Διαπρέπουν στο εξωτερικό οι Έλληνες του Εξωτερικού

Βίντεο από Έλληνες του Εξωτερικού από την εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση που παραβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από την τηλεόραση του Alpha.

O Βολιώτης Έλληνας οδηγός της Σακίρα (Sakira)

Ένα βίντεο από την εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση με τον Βολιώτη Έλληνα οδηγό Νίκο Μυρίντζο, ο οποίος διηγείται την ιστορική του επαγγελματική του πορεία για το πως ξεκίνησε ως οδηγός από τον Βόλο, αργότερα δραστηριοποιήθηκε στο εξωτερικό ως οδηγός λεωφορείων και κατέληξε να γίνει οδηγός μεγάλων μουσικών συγκροτημάτων όπως η Σακίρα (Sakira), οι Metallica κλπ.

Ο Νίκος Μυρίντζος μας κάνεις και μία μικρή ξενάγηση στο λεωφορείο που μεταφέρει την Σακίρα (Sakira), ενώ βρίσκεται στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Τα υδροπλάνα στον Βόλο κάποτε, Κωνσταντίνος Παναγιώτου από Μεξικό

Δεν υπάρχει Βολιώτης που να μην θυμάται τα υδροπλάνα στο λιμάνι του Βόλου, το οποίο δυστυχώς έμεινα ένα όνειρο ανεκπλήρωτο, ένα τόσο ζωτικής σημασίας μεταφορικό μέσω για την πόλη του Βόλου αλλά και για ολόκληρη την Μαγνησία.

Ο Κωνσταντίνος Παναγιώτου υπήρξε ο άνθρωπος κλειδί στην όλη αυτή την ιστορία. Ήταν ο πρόεδρος και διευθήνων σύμβουλος της εταιρείας ο οποίος σήμερα ζει στο Μεξικό και ασχολείται πλέον με κάποιο άλλο μεταφορικό μέσω το τελεφερικ, τα οποία είναι μία εναλλακτική λύση στο τεράστιο μποτιλιάρισμα της πόλης του Μεξικού, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, με πάνω από είκοσι εκατομμύρια κατοίκους. Στο βίντεο που ακολουθεί ο κύριος Παναγιώτου κάνει μία ιστορική αναφορά για τα υδροπλάνα στον Βόλο όπως επίσης για την ζωή του πλέον στο Μεξικό. Διαβάστε και την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Παναγιώτου που έδωσε στο TravelNikos εδώ: Κωνσταντίνος Παναγιώτου, Μεξικό, ArGo Airways Υδροπλάνα

Thalassa Grieks Mediteraans, Ελληνικό Εστιατόριο στην Ολλανδίας

Ιδιοκτήτης του εστιατορίου είναι ο Δημήτρης Τσάντος πρώην έμπορος φρούτων, που πήρε την απόφαση να ξενιτευτεί στην Ολλανδία, λόγω των οικονομικών δυσκολιών στην χώρα μας. Στο εστιατόριο του απασχολεί και πολλούς Έλληνες  όπου ένας από αυτούς είναι και ο 21χρονος σεφ του Ευθύμης Μαντζανάς.

Στο βίντεο οι δυο τους μας περιγράφουν πως έχουν τα πράγματα στην περιοχή πόλη Roosendaal της Ολλανδίας που βρίσκονται. Ο μουσακάς, ο γύρος, το τζατζίκι, το σουβλάκι είναι μερικά από τα προϊόντα τα οποία προτιμούν οι Ολλανδοί πελάτες τους εστιατορίου.

Η Ελληνίδα κομμώτρια του Ντουμπάι

Η Ελληνίδα κομμώτρια Κατερίνα Κοτσώνη μετανάστευσε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικικών Εμιράτων τα χρόνια της ελληνικής κρίσης, διότι δεν άντεξε άλλο οικονομικά στην Ελλάδα. Βλέποντας την μείωση της πελατείας της στο δικό της κομμωτήριο και την πτώση του τζίρου και χάρη στο ότι είχε μία γνωριμία στην πόλη του Ντουμπάι δεν δίστασε να κάνει την κίνηση και να μετακομίσει στην μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο μισθός της πλέον στο Ντουμπάι είναι πλέον πολύ ικανοποιητικός με φιλοδωρήματα και ποσοστά. Βεβαίως σε μία πλούσια πόλη όπως είναι το Ντουμπάι τα έξοδα είναι και αυτά ανάλογα, όπως και η ενοικίαση σπιτιού. Ο στόχος βέβαια είναι να μαζέψει κάποια χρήματα και να επιστρέψει κάποια στιγμή πίσω στην Ελλάδα, στην πατρίδα της όπου βρίσκεται και η οικογένεια της. Διαβάστε και την συνέντευξη της Κατερίνας Κοτσώνη που έδωσε στο TravelNikos εδώ: Κατερίνα Κοτσώνη, η Ελληνίδα κομμώτρια του Ντουμπάι

