Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

“Τα ταξίδια είναι γνώση” Ξυλιάς Ανδρέας

Ο Ξυλιάς Ανδρέας είναι επαγγελματίας του τουρισμού, άνθρωπος της φύσης, λάτρης των εκδρομών, έμπειρος ορειβάτης, με παρουσία στο internet που ξέρει να οργανώνει φυσιολατρικές εκδρομές σε όλη την Ελλάδα. Δεν χρειάζεται όμως να γράψουμε περισσότερα διότι τα αναλύει ο ίδιος παρακάτω.

  • Πες μας λίγα πράγματα για σένα και τις φυσιολατρικές σου δραστηριότητες

Ορειβατικός Σύλλογος Αιγίου
Ορειβατικός Σύλλογος Αιγίου

Ορειβατικός Σύλλογος Αιγίου

Το μέλλον μας χτίζεται πάνω στο παρελθόν. Έτσι λοιπόν δεν είναι λίγες οι φορές που έχω κάνει ένα γρήγορο flashback, παρατηρώντας τα στάδια που με έχουν φέρει στο σήμερα. Αν και όλοι μας έχουμε έμφυτα ταλέντα και ικανότητες, χρειαζόμαστε ένα κίνητρο, ένα ερέθισμα για να τα ανακαλύψουμε. Θεωρώ πως όλα ξεκίνησαν όταν εντάχθηκα στον ορειβατικό σύλλογο Αιγίου, στον οποίο ανήκω και στηρίζω και σήμερα, όπου ξεκίνησα τις οργανωμένες εξορμήσεις στην φύση, ορειβατικές αποστολές στα βουνά της Ελλάδας μας και διάφορες φυσιολατρικές δραστηριότητες.

Εκεί αγάπησα την φύση και θα έλεγα ότι βρήκα τον εαυτό μου ανάμεσα στα πυκνά δάση, τα γάργαρα νερά και τα αλπικά βουνά. Εκεί ανακάλυψα επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Το ταξίδι με ένα σακίδιο στην πλάτη! Ως ορειβάτης χρειάζεται να περπατάς μέρες ολόκληρες, με όλα τα απαραίτητα φορτωμένα στην πλάτη, να τρέφεσαι φειδωλά μέχρι να βρεις το επόμενο χωριό, και να μπορείς να κοιμηθείς σχεδόν παντού, όσο άβολα κι αν είναι, γιατί χρειάζεσαι ξεκούραση.

Αυτόν τον τρόπο υιοθέτησα και στα πρώτα μου ταξίδια, καταφέρνοντας έτσι να ταξιδέψω σε πολλές χώρες με πολύ χαμηλό budget, και να περπατήσω σε μέρη που δεν φτάνουν οι 4 τροχοί. Αποδέχτηκα ότι χρειαζόμαστε μόνο τα απαραίτητα για να είμαστε ευτυχισμένοι, και έτσι, χωρίς απαιτήσεις, απέκτησα την ελευθερία μου, και ήμουν έτοιμος να ταξιδέψω στις κρυμμένες ομορφιές της γης!

Hellas Nature

  • Πες μας λίγο για την Hellas Nature που εξερευνά την Ελληνική φύση μέσα από μονοπάτια και δραστηριότητες

Hellas Nature

«Την Ελλάδα χρειάζεται μια ζωή να την γυρίσεις, και ένα λεπτό να την ερωτευτείς». Αυτό αποδεικνύεται σε κάθε φυσιολατρική εκδρομή που κάνω, δίχως καμία εξαίρεση! Η Hellas Nature ξεκίνησε σαν μια ιδέα ανάδειξης του φυσικού μας πλούτου, σε ανθρώπους απ΄ όλο τον πλανήτη. Μαζί με τους φίλους και συνορειβάτες μου, παρακολουθώντας και κάποια σχολεία όπως αναρρίχησης, χειμερινού βουνού, πρώτων βοηθειών, διάσωσης, κ.α., ξεκινήσαμε με μικρές πεζοπορικές εκδρομές στους τουρίστες που μας επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η έκπληξη στα πρόσωπά τους όταν αντικρύζουν καταπράσινες λίμνες ανάμεσα στα βουνά μας, ή καταρράκτες μέσα σε απόκρημνα φαράγγια ενώ γνώριζαν την Ελλάδα μόνο ως παραλία, άμμο και θάλασσα, είναι κάτι που ακόμα δεν μπορώ να διαχειριστώ! Αυτή την ευχαρίστηση θέλουμε να την προσφέρουμε και στους Έλληνες γιατί δυστυχώς είμαστε ένας λαός που δεν περπατάμε πολύ. Έτσι λοιπόν σήμερα οργανώνουμε φυσιολατρικές εκδρομές σε όλη την Ελλάδα, προσπαθώντας να αναδείξουμε τα μικρά μυστικά της και να ανακαλύψουμε ακόμα περισσότερα.

