Έλληνες Εξωτερικού Συνέντευξη με τον Γιώργο Κύρκο, Πουκέτ Ταϊλάνδης

Ο Γιώργος μένει εργάζεται και μένει μόνιμα στο διάσημο νησί Πούκετ της Ταϊλάνδης που θεωρείτε άλλωστε ένα παραδεισένιο μέρος της χώρας με πολλά μικρά νησάκια τριγύρω του αλλά και αμμουδερές παραλίες.

Από το 2011 έχει ταξιδέψει και εργαστεί σε πολλές χώρες όπως την Ελβετία, την Ιορδανία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κλπ. στον χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, για να καταλήξη στην Ταϊλάνδη στο Grand West Sands Resort & Villas Phuket.

  • Πως βρέθηκες στην Ταϊλάνδη και με τι ασχολείσαι ;

Η δουλειά μου είναι Hospitality Professional και εργάζομαι ως Cluster Director of Revenue Optimization στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο του Πουκέτ που διαθέτει 615 δωμάτια. Έχω εργαστεί παράλληλα σε πολλές χώρες όπως είναι η Κίνα, στην Ιορδανία, στο Ντουμπάι και έχω σπουδάσει στην Ελβετία και στην Αγγλία.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για το Πουκέτ που μένεις, για την χώρα, την κουλτούρα κλπ.

Το Πουκέτ είναι πανέμορφο μέρος που συνδυάζει νησί και πόλη μαζί
Το Πουκέτ είναι πανέμορφο μέρος που συνδυάζει νησί και πόλη μαζί. Έχω πάει σε πολλά μέρη τριγύρω, κάθε weekend για μένα είναι και μέρες διακοπών.

Η κουλτούρα της Ταϊλάνδης μου αρέσει ιδιαίτερα και ειδικά οι Ταϊλανδοί που είναι ένας φιλήσυχος λαός. Θα ήθελα να μείνω για πάντα στην Ταϊλάνδη εάν αυτό είναι δυνατόν.

  • Σε ποια άλλα μέρη στην Ταϊλάνδη έχεις ταξιδέψει, κάποιες παραλίες που σε άφησαν άναυδο ;

Έχω ταξιδέψει μέσα στην χώρα πολύ από τον βορρά έως τον νότο και πιο συγκεκριμένα Μπανγκόκ, Κο Σαμούι, Τσιάνγκ Μάι, Κο Τάο, Κο Πανγκάν, Χούα Χιν, Πατάγια, Κο Λάντα, νησιά Πι Πι, Αγιούταγια, Τσιάνγκ Ράι, Κο Μοκ, Πανγκ Νγκα, Ρανόνγκ και πολλά άλλα μέρη. Το ξενοδοχείο που εργάζομαι δεν απέχει μακριά από διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ που μου δίνει την δυνατότητα να ταξιδεύω σχετικά εύκολα.

Όλες οι παραλίες της Ταϊλάνδης είναι πανέμορφες όπως επίσης και στην Ελλάδα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα

Όλες οι παραλίες της Ταϊλάνδης είναι πανέμορφες όπως επίσης και στην Ελλάδα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Προτίμηση θα έλεγα την παραλία του Πουκέτ Nai Harn όπως επίσης στην παραλία Freedom Beach και η παραλία στα νησιά Πι Πι, αλλά και η παραλία του Κο Νανγκ Γιουάν (Nang Yuan Island) που ενώνει τα τρία νησάκια τα οποία βρίσκονται απέναντι από το Κο Τάο (Koh Tao). Αλλά γενικώς θα έλεγα ότι οι παραλίες της Ταϊλάνδης είναι όλες όμορφες και δεν βλέπω και μεγάλη διαφορά είτε είσαι στο Κο Σαμούι είτε είσαι στο Κο Πανγκάν.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Από Ελλάδα μου λείπει η ελληνική κουζίνα όπως επίσης τα τσιπουράδικα και η παρέες που βρισκόμασταν και τα λέμε. Στην Ταϊλάνδη έχω επισκεφτεί όπου έχω ταξιδέψει όλα τα ελληνικά εστιατόρια που ανήκουν σε Έλληνες, ειδικά εδώ στο Πούκετ αλλά και στην Μπανγκόκ και αλλού. Σίγουρα όμως μου λείπει φυσικά και η οικογένεια μου, αλλά και το ελληνικό φαγητό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here