Ο Έλληνας νταλικέρης στον Αρκτικό Κύκλο του Καναδά, που οδηγεί επάνω σε παγωμένες λίμνες

Βασικά τον αποκαλούν “Ο Iceman” και είναι το παρατσούκλι του και οδηγεί σε θερμοκρασίες που αγγίζουν και τους -44, επάνω σε παγωμένες λίμνες του Καναδά, μία περιοχή αρκετά επικίνδυνη από την άποψη ότι αν υποχωρήσει ο πάγος τότε τα πράγματά για τους οδηγούς γίνεται πολύ επικίνδυνα και γιαυτό τον λόγο πηγαίνουν πολύ σιγά, δεν ξεπερνούν με λίγα λόγια τα 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Τα χρήματα βέβαια που παίρνει είναι αρκετά ικανοποιητικά και πολύ καλύτερα από τις αποδοχές του ως ταξιτζής στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καρδίτσα, ωστόσο έχει να διαχειριστεί τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και μία σειρά άλλον προβλημάτων που επικρατούν εκεί και τα πράγματα βέβαια δεν είναι εύκολα. Είναι και ο μοναδικός Έλληνας οδηγός στην περιοχή. Διαβάστε και την συνέντευξη του Τάσου Λάππα που έδωσε στο TravelNikos εδώ: Τάσος Λάππας (The Iceman), οδηγός στον Καναδά

Το ρεμπέτικο της Γερμανίας, που κάνει 2 εκατομμύρια ευρώ τζίρο τον χρόνο

O Κωνσταντίνος Παρασκευαίδης μεταναστεύει στην Γερμανία και μαζί με την σύζυγο του Μαρία Σακκά όπου ανοίξανε το το Ρεμπέτικο της Γερμανίας. Με μία προϋπηρεσία 35 ετών στον χώρο της εστίασης και με χειροποίητα φαγητά, σερβίρουν τους Γερμανούς μόνο ελληνική αυθεντική κουζίνα, μέχρι και το λουκάνικο είναι χειροποίητο.

Αυτό είναι λάθος όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος ότι σε πολλά ελληνικά εστιατόρια σερβίρουν και άλλες κουζίνες μαζί με την Ελληνική. Στο δικό τους εστιατόριο που διαθέτει και παιδότοπο για τα παιδιά, διαθέτουν 13 άτομα προσωπικό μόνο στην κουζίνα και η κουζίνα είναι μόνο Ελληνική. Το όνειρο τους βέβαια να γυρίσουν στην Ελλάδα ή όπως αναφέρει η κυρία Σακκά, να χωρίσουν την ζωή τους σε έξι μήνες διαμονή στην Ελλάδα και και έξι μήνες στην Γερμανία. Η Ευρώπη κέρδισε από εμάς όπως αναφέρει ο κύριος Παρασκευαίδης και οι Γερμανοί που μας κατηγορούσαν για πολλά χρόνια σταμάτησαν να μας κατηγορούν.

Στέλιος Βαϊλάκης, οδηγός νταλίκας που γυρίζει όλη την Ευρώπη

Ο Στέλιος Βαϊλάκης από την όμορφη Κρήτη, είναι οδηγός σε μεγάλα οχήματα, φορτηγά και γυρίζει όλη την Ευρώπη. Ευχαριστημένος πολύ από τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν για τους επαγγελματίες οδηγούς στην Ευρώπη σε σχέση με την Ελλάδα και εργαζόμενος για ισπανική εταιρεία έχει να μας πει μερικά πράγματα για τα ταξίδια του αλλά και περισσότερα.

