Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

Road Explore Motovlogs: Γρηγόρης

Ο Γρηγόρης από το Ηράκλειο της Κρήτης είναι ο Road Explore Motovlogs, ταξιδιώτης στην Ευρώπη και με παρουσία στο internet. Πάθος για την μοτοσυκλέτα και τα ταξίδια και σίγουρα έχει να πει πολλά.

  • Πες μας λίγα λόγια για το Road Explore Motovlogs

Σαμονί (Chamonix), Γαλλία

Το Road Explore σαν ιδέα γεννήθηκε στο πρώτο ταξίδι που είχα κάνει στο εξωτερικό που είχαμε διασχίσει τις Άλπεις, σε μια συγκεκριμένη διαδρομή άρχισα να μιλάω μόνος μου για το πόσο ωραίο μέρος ήταν. Έτσι όταν είδα αργότερα το βίντεο μου άρεσε το αποτέλεσμα που περιέγραφα αυτό που έβλεπα ενώ οδηγούσα.

Γυρίζοντας στην Ελλάδα, το έψαξα περισσότερο και είδα ότι υπήρχαν και άλλοι που έκαναν κάτι παρόμοιο. Οπότε ξεκίνησε αρχικά σε επίπεδο μεγάλης βόλτας ή ταξιδιού, αλλά στην πορεία η ανταπόκριση και περισσότερο η επικοινωνία που είχα με τους συνδρομητές με οδήγησαν να κάνω και άλλα θεματικά βίντεο, πάντα με κεντρική ιδέα την μοτοσυκλέτα. Είναι καθαρά hobby και τρέλα για επικοινωνία με ανθρώπους που έχουμε το ίδιο πάθος και την ίδια τρέλα, την μοτοσυκλέτα και τα ταξίδια.

  • Πες μας μερικές υπέροχες διαδρομές με μηχανή που έχεις κάνει

Lesaka Town Spain, Ισπανία

Φυσικά όλες οι Άλπεις και τα Passo (φυσικά και το ιστορικό Passo Stelvio) έχουν αρκετές όμορφες διαδρομές, όμως αυτή που έχει χαραχθεί στην μνήμη μου σαν εικόνα είναι από το χωριό Lesaka στην χώρα των Βάσκων στην Ισπανία.

Διασχίζαμε την βόρεια Ισπανία και περνούσαμε τεράστιες εκτάσεις χιλιομέτρων με κερασιές, την εποχή που ήταν γεμάτες κεράσια ! Το φυσικό τοπίο με οι καλλιέργειες με τις κερασιές και το κατακόκκινο χρώμα των δέντρων από τους καρπούς ήταν κάτι μαγικό και μια εικόνα που δεν είχα ξαναδεί.

  • Μελλοντικά σχέδια για κανέναν καινούργιο ταξίδι με μηχανή

Ο Road Explore σαν χαρακτήρας δεν μένει ποτέ χωρίς σχέδια τέτοιου είδους, πάντα κάτι βρίσκεται το πίσω μέρος του μυαλού του περιμένοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να υλοποιηθεί. Δυστυχώς ή μάλλον ευτυχώς το 2019 θα είναι η χρονιά που θα αλλάξω μοτοσυκλέτα, οπότε έχω αφήσει τα σχέδια για ταξίδι λίγο πίσω. Εάν όλα πάνε καλά ίσως του χρόνου να κάνουμε μοντάζ σε βίντεο από Τουρκία – Καππαδοκία. Όμως στα άμεσα σχέδια μου είναι ένα ταξίδι εντός Ευρώπης με το αεροπλάνο .. ίδωμεν …

Road Explore MotovlogsRoad Explore Motovlogs

Το Road Explore Motovlogs στο facebook με ποστ, φωτογραφίες, αναρτήσεις και συμβουλές σε θέματα στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Αν είστε λάτρεις του είδους, τότε αυτή η σελίδα του facebook θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη. Επισκεφτείτε την σελίδα στην εξής διεύθυνση: www.facebook.com/Roadexplore/

  • Επίλογος

Γιβραλτάρ Gibraltar

Το ταξίδι στις Άλπεις ήταν το πρώτο μεγάλο ταξίδι που έκανα με μοτοσυκλέτα, 4.500 χλμ. Δεν σου κρύβω ότι μόλις το πλοίο έδεσε Αγκόνα και κατεβήκαμε, η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν “που πάω ρε φίλε”. Λόγο απειρίας φυσικά, με τα χιλιόμετρα να περνάνε και την στήριξη τον δύο συνταξιδιωτών κατάλαβα ότι αυτό μου αρέσει να κάνω και τι μεγάλος λάθος που έκανα και δεν άρχισα να ταξιδεύω πιο νωρίς. Μονακό – Σάλτσμπουργκ κυριολεκτικά όλες τις Άλπεις, σχεδόν όλα τα σημαντικά Passo.

Είναι απόντα μέρη που μπορείς με σιγουριά να πεις δεν χωράνε σε φωτογραφίες και βίντεο τέτοια τοπία. Μετά τις Άλπεις τα ιστορικά Βαλκάνια ! τα πολύπαθα Βαλκάνια που πάντα με γοήτευαν σαν περιοχή του κόσμου. Εκεί είχαμε ένα ατύχημα που επισκίασε το ταξίδι αυτό, τελειώνοντας και γυρίζοντας στην Ελλάδα. Ένα πράγμα κράτησα που μου έγινε και μεγάλο μάθημα. Για κανένα μα κανένα λόγο δεν πρέπει να κάνεις εκπτώσεις στην ασφάλεια σου. Όλο το ταξίδι μπορείς να το διαβάσεις στην σελίδα του καναλιού μου στο Facebook. Παρ όλες τις ατυχίες και τις δυσκολίες που συναντήσαμε στο πρώτο μου ταξίδι, την επόμενη χρονιά ταξίδεψα στο Γιβραλτάρ και την Λισαβόνα γράφοντας στα κοντέρ μας 7.500 χλμ. σε 14 ημέρες.

Rood Explore YouTube

Road Explore Motovlogs YouTube

Το Road Explore Motovlogs στο YouTube με πολλά βίντεο από διαδρομές με μοτοσυκλέτα: Μήλος, Ηράκλειο, Λισαβόνα, Κρήτη, Χανιά, Μαρόκο, Ζωνιανά, Οδήγηση στην βροχή, Τι μηχανή να πάρω, Τρακάρισμα και πτώση και πολλά άλλα. Επισκεφτείτε το κανάλι στην εξής διεύθυνση: ROAD EXPLORE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here