω επισκεφθεί µε την άλλη µεγάλη µου καψούρα, τον ΗΡΑΚΛΗ. Ταξίδια µε διαφορετική σηµασία, άλλης φύσης. Σαν greekfamilytravel.com τώρα πέρα των ταξιδιών µας εντός συνόρων έχουµε κάνει όλοι µαζί 3 road trip.

1) To πρώτο µας ήταν ο γύρος των Βαλκανίων το 2016. Σκόπια (Οχρίδα), Αλβανία (Σκόδρα), Μαυροβούνιο (Κότορ), Βοσνία (Μόσταρ & Σαράγεβο), Σλοβενία (Νόβο Μέστο) πέρασµα για φαγητό από Αυστρία, Ιταλία (Μπολόνια) και επιστροφή από Ανκόνα.

Καππαδοκία

Γιώργος, Γιώτα & Αναστασία Greek Family Travel
Καππαδοκία

2) Το δεύτερο µας ήταν το καλοκαίρι του 2017 στην πατρίδα των παππούδων µου.

Στην Καππαδοκία. Ένα οδικό ταξίδι που πολλοί µας έλεγαν τρελούς αλλά αποδείχθηκε ως ένα από τα ωραιότερα. Η ανατολή πάντα µε συνάρπαζε. Κι αυτό το road trip στα βάθυ της Τουρκίας ήταν συγκλονιστικό.

Από Gallipoli, Προύσα (Τουρκικά: Bursa, Μπούρσα), Άγκυρα, Καππαδοκία (Cappadocia, Göreme) και επιστροφή από Άγκυρα, Μπολού (Τουρκικά: Bolu), Βοάνα ή Σαπάντζα (Τουρκικά: Sapanca), Κωνσταντινούπολη και από εκεί Θεσσαλονίκη.

Γιώργος, Γιώτα & Αναστασία Greek Family Travel
Southernmost Point of the Continental US
Γιώργος, Γιώτα & Αναστασία Greek Family Travel
Σεράγεβο

3) Το 3ο µας οδικό ταξίδι το κάναµε πέρσι το καλοκαίρι. 6000 χλµ µε προορισµό το πανέµορφο Ταλίν. Σερβία (Λίµνη Πάλιτς), πέρασµα από Ουγγαρία, Ουκρανία (Λβιβ), Πολωνία (ένα µικρό χωριό στα βορειοανατολικά της χώρας), Λιθουανία (Βίλνιους), Λετονία (Ρίγα), Εσθονία (Ταλίν) Πολωνία (και πάλι σ ένα µικρό χωριό), Σλοβακία (Κόζιτσε) και πίσω στη βάση µας. Η Αναστασία ήταν ο ήρωας µας. Τόσες ώρες στο καθισµατάκι της δεν γκρίνιαξε ούτε µια φορά κάνοντας τη διαδροµή πιο ήρεµη και ξεκούραστη για όλους µας. Κι αυτό συνέβη σε όλες τις εκδροµές µας.

Παραλίγο να το ξεχάσω. Κάναµε κι ένα µικρό road trip στην Ελβετία στην οποια φτάσαµε αεροπορικώς και νοικιάσαµε αυτοκίνητο. Νέα Υόρκη και Μαιάµι πήγαµε στο ταξίδι του µέλιτος. Ωραία περάσαµε δε λέω αλλά µάλλον αυτοί οι προορισµοί είναι κάπως υπερεκτιµηµένοι Bαρσοβία, Φιλιππούπολη και Εδιµβούργο ήταν επίσης πολύ αξιόλογα και όµορφα ταξίδια που κάναµε οι τρεις µαζί. Καλή η Ευρώπη, πολύ δυνατές εικόνες από τα road trip αλλά από κάποια στιγµή και µετά θες να δεις κάτι διαφορετικό. Γιατί κακά τα ψέµατα στην Ευρώπη λίγο πολύ οι άνθρωποι, οι πολιτισµοί, οι κουλτούρες, οι θρησκείες έχουν πολλά κοινά.

