Έλληνες και Ξένοι ΤαξιδιώτεςΕλεύθερη Ζωή, Ελευθερία Γιαγή

Η Ελευθερία Γιαγή ταξιδεύει με πολύ χαμηλό badget, χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το couchsurfing, workaway, housesitting, και εργάζεται σε ξένες χώρες, ζει εκεί για λίγο διάστημα και τις εξερευνεί. Μέσα από τα ταξίδια της έχει μάθει πολλά πράγματα, όπως για την γιόγκα, τον διαλογισμό, τις διαφόρων ειδών νηστείες, πως να ζει μινιμαλιστικά, πως να αντιδρά σε προκλήσεις, δυσκολίες, αρνητικούς ανθρώπους, πως να αγαπάει τον εαυτό της. Της αρέσει πολύ να εξερευνά τα διαφορετικά φαγητά και τις καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων και να παρατηρεί τις ομοιότητες και διαφορές τους.

  • Πες μας λίγα λόγια για το eleftherizoi.wordpress.com το ταξιδιωτικό σου μπλογκ

Ελευθερία Γιαγή, Ελεύθερη Ζωή
Ταξιδεύοντας χωρίς δουλειά, Ταξίδια, εμπειρίες

Το μπλογκ μου, eleftherizoi.wordpress.com ξεκίνησε ώστε να μοιράζομαι με τους φίλους μου τις εμπειρίες και τις φωτογραφίες μου, διότι ήταν δύσκολο να στέλνω στον καθέναν ξεχωριστά. Σύντομα είδα ότι και άλλοι γνωστοί μου ενδιαφερόντουσαν για το τι κάνω και πολλοί μου έστελναν θετικά μηνύματα και ότι θέλουν να δουν και άλλα πράγματα και θαυμάζουν αυτό που κάνω.

Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο με το αυτό, ώστε να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου με όποιον τις βρίσκει ενδιαφέρουσες. Αυτός ήταν και ο λόγος που γράφω στα ελληνικά. Ώστε να είναι πιο εύκολο να το διαβάσει ένας Έλληνας και να παρακινηθεί ή να πάρει ιδέες.

«Ελεύθερη Ζωή» το μπλογκ και «Ταξιδεύοντας χωρίς δουλειά» ο τίτλος από κάτω. Το ”χωρίς δουλειά” σημαίνει ουσιαστικά ότι δεν έχω μόνιμη δουλειά, όπως την θεωρεί ο περισσότερος κόσμος. Έτσι έχω απεριόριστο χρόνο για ταξίδια και γενικότερη ελευθερία στη ζωή μου. Δεν σκέφτομαι πάρα πολύ το μακρινό μέλλον και οργανώνω την ζωή μου ανά έναν μήνα την φορά. Δουλεύω περιστασιακά κατά την διάρκεια των ταξιδιών μου και τις περισσότερες φορές ανταλλάζω λίγες ώρες εργασίας με την διαμονή και την διατροφή μου, μέσω μιας ιστοσελίδας που είμαι μέλος.

Ελευθερία Γιαγή Ελεύθερη ΖωήΕλεύθερη στο Mαρόκο, Γράφει η Ελευθερία Γιαγή

Όταν ήμουν μικρή, ο δάσκαλός μου στα μαθηματικά έλεγε ότι το όνομά μου, Ελευθερία, μου ταιριάζει απόλυτα. Στα 34 μου χρόνια το κατάλαβα κι εγώ και ονόμασα το blog μου «Ελεύθερη ζωή». Πάντα μου άρεσαν τα εξωτικά φαγητά, οι διαφορετικές κουλτούρες και να μαθαίνω καινούρια πράγματα. Εχω ταξιδέψει σε 30 χώρες και έχω ζήσει στην Ιταλία, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη. Τον Φεβρουάριο του 2018 αποφάσισα πως η δουλειά μου και η ζωή μου δεν με γέμιζαν και έτσι ξενοίκιασα το διαμέρισμά μου, άφησα τη δουλειά μου και ξεκίνησα να ταξιδεύω με μια χειραποσκευή οχτώ κιλών με σκοπό να μένω και να δουλεύω σε κάθε χώρα αρκετό διάστημα ώστε να τη γνωρίσω καλύτερα … Τρεις μήνες στο Μαρακές, στην Ουαρζαζάτ και την Εσαουίρα

Ελευθερία Γιαγή, Ελεύθερη Ζωή
Ισλανδία

Ταξιδεύω συνεχόμενα για 6-8 μήνες τον χρόνο και επιστρέφω στην Ελλάδα για τους υπόλοιπους. Σε αυτό το διάστημα επισκέπτομαι συνήθως 4-6 χώρες, μένω δηλαδή σε κάθε χώρα από 1 ως 2 μήνες. Δεν μου αρέσει να βιάζομαι και με ενδιαφέρει να βιώνω την κάθε κουλτούρα, την νοοτροπία του λαού και τις συνήθειές του, και αυτό παίρνει χρόνο.

