Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

MotoRiders Club

Το MotoRiders Club ξεκίνησε από μία παρέα μηχανόβιων τον Δεκέμβριο 2002 ανεβάζοντας στο διαδίκτυο τις πρώτες φωτογραφίες από ταξίδια. Όλοι τους εντυπωσιάστηκαν με την ιδέα και σιγά- σιγά η ενασχόλησή τους με το ίντερνετ αυξήθηκε μέσα στο πλαίσιο αναζήτησης πληροφοριών για τα μελλοντικά τους ταξίδια.

  • Λίγα λόγια για το MotoRiders Club

MotoRiders Club
MotoRiders Club, motoridersclub.com

MotoRiders Club Logo

Όλα ξεκίνησαν ένα σαββατοκύριακο τον Νοέμβριο του 2002. Τα 3 αρχικά μέλη της παρέας που αργότερα θα ονομαζόταν «MotoRiders Club», συζητούσαμε βλέποντας κάποιες φωτογραφίες από παλαιότερα ταξίδια. Μιλώντας για ταξίδια και μοτο-ιστορίες, κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα της διαδικτυακής σελίδας. Θεωρήσαμε πως ήταν ένας όμορφος τρόπος με τον οποίο θα μοιραζόμασταν ταξιδιωτικές εμπειρίες, με φίλους και γνωστούς, λάτρεις των ταξιδιών και της φωτογραφίας.

Petra, Jordan, MotoRiders Club
Petra, Jordan, MotoRiders Club

Έτσι λοιπόν, τον Δεκέμβριο 2002 «ανέβηκαν» στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες. Όλοι μας εντυπωσιαστήκαμε με την ιδέα. Σιγά- σιγά η ενασχόλησή μας με το ίντερνετ αυξάνεται μέσα στο πλαίσιο αναζήτησης πληροφοριών για τα μελλοντικά μας ταξίδια.

Τότε ήταν η πρώτη φορά που διαπιστώσαμε την έλλειψη αυτού του είδους διαδικτυακών χώρων και ενημέρωσης. Υπήρχαν σελίδες ταξιδιωτικού περιεχομένου, αλλά όχι με την ματιά ενός μοτοσικλετιστή Αυτή ήταν και η αιτία να αναβαθμίσουμε την σελίδα.

Discover secret south Peloponnese
by MotoRiders Club

Η Ελλάδα διαθέτει απίστευτη ποικιλία τοπίων…
Η Πελοπόννησος αποτελεί κομμάτι της χώρας με γρήγορη εναλλαγή τοπίου και διαδρομών, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα.
Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή εκδρομή στο νοτιοανατολικό τμήμα της, μια περιοχή με ιδιαίτερη ομορφιά και ανθρώπους.
Στο βίντεο μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από τα τοπία που αντικρίσαμε …

MotoRiders Club
MotoRiders Club

Το καλοκαίρι του 2003 έγινε η πρώτη ριζική αναβάθμιση. Χάρτες, περιγραφές και φωτογραφικό υλικό των ταξιδιών συμπεριλαμβάνονταν στην νέα μας σελίδα. Επιπλέον δημιουργήσαμε αγγλική έκδοση για τους φίλους και ταξιδιώτες εκτός Ελλάδας. Το ενδιαφέρον για την σελίδα μας αυξανόταν ολοένα και περισσότερο.

Με τον καιρό η παρέα μας μεγαλώνει. Φίλοι από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Τα ταξίδια μας πληθαίνουν. Γνωρίζουμε διαφορετικά μέρη: γνωστά ή άγνωστα, βουνά και θάλασσα, λίμνες, καταρράκτες, χωριά και πόλεις… Από το Σουφλί μέχρι την Ιεράπετρα. Όλα αυτά θέλουμε να μοιραστούμε με ανθρώπους που έχουν ίδιο πάθος με εμάς για τα ταξίδια, την μοτοσικλέτα, την αναζήτηση και την περιπέτεια.