ποδηλατικές εκδρομές

Μαζί με τους έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες μας διοργανώνουμε πεζοπορίες, ορειβασίες, αναρριχήσεις, καταβάσεις ποταμών και φαραγγιών, καταδύσεις, ποδηλατικές εκδρομές, οικογενειακά πικ νικ και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μας προσφέρει η θαυμαστή ετούτη χώρα! Στις εξορμήσεις μας γινόμαστε μια μεγάλη παρέα, γνωρίζουμε καινούργιους ανθρώπους, ανταλλάσσουμε απόψεις και ταξιδιωτικές εμπειρίες, και ανακαλύπτουμε την φύση με τους παραπάνω διαδραστικούς τρόπους. Αυτή τη στιγμή θα μας βρείτε στο facebook Hellas Nature και σύντομα στην ιστοσελίδα μας www.hellasnature.gr

  • Έχεις ταξιδέψει αρκετά από ότι είδα, μπορείς να μας πεις ποια μέρη έχεις επισκεφτεί και ποια σου άρεσαν ιδιαίτερα

Plitvice Lakes National Park
Εθνικό πάρκο λιμνών του Πλίτβιτσε

Η αλήθεια είναι ότι δεν κοιτάζω τον προορισμό αλλά το ταξίδι. Χρειάζομαι να βρίσκομαι σε κίνηση! Και είμαι της άποψης ότι είναι μεθοδικό να ταξιδέψεις από την Ελλάδα, στην Ευρώπη, και αργότερα σε μακρινούς και διαφορετικούς πολιτισμούς ώστε να έχεις την ωριμότητα να τους καταλάβεις. Το πρώτο μου ταξίδι ήταν ο γύρος της Ευρώπης με τρένο σε ένα μήνα, με τον αδερφικό μου φίλο Γιάννο, το γνωστό interrail. Και ήταν πραγματικό μάθημα! Ξαφνικά άνοιξαν οι ορίζοντές μου. Επέστρεψα ένας αναγεννημένος Ανδρέας.

Από τα κορυφαία ταξίδια που ακολούθησαν είναι ο γύρος της μυθικής Ρουμανίας με αυτοκίνητο, η διάσχιση Φινλανδίας και Βαλτικών χωρών με ένα σακίδιο, ο μεγάλος γύρος της Αδριατικής σε ένα επικό roadtrip, η ορειβατική διάσχιση των Ελβετικών Άλπεων με στόχο το Matterhorn, το solo ταξίδι στην Ιρλανδία, η εμπειρία στην έρημο του Μαρόκο, και ο δρόμος για την γη της Επαγγελίας σε Ισραήλ, Ιορδανία, Αίγυπτο.

Τοπίο των ελβετικών Άλπεων
Τοπίο των ελβετικών Άλπεων

Πραγματικά δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο μέρος αφού το καθένα μου χάρισε διαφορετικές εικόνες και εμπειρίες. Από τις χιονοσκέπαστες πλευρές του Matterhorn μέχρι την καυτή έρημο της Σαχάρα δεν θα άλλαζα ούτε μία μέρα! Θα μπορούσα να μιλάω μέρες ατέλειωτες για αυτά, και στο ταξιδιωτικό μου blog μπορείτε να πάρετε μόνο μια μικρή γεύση από αυτές τις εμπειρίες ζωής.

Εθνικό Πάρκο Κομόντο
Δράκους του Κομόντο, Εθνικό Πάρκο Κομόντο

Αυτό που μπορώ να σας πω είναι τα προγραμματισμένα μου ταξίδια. Έχουμε τον Καύκασο από την πλευρά της Γεωργίας, την δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Αφρικής στην Κένυα, και τους Δράκους του Κομόντο στο ομώνυμο νησί της Ινδονησίας σε συνδυασμό με το Μπαλί.

Φυσικά για όλα αυτά θέλω να ευχαριστήσω τους συνταξιδιώτες μου (Λουκά, Παναγιώτη, Ανδρέα) που είναι δίπλα μου σε κάθε μου τρέλα! Πληροφορία bonus. Μεγάλο μου όνειρο είναι η διάσχιση των Άνδεων μέχρι την Παταγονία, γη του Πυρός!

Game of Trips

  • Μπορείς να μας πεις και λίγα λόγια για το Game of Trips

Game of Trips

Game of Trips
gameoftrips.wordpress.com

To Game of Trips είναι μια άλλη ιστορία. Ή μάλλον χιλιάδες αλησμόνητες ιστορίες, γραμμένες στα πιο ασυνήθιστα μέρη του πλανήτη μας, σε πολλές διαφορετικές γλώσσες! Πρόκειται για το προσωπικό μου ιστολόγιο όπου περιγράφω τα ταξίδια μου και τις εμπειρίες μου μέσα από τον ιδιαίτερο τρόπο που ταξιδεύω.