Έχει επίσης μετατρέψει το ίδιο του το όχημα και το έχει εξοπλίσει με ότι χρειάζεται. Δείτε το βίντεο από την εκπομπή του Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση. Διαβάστε και την συνέντευξη του Στέλιου Βαϊλάκη που έδωσε στο TravelNikos εδώ: Συνέντευξη με τον Στέλιο Βαϊλάκη, οδηγός νταλίκας που γυρίζει όλη την Ευρώπη

Παναγιώτα Πετρίδου, η ελληνίδα πωλήτρια ΙΧ της Γερμανίας

Η καλύτερη πωλήτρια αυτοκινήτων στην Γερμανία με δικιά της εκπομπή στην τηλεόραση. Η κυρία Παναγιώτα Πετρίδου εργάζεται σήμερα στην BMW και πουλάει τα μίνι Κούπερ, εργαζόμενη σε μια κωμόπολη κατάφερε να πουλήσει περίπου 152 αυτοκίνητα.

Σε σχέση με άλλους πωλητές που καταφέρνουν να πουλήσουν τα μισά δηλαδή γύρω στα 60 με 80, η κυρία Πετρίδου έχει καταφέρει να πουλήσει τα διπλάσια.

Εμφανισιακά μοιάζει με την ηθοποιό Τζένιφερ Άλισον (η οποία ηθοποιός είναι ελληνικής καταγωγής μάλιστα) όπως αναφέρει και ο δημοσιογράφος κύριος Μάνεσης στην εκπομπή του.

Κώστας, ελληνικό εστιατόριο και μπάνγκαλοους στην Ταϊλάνδη

Ο Κώστας ήρθε στην Ταϊλάνδη μετά από μια δουλειά που προέκυψε μέσα από μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2009 στην Μπανγκόκ, ως αργυροχρυσοχόος.
Αφού εργάστηκε κάποια χρόνια στην Μπανγκόκ σε ένα ταξίδι του στο νησί Τσανγκ της Ταϊλάνδης (Koh Chang), γνώρισε την σύζυγο του και αποφάσισε να αφήσει την αργυροχρυσοχοΐα και να μετακομίσει στο εξωτικό αυτό νησί.
Άνοιξε το ελληνικό εστιατόριο μαζί με τα μπανγκαλόου πάνω σε μια παραδοσιακή κατασκευή της περιοχής επάνω στην θάλασσα.
Μαζί με την σύζυγο του απέκτησαν και δυο παιδιά, τον Οδυσσέα και την Ελένη. Υπάρχει προτίμηση από τον κόσμο, όπως επίσης έχουνε γραφτεί καλά σχόλια στο internet για το μαγαζί του και έχει αναδειχθεί ως από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής.

Αυτοψία Ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού

Αυστραλία, Αιθιοπία, Αλάσκα, Περού, Ταϊλάνδη, Νότιο Αφρική, Φιλιππίνες, Χαβάη. Πώς είναι η ζωή των Ελλήνων στο εξωτερικό ? Τι δυσκολίες αντιμετώπισαν ? Με τι ασχολούνται και τι επαγγέλματα έχουν ζήτηση ? και πολλά περισσότερα. Ένα βίντεο από την τηλεόραση του Alpha, εκπομπή Αυτοψία του Αντώνη Σρόιτερ.

 

 

 

 

Έλληνες που ζουν στα πιο απίθανα μέρη της γης

Ένα από τα πολύ ωραία ντοκιμαντέρ του Αντώνη Σρόιτερ, για τους Έλληνες που ζούνε σε διάφορες χώρες της γης.

Πως βρεθήκανε εκεί, τι συμβουλές δίνουν από εκεί, με τι ασχολούνται και πολλά ακόμη. Είναι από τα μοναδικά ντοκιμαντέρ στο είδος του, και δίνει ελπίδα σε πολλούς που θέλουν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες.

 

 

Οι Έλληνες της Μελβούρνης, η Διασπορά

Όλοι γνωρίζουμε ότι στην Μελβούρνη της Αυστραλίας μένουν πολλές χιλιάδες Έλληνες, όπως επίσης κατοικούν μετανάστες από περισσότερες από 140 χώρες

 

 

 

 

Οι Έλληνες της Μόσχας από τα Αληθινά Σενάρια

Έλληνες που μένουν στην Μόσχα, πρωτεύουσα της Ρωσίας, κυρίως ποντιακής καταγωγής.  Έχουν όμως ένα παράπονο από την ελληνική πολιτεία. Σε ορισμένους δεν έχουν δώσει ακόμη ελληνικά διαβατήρια, γιατί δεν αναγνωρίζουν…την ελληνική τους καταγωγή!!!

 

 

 

Δείτε και περισσότερα βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από Έλληνες του εξωτερικού

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here