Έλληνες και Ξένοι ΤαξιδιώτεςRun και Travel (Runvel.gr): Κώστας Φυλακτός

Ο Κώστας Φυλακτός είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός, με καταγωγή από τα Νέα Βρασνά Θεσσαλονίκης και απόφοιτος του τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών, της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Α.Τ.Ε.Ι Καβάλας.

Δραστηριοποιείτε επαγγελματικά κατάστημα εστίασης, που διατηρεί με την οικογένεια του και αρέσκεται να προπονείται σε κάποιο βουνό, να επιθεωρεί τα μελίσσια του και να ανακαλύπτει μονοπάτια. Είναι άνθρωπος των ταξιδιών και διατηρεί την δικιά του σελίδα με ταξίδια, το Travel and Run που θα την βρείτε στην εξής διεύθυνση: runvel.gr

  • Πες μας λίγα λόγια για το runvel.gr, την θεματολογία του κλπ.

Runvel.gr
Η σελίδα Runvel.gr

Ξεκίνησα το μπλοκ μου Ιανουάριο του 2014. Από τότε γράφω για τις ταξιδιωτικές μου εμπειρίες και για τις εντυπώσεις μου από αγώνες αντοχής που συμμετείχα. Το Runvel προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων Run και Travel. Το πάθος μου για τα ταξίδια και η αγάπη μου για τον αθλητισμό με ενέπνευσε να δημιουργήσω το προσωπικό μου ιστολόγιο.

Run και Travel
Run και Travel, Runvel.gr

Στις περιπλανήσεις μου ανά τον κόσμο αναζητώ τις προκλήσεις και αρέσκομαι να γνωρίζω διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις. Δηλώνω επίσης λάτρης της γαστρονομίας.

Οπουδήποτε και αν βρεθώ ψάχνω για παραδοσιακά προϊόντα και τοπικές γεύσεις. Οι ιστορίες μου είναι αυθεντικές και δεν αποτελούν προϊόν αναδημοσιεύσεων. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες που υπάρχουν στο Runvel έχουν την προσωπική μου σφραγίδα. Γραμμένα και επιμελημένα από μένα με πολύ όρεξη και μεράκι.

  • Πες μας λίγο για τα ταξίδια που έχεις κάνει, κάποια μέρη που σου άρεσαν ιδιαίτερα?

Mirissa, Σρι Λάνκα
Mirissa, Σρι Λάνκα

Από ταξίδια έχω κάνει αρκετά Ευρώπη, λίγο Κεντρική Αμερική, Ινδία και Νοτιοανατολική Ασία. Προσωπικά μου άρεσε πολύ η Σρι Λάνκα (ήταν γνωστή ως Κεΰλάνη έως το 1972).

Η παραθαλάσσια περιοχή της Mirissa που είναι μία μικρή πόλη στα νότια της Σρι Λάνκα, είναι ένα γαλήνιο θέρετρο, ιδανικό για ξεκούραση και καλό φαγητό. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά πιο όμορφα σημεία στον πλανήτη, αλλά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γωνιά είχε την ατυχία να είναι μία από τις περιοχές που επλήγησαν από το τσουνάμι που συνέβη το 2004. Κατάφερε να ξανασταθεί όρθια όμως και με έκανε να τη συμπαθήσω ιδιαιτέρως.

  • Έχεις έρθει και στην Νοτιοανατολική Ασία, θα ήθελα να μου πεις περισσότερα για τα ταξίδια σου εδώ

Τσιάνγκ Ράι, Chiang Rai, ΤαϊλάνδηΑπό το εικοσαήμερο πέρασμα μου από τη Νοτιοανατολική Ασία, επισκέφτηκα την Μαλαισία, την Σιγκαπούρη, την Καμπότζη και λίγο την Ταϊλάνδη. Η αλήθεια είναι ότι την Ταΐλάνδη θέλω να την εξερευνήσω περισσότερο.

Μου άρεσε πολύ ευγένεια των κατοίκων, οι υποδομές στο φαγητό και τα περισσότερα στη χώρα αυτή. Είμαι γενικά φαν της Νοτιοανατολικής Ασίας και το επόμενο μου ταξίδι θα είναι μάλλον προς τα εκεί.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here