Μαρόκο, Οδοιπορικό 2006 II


10/08/2006  Marrakech Μαρόκο
11/08/2006  Marrakech – Essaouira Μαρόκο
12/08/2006 εως 13/08/2006 Marrakech – Tangier – Ceuta – Algeciras – Gibraltar – Tarifa – Cadiz – Sevilla, Ισπανία, Μαρόκο
07/08/2006 Algeciras – Ceuta – Fes, Ισπανία, Μαρόκο
08/08/2006 Fes Μαρόκο
09/08/2006 Fes – Cascades d’Ouzoud – Marrakech, Μαρόκο

Pyrenees Mountain range in Europe, MotoRiders Club
Pyrenees Mountain range in Europe

Το 2004 αποτελεί το έτος που η παρέα μας ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα. Η Ιταλία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία είναι οι πρώτες χώρες που γνωρίζει. Στα χρόνια που ακολουθούν επισκεπτόμαστε τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη: Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Μονακό, Δανία, Σουηδία, Φιλανδία, Νορβηγία, Λιθουανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ανδόρα, ενώ το 2006 οδηγούμε επί αφρικανικού εδάφους επισκεπτόμενοι το Μαρόκο. Στα χρόνια που ακολουθούν ταξιδεύουμε στα Βαλκάνια, αλλά και ανατολικότερα, όπως στην Μέση Ανατολή, την Αρμενία, την Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

Marrakesh City in Morocco, MotoRiders Club
Marrakesh City in Morocco, MotoRiders Club

Με το πέρασμα του χρόνου, η παρέα ανανεώνεται με ανθρώπους που αγαπούν τα ταξίδια. Το MotoRiders Club, μέσω των μελών του ταξιδεύει σε 33 χώρες, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 200.000 ταξιδιωτικά χιλιόμετρα εντός και εκτός Ελλάδας. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν περισσότερες από 9.000 φωτογραφίες, αποτελώντας μια αξιόλογη βάση ταξιδιωτικών πληροφοριών.

Το MotoRiders Club είναι το αποτέλεσμα του πάθους φίλων του ταξιδιού. Μοναδικός σκοπός μας είναι η ελεύθερη διάθεση ταξιδιωτικής πληροφορίας. Ταυτόχρονα προσπαθούμε με τον τρόπο μας να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση και εξέλιξη του μοτοσικλετισμού. Να προβάλουμε την χαρά και την ευχαρίστηση που προσφέρει το ταξίδι με την μοτοσικλέτα.

Μέση Ανατολή, Οδοιπορικό 2008 I


05/08/2008  Petra – Aqaba – Nuweiba Αίγυπτος, Ιορδανία
06/08/2008 εως 07/08/2008 Nuweiba – St. Katherine Αίγυπτος
08/08/2008 St. Katherina – Feiran – Sarm el Sheikh – Dahab Αίγυπτος
09/08/2008 εως 11/08/2008 Dahab Αίγυπτος
12/08/2008 εως 13/08/2008 Dahab – Nuweiba – Aqaba – Jarash – Jaber – Palmyra (Tadmor) Αίγυπτος, Ιορδανία, Συρία

  • Ποια τα προτερήματα στο να ταξιδεύει κάποιος με μοτοσικλέτα;

MotoRiders Club
Η Παλμύρα υπήρξε κατά την αρχαιότητα σημαντική πόλη της κεντρικής Συρίας, MotoRiders Club

Για πολλούς το να ταξιδέψει με μοτοσικλέτα φαντάζει πολύ κουραστικό και επικίνδυνο. Ενδεχομένως μέχρι ενός σημείου να ισχύει. Παρόλα αυτά, για να αισθανθεί κάποιος την αξία του ταξιδιού με μοτοσικλέτα, θα πρέπει να το δοκιμάσει. Όντως είναι κουραστικό, καθώς βρίσκεσαι σε άμεση επαφή με τα φυσικά φαινόμενα. Όμως αυτό αποτελεί και την ομορφιά του. Μπορείς να αισθάνεσαι τα πάντα πιο έντονα και να έρχεσαι πιο άμεσα σε επαφή μαζί τους.