Δεν υπάρχει κανένα κριτήριο. Όταν ετοιμάζομαι να φύγω από μία χώρα, ψάχνω εθελοντική εργασία σε 1-2 γειτονικές χώρες, ψάχνω τα πιο οικονομικά εισιτήρια και στέλνω μηνύματα σε ανθρώπους. Οπότε επιλέγω ανάλογα με τις θετικές απαντήσεις που έχω.

  • Τοπία, κουλτούρες και αξιοθέατα που είναι must-see που σου άρεσαν ιδιαίτερα ;

Banteay Srei Siem Reap Cambodia
Banteay Srei, Angkor Wat

Το σύμπλεγμα ναών Angkor Wat στην Καμπότζη, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Ο παγετώνας Jokulsarlon στην Ισλανδία. Η Ιαπωνία, λόγω φαγητού και κουλτούρας. Μου αρέσει η ευγένεια, η οργάνωση, η αποτελεσματικότητα και οι καλοί τρόποι των ανθρώπων.

Η Ισλανδία έχει φανταστική φύση και τα τοπία της είναι ουσιαστικά τα αξιοθέατά της. Το Βιετνάμ -τείνω γενικά προς τις ασιατικές χώρες- πολύ όμορφη χώρα, γραφικές πόλεις, τεράστιες επιλογές σε φαγητό, χαμογελαστοί και φιλόξενοι άνθρωποι.

Iceland: Jökulsárlón Glacier Lagoon By Drone (4K)

A flight over Jökulsárlón Glacier Lagoon and Ice lagoon with a DJI Mavic Pro drone. The Glacier lagoon in Iceland is close to highway number one, about 370 km (230 miles) east from Reykjavík and it is told to be one of the greatest wonders of nature in Iceland. This lagoon is a recent one, the result of a warming climate. The surface is at sea level and sea water flows into the lagoon at high tide. Huge blocks of ice constantly break off the glacier, Breiðamerkurjökull, and large icebergs float on the lagoon. The lagoon is not very wide but it is up to 250 meters deep which makes it the deepest lake in Iceland. Breiðamerkurjökull is an outlet of the Vatnajökull glacier. The Jökulsárlón Lagoon in Spring is beautiful as the Ice breaks into the sea and is also often known as the Ice Lagoon.

  • Σε πόσες χώρες έχεις ταξιδέψει συνολικά, κάποιες χώρες που σε άγγιξαν περισσότερο ;

Ελευθερία Γιαγή, Ελεύθερη Ζωή
Ταϊλάνδη

Μέχρι τώρα έχω ταξιδέψει σε συνολικά 38 χώρες. Ταξιδεύω από τα 25 μου, οπότε όλα αυτά τα ταξίδια έγιναν μέσα σε 10 χρόνια.

Η Ταϊλάνδη με έχει αγγίξει περισσότερο, μιας και ήταν το πρώτο μου ταξίδι και μεγάλο όνειρο και έχω πάει 6 φορές από τότε. Μιλάω λίγο την γλώσσα και κάθε φορά έχω όλο και καλύτερες εμπειρίες.

Το Μαρόκο, που ενώ δεν το περίμενα αποδείχτηκε ότι έχει έναν από τους πιο φιλόξενους λαούς. Επίσης έχει πολλά διαφορετικά και όμορφα μέρη και διαφορετικά πράγματα για να βιώσεις.

  • Οι χώρες που έχει ταξιδέψει η Ελευθερία Γιαγή

Ευρώπη: Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσσία, Σερβία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβερία, Αγγλία, Βατικανό.
Νότια και Νοτιοανατολική Ασία: Καμπότζη, Ινδία, Ινδονησία, Ιαπωνία, Λάος, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη
Αφρική: Αίγυπτος, Μαρόκο.
Μέση Ανατολή: Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία.

Ελευθερία Γιαγή, Ελεύθερη Ζωή

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here