Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

Η Έλενα και ο Νίκος, Travelen

Ο Νίκος και η Έλενα από Θεσσαλονίκη είναι οι Travelen με τρέλα και την αγάπη μας για τα ταξίδια, με σκοπό να γνωρίζουν νέα μέρη & γεύσεις, διαφορετικές κουλτούρες & ανθρώπους και ως στόχο έχουν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε το δικό σας ταξίδι, αλλά και να γνωρίσετε προορισμούς που δεν έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα. Διαβάστε όμως περισσότερα το τι μας είπαν οι ίδιοι.

  • Πείτε μας λίγο για το Travelen, το πρώτο ζευγάρι Travel Blogger στην Ελλάδα, την θεματολογία του κλπ.

travelen.eu
Travelen, travelen.eu

Η λέξη Travelen είναι ένα λογοπαίγνιο της λέξης Traveler και σημαίνει το ταξίδι της Έλενας και του Νίκου.. Travel E(lena) -N(ikos)! Ξεκινήσαμε με σκοπό να βοηθήσουμε και άλλους ταξιδιώτες να οργανώσουν το ταξίδι τους εύκολα, γρήγορα και ευχάριστα.

Travelen Logo

Στο Site ο αναγνώστης θα βρει πλήρεις οδηγούς των πόλεων/χωρών που έχουμε επισκεφτεί. Οι οδηγοί περιέχουν την προσωπική μας ιστορία από τον προορισμό, τι πρέπει να κάνει, πού μπορεί να φάει, πού να μείνει, να μάθει πολλά και χρήσιμα tips, αλλά και να ψυχαγωγηθεί μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Εκτός από τους οδηγούς ο αναγνώστης θα βρει το Blog μας με χρήσιμα ταξιδιωτικά θέματα!

  • Έχετε ταξιδέψει αρκετά από ότι διαβάζουμε, μπορείτε να μας πείτε ποια μέρη σας άρεσαν ιδιαίτερα ?

Η Έλενα και ο Νίκος, Travelen, το πρώτο ζευγάρι Travel Blogger στην Ελλάδα
Η Ελλάδα έχει ομορφιές που δεν έχεις φανταστεί! Η Μονεμβασιά είναι ένα τέτοιο μέρος.. Ξεχωριστές εικόνες, εύφορη γη, μυρωδιές.. Λακωνική γη.. Ένας ευλογημένος τόπος..

Έχουμε ταξιδέψει σε περισσότερες από 20 χώρες μέχρι σήμερα και έχουμε σκοπό να μεγαλώσουμε τον αριθμό μας. Από κάθε μέρος κρατάμε και κάτι.. Από την Ρώμη για παράδειγμα κρατάμε την τρέλα των Ιταλών και τον επικίνδυνο τρόπο που κινούνται στον δρόμο, από την Μπριζ την ηρεμία και γραφικότητα ενός μεσαιωνικού προορισμού, από το Μαρόκο τον διαφορετικό τρόπο ζωής και πολλά ακόμη.

Αυτό που μας έμεινε περισσότερο είναι ο γύρος της Πελοποννήσου που τον κάναμε σε 25 ήμερες. Η Πελοπόννησος είναι μαγική! Συνδυάζει βουνά, ποτάμια, λίμνες, κρυστάλλινα νερά, ιστορία, υπέροχο φαγητό, ενώ διαθέτει ένα από τα καλύτερα νησιά της Ελλάδας την Ελαφόνησο!

Σεφσαουεν, 50 αποχρώσεις του μπλε σε μία πόλη

ChefchaouenΗ Σεφσαουεν ή αλλιώς το μπλε μαργαριτάρι του Μαρόκο είναι μία πόλη.. πολύ διαφορετική από αυτά που έχεις συναντήσει μέχρι σήμερα! Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της χώρας, περίπου 2.5 ώρες από τη Φες και αρκετά κοντά στην Ισπανία. Χτισμένη στους πρόποδες των βουνών Ριφ έγινε γνωστή, για τι άλλο (?) από το μπλε της χρώμα. Σπίτια, τοίχοι, πόρτες, παράθυρα, γλάστρες, δρομάκια, σκάλες ακόμα και τάφοι, είναι βαμμένα με την χρωματική παλέτα του μπλε. Παρά την τεράστια τουριστική άνθιση, η Σεφσαουεν καταφέρνει να κρατήσει … περισσότερα: Σεφσαουεν, 50 αποχρώσεις του μπλε σε μία πόλη

Chefchaouen | The Blue Pearl of Morocco

The blue perl of Morocco…a small village full of charm and colors, in the mountains of the north region. The place where time does not pass and where you enjoy the calm as in a very few places… This is a video of my last 4 day trip to Chefchaouen. In the coming weeks I’ll upload a parkour blog on the rooftops of the city, so you’d better SUBSCRIBE! And share this video if you would like to go there. All shot and edited by me. Many trips and audiovisual projects in planning, so stay tuned!

  • Ποια είναι τα καλύτερα σημεία για φαγητό, κάποιες γαστρονομικές εμπειρίες από ταξίδια στον κόσμο

Εκτός από την Ελλάδα όπου οι γεύσεις είναι οικείες και πολύ νόστιμες για εμάς τους Έλληνες θα λέγαμε πως φάγαμε αρκετά καλά στην Πράγα και την Βουδαπέστη. Οι πλούσιες μερίδες, οι νόστιμες σάλτσες και οι μπύρες τους μας ενθουσίασαν. Φυσικά σε κάθε προορισμό προσπαθούμε να δοκιμάσουμε όσα πιο πολλά πράγματα από την κουζίνα τους, καθώς μέσα από αυτήν μπορείς να καταλάβεις και να μάθεις πολλά πράγματα για τον κάθε λαό.

  • Επόμενοι προορισμοί στον χάρτη, ποιοι είναι ?

We are Elena and Nikos (ΕΝ), the first travel-blogger couple in Greece. T
Μην χάνεις τον χρόνο σου κοιτώντας πράγματα που έχεις χάσει.. Η ζωή συνεχίζεται!
Don’t waste your time looking back on what you’ve lost. Move on, for life is not meant to be traveled backwards.

Τα ταξίδια που θα ακολουθήσουν είναι Σαντορίνη, Βαρκελώνη, Κωνσταντινούπολη, Καππαδοκία και Μόσχα στο τέλος του χρόνου.

  • Χώρες που έχει ταξιδέψει η Έλενα και ο Νίκος

Ευρώπη: Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Τσεχία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Λιχτενστάιν
Αφρική: Μαρόκο
Μέση Ανατολή: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Έλενα & Νίκος, Travelen το πρώτο ζευγάρι Travel Blogger στην Ελλάδα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here