Είναι το αποτέλεσμα των χόμπι που είχα από μικρός: Να γράφω και να φωτογραφίζω. Σκοπός μου μέσα από αυτό είναι να καταρρίψω τα σύνορα ανάμεσα στους ανθρώπους, δείχνοντας τον πολιτισμό, τις κουλτούρες, την ιστορία, τα έθιμα κάθε λαού, καταλήγοντας στον κοινό παρονομαστή των ανθρώπων. Την Ευτυχία.

Εκτός αυτού, θέλω να παρακινήσω κάθε δυνητικό ταξιδευτή να ανακαλύψει ταξιδεύοντας ότι είναι πολίτης του κόσμου. Μέσα από τα βιώματά μου συνειδητοποίησα ότι τα ταξίδια είναι γνώση. Γνώση για άλλους πολιτισμούς, άλλες θρησκείες, άλλες γεύσεις, άλλες νοοτροπίες, άλλα ήθη και έθιμα, άλλους ανθρώπους. Μα πάνω απ΄ όλα είναι γνώση για τον ίδιο σου τον εαυτό! Και δε θα με πιστέψεις, αν δεν ταξιδέψεις! Μπορείτε να διαβάσετε τις ιστορίες μου και να δείτε τις φωτογραφίες μου στο www.gameoftrips.wordpress.com.

  • Κάποιες αγαπημένες δραστηριότητες που θα πρότεινες σε ανθρώπους που λατρεύουν τα ταξίδια

Hot Air Ballooning in Cappadocia
Hot Air Ballooning in Cappadocia

Κατ’ αρχήν θα πρότεινα να λατρέψετε τα ταξίδια! Τα ταξίδια, όχι μόνο τον προορισμό. Το πώς θα φτάσεις κάπου απαιτεί πολλές φορές πολύ χρόνο και πολλά χρήματα. Κάντε το να αξίζει. Θα πρότεινα σίγουρα τα roadtrips με καλή παρέα, είτε με αυτοκίνητο είτε με μηχανή. Το ταξίδι με τρένο θεωρώ όμως ότι είναι η πιο ευχάριστη εμπειρία. Απολαμβάνοντας ανέσεις που θα βρεις σε κάποια πολυτελή πτήση, διασχίζεις την γη μέσα από ατελείωτες εικόνες. Σου δίνει και την ταχύτητα που χρειάζεσαι πολλές φορές. Τι άλλο θέλεις?!

Ύστερα δεν θέλω να σας προτείνω κάποια φανταχτερή και τρανταχτή δραστηριότητα αλλά την επαφή με την φύση και τον αυθεντικό άνθρωπο σε κάθε ταξίδι. Μια απλή πεζοπορία ανάμεσα στα σλοβάκικα χωριά για παράδειγμα, θα σας δώσει πολύ περισσότερα από την εμπειρία του αερόστατου στην Καππαδοκία. Επίσης να δοκιμάζετε γεύσεις. Ακόμα και αυτές που φαίνονται αποκρουστικές! Να μιλάτε στους ανθρώπους. Ακόμα και αν δεν σας καταλαβαίνουν, προσπαθήστε! Επιπλέον, αγαπητοί μου συντοπίτες, δεν χρειάζεται να φτάσετε στην Νέα Ζηλανδία για να πεζοπορήσετε. Βγείτε μια Κυριακάτικη βόλτα στην Πάρνηθα! Άλλοι πληρώνουν πολλά για αυτό..

Κλείνοντας θα ήθελα να σας τονίσω ότι το ταξίδι δεν είναι αγαθό πολυτελείας. Με όποιο τρόπο κι αν ταξιδεύετε πάντα υπάρχει η «οδός» που θα σας πάει εκεί που θέλετε. Είναι θέμα θέλησης και όχι οικονομικής δυνατότητας. Τολμήστε να ταξιδέψετε και θα με θυμηθείτε.. την στιγμή που θα φτάσετε τον εαυτό σας στα άκρα για να βρείτε μια λύση.. και τότε θα ανακαλύψετε μια καινούρια πτυχή τους εαυτού σας που δεν γνωρίζατε.. γιατί τα ταξίδια είναι γνώση!

Ξυλιάς Ανδρέας, τα ταξίδια είναι γνώση

“Τα ταξίδια είναι γνώση”

Τα ταξίδια είναι γνώση. Γνώση για άλλους πολιτισμούς, άλλες θρησκείες, άλλες γεύσεις, άλλες νοοτροπίες, άλλα ήθη και έθιμα, άλλους ανθρώπους. Μα πάνω απ΄ όλα είναι γνώση για τον ίδιο σου τον εαυτό! Και δε θα με πιστέψεις, αν δεν ταξιδέψεις!

Ξυλιάς Ανδρέας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here