Έλληνες Εξωτερικού

Mix Greek Restaurant Vietnam, Μάκης Τουρατζίδης

Ο Μάκης Τουρατζίδης μένει μόνιμα στην πόλη Να Τρανγκ του Βιετνάμ όπου και δραστηριοποιείτε στον χώρο της εστίασης. Είναι ένας από τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων Mix Greek Restaurant. Βρήκαμε τον Μάκη και τον ρωτήσαμε μερικά πράγματα για το ελληνικό εστιατόριο όπως επίσης και για το Βιετνάμ.

  • Πως βρεθήκες στο Βιετνάμ ?

Vietnam Map, Βιετνάμ, pixabay

Στο Βιετνάμ πήγα διακοπές τον Φεβρουάριο του 2015, μαζί τον φίλο μου και τωρινό συνέταιρο Στέφανο Παπαδόπουλο. Εκεί γνωριστήκαμε με τον Χρήστο ο οποίος είχε πουλήσει τότε το ελληνικό του εστιατόριο το “The Greeks” και αμέσως ταιριάξαμε ως παρέα και κάναμε μαζί τις διακοπές μας.

Προσέξαμε στη διάρκεια των διακοπών ότι δεν είχε πολλές εναλλακτικές λύσεις σε κουζίνες για τους τουρίστες και συζητήσαμε την ιδέα να ανοίξουμε ένα εστιατόριο.

  • Μπορείς να μου πείς μερικά πράγματα για το Mix Greek Restaurant, το ξεκίνημα του κλπ.

Mix Greek Restaurant Vietnam

Εγώ και ο Στέφανος εκείνη την εποχή είχαμε μαγαζιά στο νησί της Κω όπου καθόμασταν έξι μήνες τον χειμώνα και το ερχόμενο καλοκαίρι αποφασίσαμε να ξαναπάμε στο Βιετνάμ μετά την σεζόν και να ψαχτούμε για μαγαζί, όπως και έγινε.

Για καλή μας τύχη ο Χρήστος που ήδη είχε ανοίξει το ελληνικό εστιατόριο Πίτα 3,14″, όπως το ονόμαζε, το οποίο πούλησε το διάστημα που ήμασταν εκεί, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι και οι τρεις μαζί. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε το Mix Greek Restaurant με έμφαση σε μιξ γεύσεις από Ελλάδα. Φροντίσαμε το μενού να περιλαμβάνει αρκετά μεγάλη γκάμα από εδέσματα αλλά και με συστατικά που μπορούμε να βρούμε φρέσκα στο Βιετνάμ, καθώς η εισαγωγή από Ελλάδα ήταν χρονοβόρα και οικονομικά υψηλή.

Στην αρχή δεν είχαμε πολύ δουλειά αλλά μετά από τρεις μήνες όταν πλέον μαθεύτηκε το Mix Greek Restaurant, έκανε ένα τεράστιο άλμα και εκτοξεύτηκε. Τότε αρχίσαμε να ψάχνουμε για να επακταθούμε και γι’ αυτό προχωρήσαμε σε ακόμη ένα Mix Greek Restaurant στην πόλη του Χόι Αν στο κεντρικό Βιετνάμ, όπως και έγινε.

  • Μπορεις να μας πείς μερικά πράγματα για το Βιετνάμ, για τους ανθρώπους του κλπ.

Να Τρανγκ, παραθαλάσσιο θέρετρο του Βιετνάμ

Οι Βιετναμέζοι είναι γενικά φιλικοί έχουμε ένα μικρό πρόβλημα στη γλώσσα καθώς αυτοί που μιλούν αγγλικά είναι πολύ περιορισμένου εύρους και τα αγγλικά τους δεν είναι καλά. Όσο για το κράτος, εννοώ εφορίες κλπ. είναι δίκαιο απέναντι μας, πράγμα δεν το περίμενα και τους τιμά.

  • Βρίσκεις εύκολα ελληνικά προϊόντα για την δουλειά σου ;

Προϊόντα από Ελλάδα όπως ανέφερα δεν βρίσκουμε εύκολα αλλά καταφέραμε να βρούμε καλή ποιότητα για όλα τα συστατικά που χρειαζόμαστε από άλλες μεσογειακές χώρες και φυσικά πολλά από αυτά παράγονται και στο Βιετνάμ.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Βέβαια ενώ όλα πάνε πολύ καλά και οι δουλειά και προσωπική ζωή μας, στο πίσω μέρος του μυαλού μας πάντα βρίσκεται η Ελλάδα. Μου λείπει η οικογένεια μου και οι φίλοι μου και οπότε βρίσκω ευκαιρία τους επισκέπτομαι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here