Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

Ταξιδεύοντας με μοτοσικλέτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Μοτοταξιδιώτης (Mototaxidiotis)

Ο μοτοταξιδιώτης εργάζεται ως ταξιδιωτικός σύμβουλος εταιρικών πελατών εδώ και 23 χρόνια (Marine Tours s.a.), οπότε μέσω της εργασίας του κόλλησε και το μικρόβιο των ταξιδιών. Ο μοτοταξιδιώτης (Δημήτρης Κατσούλας) που είναι και ο διαχειριστής της σελίδας, στα 45 χρόνια ζωής του έχει ταξιδέψει σε 43 χώρες έχοντας διανύσει περισσότερα από 500 χιλιαδες χιλιόμετρα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

  • Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για την ιστοσελίδα www.mototaxidiotis.gr ?

Mototaxidiotis, Ταξιδεύοντας με μοτοσικλέτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό
www.mototaxidiotis.gr

Ο μοτοταξιδιώτης αποτέλεσε αρχικά ένα «χώρο» όπου σημείωνα τις εξορμήσεις μου μετά την ολοκλήρωσή τους. Ήταν ένας «χώρος» όπου ουσιαστικά σημείωνα αυτά που επισκεπτόμουν και εν συνεχεία πρόσθετα στοιχεία που δεν γνώριζα με σκοπό να τα δω την επόμενη φορά όπως π.χ. «Βρέθηκα στην περιοχή της Δημητσάνας για να φωτογραφίσω την Μονή Φιλοσόφου όμως δεν ήξερα την ύπαρξη της Μονής Αιμυαλών». Ήταν το προσωπικό μου ταξιδιωτικό σημειωματάριο.

Mototaxidiotis, Ταξιδεύοντας με μοτοσικλέτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Mototaxidiotis.gr, Τουζάν, Τυνησία

Αργότερα θεώρησα πως το ιστολόγιο του Μοτοταξιδιώτη θα μπορούσε να αποτελέσει μια βιβλιοθήκη ταξιδιών, έναν χώρο ενημέρωσης για προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έτσι λοιπόν δημοσιοποιήθηκε στον κυβερνοχώρο.

Πλέον στις σελίδες του μοτοταξιδιώτη ο αναγνώστης βρίσκει πληροφορίες για διαδρομές σε όλες τις ηπείρους μέσα από τα ταξιδιωτικά άρθρα Ελλήνων μοτο-ταξιδευτών αλλά και από τις προσωπικές μου εξορμήσεις. Ο οποιοσδήποτε μοτοσικλετιστής μπορεί να προβάλει την ταξιδιωτική του ιστορία στις σελίδες του μοτοταξιδιώτη στέλνοντας απλά ένα mail.

  • Πες μας λίγα λόγια για τα προτερήματα της μοτοσυκλέτας για ταξίδια.

Mototaxidiotis, Ταξιδεύοντας με μοτοσικλέτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Αραράτ στην Ανατολική Τουρκία

Το Ταξίδι είναι μια λέξη που στο άκουσμά της και μόνο σου φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις συναισθήματα, περιπέτειες, γεύσεις και αρώματα. Είναι μια λέξη που στο άκουσμά της χορταίνεις την σκέψη σου μιας και αποτελεί ιδανική τροφή για … σκέψη!

Η Μοτοσικλέτα από την άλλη είναι ένα όχημα, όμως δεν είναι απλά ένα όχημα που θα μεταφέρει τον αναβάτη από το σημείο Α στο Β, είναι το όχημα που θα μεταφέρει από το σημείο Ά στο Β χαρίζοντας μοναδικές εμπειρίες και κυρίως χαρίζοντας αισθήσεις.

Είναι ένα όχημα που θα πλημμυρίσει τον αναβάτη με συναισθήματα, θα τον προκαλέσει με διάφορα απρόοπτα, θα τον φέρει πιο κοντά στην φύση, στο δρόμο, θα γίνει ένα με το τοπίο, η μοτοσικλέτα λοιπόν είναι «ταξίδι», για αυτό και δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο όχημα! Είναι η θεραπεία από την ρουτίνα και την καθημερινότητα.

Μοτοταξιδιώτης, Ταξιδεύοντας με μοτοσικλέτα

  • Πες μας επίσης κάποιες μοναδικές διαδρομές με μηχανή που θα μείνουν αξέχαστες στους αναβάτες.

Σαχάρα στην Τυνησία
Σαχάρα στην Τυνησία

Όλα τα ταξίδια μου έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους στο μυαλό μου, κάθε διαδρομή που έχω διανύσει θα μπορούσε να είναι μια από τις αγαπημένες μου όμως θαρρώ πως το πιο φορτισμένο ταξίδι που έχω πραγματοποιήσει ήταν αυτό στην Τυνησία, μια χώρα που έχω επισκεφθεί πολλές φορές.

Ήταν ένα δύσκολο οδοιπορικό, κυρίως λόγω «Φόβου». Ότι είχε περάσει η «αραβική άνοιξη» και ο κόσμος ήταν μουδιασμένος ενώ οι τουρίστες ήταν λιγοστοί.

Ήταν ένα ταξίδι όπου η απεραντοσύνη της ερήμου, η ιστορία και τα μνημεία του τόπου, η απλότητα και η φιλοξενία των ανθρώπων αλλά και η διαφορετική κουλτούρα με γοήτευσαν. Προτείνω ανεπιφύλακτα την επίσκεψη στην χώρα των αντιθέσεων. Η διαδρομή των οάσεων στην νοτιοδυτική πλευρά της χώρας αλλά και η διάσχιση της λίμνης άλατος Ελ Τζερίντ είναι διαδρομές που πρέπει να τολμήσετε.


Η περιοχή Chott el Djerid στην Τυνησία

Όρος Νεμρούτ στηνΤουρκία
Όρος Νεμρούτ στηνΤουρκία

Μια ακόμα διαδρομή που δεν χορταίνω είναι χαραγμένη στην Τουρκική Μεσοποταμία, από την πόλη Κάχτα προς το όρος Νεμρούτ.

Μικρά και μεγάλα ποτάμια που ενώνουν τις όχθες τους με γέφυρες κάθε μεγέθους και τύπου, γραφικά χωριά πλαισιωμένα από καταπράσινους αγρούς, μοναδικά ιστορικά μνημεία στα ριζά του βουνού, όπως το κάστρο της Κάχτα καθώς και η αλπική ανηφορική πορεία προς το ταφικό μνημείο του Αντίοχου συνθέτουν μια άκρως εθιστική διαδρομή που θα συναρπάσει και τον πιο απαιτητικό ταξιδευτή.


Από την πόλη Κάχτα προς το όρος Νεμρούτ της Τουρκίας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here