Γιώργος, Γιώτα & Αναστασία Greek Family Travel
Κένυα
Γιώργος, Γιώτα & Αναστασία Greek Family Travel
Τανζανία

Νεπάλ – Τανζανία – Κένυα: Tρία εθελοντικά ταξίδια που κάναµε µε την Γιώτα και άλλαξαν τη ζωή µας. Μπορώ να µιλάω ή µάλλον να γράφω για ώρες γι αυτά τα ταξίδια. Αξέχαστα και τα τρια. Επιστρέφεις πίσω και εκτιµάς το κάθε τι που για εδώ είναι δεδοµένο, για εκεί όµως όχι. Και µιλάω για απλά πράγµατα όπως νερό, ρεύµα, φαγητό…

Κάνοντας έναν µίνι απολογισµό και απαντώντας στο 2ο και στο 3ο σκέλος της ερώτησης από πλευράς Ευρώπης το Σεράγεβο κατέχει µια ξεχωριστή θέση στην καρδιά µου. Το πέρασµα µας από την Ουκρανία ήταν επίσης κάτι πολύ έντονο. Καππαδοκία µαγική. Κατµαντού κάθε βήµα και θέµα για φωτογραφία. Τανζανία και Κένυα λατρέψαµε τα παιδιά. Βίλνιους ο παράδεισος των πεζών.

Από κουλτούρες, χωρίς συζήτηση αυτές των Αφρικανών σε αφήνουν µε ανοιχτό το στόµα. Οι επαφές µας µε ανθρώπους της φυλής των Μασάι και των Σαµπούρου ήταν κάτι πολύ έντονο. Από την ενδυµασία ως τον τρόπο ζωής τους, από τη φιλοξενία τους ως την καθαρότητα της ψυχής τους.

KENYA AFRICA IN 4K (ULTRA HD)

4k Ultra HD footage from Kenya Africa. Want to get paid to travel the world?

  • Πόσες χώρες έχετε επισκεφτεί συνολικά, ποιες χώρες σε άγγιξαν περισσότερο ;

Γιώργος, Γιώτα & Αναστασία Greek Family Travel
Νεπάλ

Μ αρέσει να µετράω τις χώρες που επισκέπτοµαι. Δε βρίσκω λόγο να µην το κάνω. Ειδικά τώρα που πλέον ταξιδεύουµε µε σκοπό να απολαύσουµε το ταξίδι και όχι βιαστικά θέλοντας να δούµε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγµατα.

Συνολικά σαν Γιώργος λοιπόν έχω επισκεφθεί 41 χώρες ενώ σαν greekfamilytravel.com 28. Αργεντινή σίγουρα ήταν κάτι πολύ δυνατό. Βοσνία µε πολύ έντονα τα σηµάδια του πολέµου 27 χρόνια µετά, το πληγωµένο Νεπάλ από το σεισµό του 2015, η Κένυα και οι άνθρωποι της φυλής των Σαµπούρου, τα παιδιά στο χωριό Κόνγκο στην Τανζανία.

  • Ποιοι είναι οι επόµενοι προορισµοί που έχεις στα σχέδια σου να επισκεφτείς ;

Το καλοκαίρι έχουµε στα πλάνα µας να κάνουµε ένα οδικό ταξίδι 30 ηµερών στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Στη σκηνή οροφής που πήραµε και τοποθετήσαµε στο αυτοκίνητο µας. Εµπειρία µοναδική ειδικά για την Αναστασία αλλά και για κάθε παιδί της ηλικίας της να γίνεται nomad και να ζει στη φύση, να κοιµάται σε σκηνή πάνω στο αµάξι δίπλα σε ποτάµια, θάλασσες, βουνά…

Στα πλάνα µας είναι να ξεκινήσουµε από Δυτική Μακεδονία, περνώντας από Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα να µπούµε Πελοπόννησο κι από εκεί να ανηφορίσουµε περνώντας και από Θεσσαλία. Θα είναι µια εµπειρία ζωής, διάρκειας 30 ηµερών. Ήδη εξοπλιζόµαστε µε τα απαραίτητα σύνεργα και µετράµε αντίστροφα µέχρι τις 10 του Ιούλη περίπου που ξεκινάµε …

  • Χώρες που έχουν επισκεφτεί ο Γιώργος και η Γιώτα

Ευρώπη: Αλβανία, Αυστρία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ελβετία, Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Μονακό, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σερβία, Ρωσία, Σουηδία, Σλοβενία, Σλοβακία, Ουκρανία
Μέση Ανατολή: Τουρκία
Ασία: Νεπάλ
Βόρεια Αμερική: Ηνωμένες Πολιτείες, 
Νότια Αμερική:
Ουρουγουάη, Αργεντινή
Αφρική: Τανζανία, Κένυα

Γιώργος & Γιώτα Greek Family Travel

Το κανάλι µας στο youtube δε το έχουµε εγκαινιάσει ακόµη. Θα το κάνουµε όµως σύντοµα. Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από Μπουένος Άιρες (Αργεντινή), Τανζανία και Νεπάλ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here