Νησιά Κον Ντάο, Νότιο Βιετνάμ | Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πληροφορίες

Τα νησιά Κον Ντάο είναι ένα αρχιπέλαγος που αποτελείτε από 15 νησιά τα οποία βρίσκονται 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τις ακτές του Βιετνάμ.

Πολλά από τα νησιά του Κον Ντάο έγιναν εθνικό πάρκο με το όνομα Djao για την προστασία του οικοσυστήματος της περιοχής που περιλαμβάνει και τις χελώνες Dugong που ζουν στον Ειρηνικό Ωκεανό και στην ανατολική ακτή της Αφρικής.

Τα νησιά Κον Ντάο είναι πολύ δημοφιλές στους δύτες, διαθέτουν πάνω από 1.000 εκτάρια κοραλλιογενών υφάλων και έχουν καταγραφεί πάνω από 1.300 θαλασσινά είδη.

YouTube
Con Dao Island – Vietnam | Travel – 4K

My trip to Con Dao Island, an island in the south of Vietnam

Τα νησιά επίσης χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια των πολέμων του Βιετνάμ και από τους Γάλλους αποικιοκράτες (γνωστό τότε το νησί ως Poulo Condore) αλλά και αργότερα από του Αμερικάνους ως φυλακές για τους διαφωνούντες, τους πολιτικούς ακτιβιστές και αιχμαλώτους πολέμου.

Τα κελιά των φυλακών είναι γνωστά ως “tiger cages” που σημαίνει τα κελιά των Τίγρεων και υπάρχουν ακόμη ως μνημείο πλέον μαζί με ένα μικρό μουσείο. Μικρογραφία των κελιών αυτών θα συναντήσει ο επισκέπτης στο πολεμικό μουσείο της Σαϊγκόν πριν την είσοδο αριστερά, μαζί με φωτογραφικό υλικό της εποχής εκείνης.

Το κεντρικό νησί Κον Σον που είναι το μεγαλύτερο από τα άλλα, είναι σε μεγάλο βαθμό ορεινό και καλύπτεται από δάση που δίνουν στον επισκέπτη πολλές ευκαιρίες για πεζοπορία. Έχει επίσης άγρια βραχώδη τοπία και πανέμορφες παραλίες.

YouTube
Flycam Trip Côn Đảo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here