MotoRiders Club
MotoRiders Club

Όσοι έχουν ταξιδέψει με αυτόν τον τρόπο, όμως θα έχουν βιώσει και κάτι ακόμα. Είναι η αμεσότητα στην επικοινωνία, που προσφέρει, με τον κόσμο που συναντά ο ταξιδιώτης. Η αλήθεια είναι πως μπορεί να μην το αντιληφθείς άμεσα, αλλά αν προσέξεις, θα το διαπιστώσεις στα μάτια και στα λόγια των ανθρώπων που γνωρίζεις στα μέρη που επισκέπτεσαι. Περισσότερο στο παρελθόν και λιγότερο στις μέρες μας, το να βρεθεί ένας μοτοσικλετιστής σε διάφορα μέρη του κόσμου ταξιδεύοντας, αποτελούσε όχι τόσο συχνό γεγονός και για τον λόγο αυτό αντιμετωπιζόταν –αλλά και αντιμετωπίζεται- με ενθουσιασμό! Το γεγονός πως ο μοτοσικλετιστής ταξιδιώτης φαντάζει να είναι περισσότερο «ευάλωτος», ενδεχομένως να δημιουργεί στους ντόπιους ένα έντονο συναίσθημα αλληλεγγύης, προσφοράς και φιλοξενίας.

Η μοτοσικλέτα αποτελεί το διαβατήριο στις ανθρώπινες επαφές στο ταξίδι, παρόλα αυτά ο ταξιδιώτης είναι αυτός παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο.

Τουρκία – Αρμενία – Γεωργία, Οδοιπορικό 2014


05/09/2014 Goris – Zorats Karer – Novarank monastery – Khor virap monastery – Yerevan Αρμενία
06/09/2014 Yerevan – Kira lake – Amberd fortress – Armenian Alphabet open museum – Gyumri Αρμενία
07/09/2014  Gyumri – Georgia – Ani – Kas Τουρκία, Αρμενία, Γεωργία
30/08/2014 Tbilisi – Haghpat monastery – Sanahin monastery – Sevan lake – Hangavan Αρμενία, Γεωργία
31/08/2014 Hangavan – Yerevan Αρμενία
01/09/2014 Yerevan – Temple of Mitrhas (Garni) – Geghard monastery – Yerevan Αρμενία
02/09/2014 Yerevan – Noratus – Selim Caravansarai – Pass Ughedzor – Goris Αρμενία
03/09/2014 Goris – Nagorno Karabakh – Stepanakert – Vank – Gandzasar monastery – Shusi – Khnzoresk – Goris Αρμενία, Ναγκόρνο Καραμπάχ
04/09/2014 Goris – Meghri Pass – Meghri – Tatev monastery – Goris Αρμενία

  • Ποιες διαδρομές έχουν μείνει αξέχαστες από τα ταξίδια με την μοτοσικλέτα;

Aleppo City in Syria, MotoRiders Club
Aleppo City in Syria, MotoRiders Club

Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιες διαδρομές. Τα μέλη της παρέας του MotoRiders Club, επιστρέφοντας από κάθε ταξίδι, είχαν να διηγηθούν πολλές όμορφες διαδρομές από τα μέρη που είχαν επισκεφτεί. Πολλές φορές κάποιοι επισκέπτονταν μέρη και οδηγούσαν σε διαδρομές στις οποίες είχαν πάει άλλοι από την παρέα.

Οι εντυπώσεις ήταν άλλες φορές ταυτίζονταν και άλλες όχι. Το γεγονός αυτό μας έκανε να συνειδητοποιήσαμε πως κάθε ταξιδιώτης βιώνει με διαφορετικό τρόπο το ίδιο μέρος ακόμα και το ίδιο ταξίδι.

Κάθε μέρος έχει τις ομορφιές του και μένει στο κάθε ταξιδιώτη να τις ανακαλύψει.

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από τους MotoRiders Club

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here