Έλληνες ΕξωτερικούΣυνέντευξη με τον Θεόδωρο Κουμέλη, Μπανγκόκ Ταϊλάνδη

Ο Θόδωρος Κουμέλης είναι επαγγελματίας του τουρισμού που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Νοτιοανατολική Ασία με έδρα την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Καταξιωμένος πλέον στον χώρο του τουρισμού με πολύ καλές δημόσιες σχέσεις, σελίδες στο internet για επαγγελματίες του τουρισμού και για απλούς χρήστες (Travel Media Applications), διοργάνωση συνεδρίων και συνιδρυτής στο Ελληνο-Ταϊλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου που φέρνει την χώρα μας πιο κοντά στην Ταϊλάνδη.

  • Πως βρέθηκες στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης ;

Στην Μπανγκόκ ήρθα τον Ιούνιο του 2012, στην καρδιά της Ελληνικής οικονομική κρίσης, με σκοπό να ξεκινήσω το TravelDailyNews Asia-Pacific και γενικά να αναπτύξω τις δραστηριότητες της εταιρείας μας στη Νοτιοανατολική Ασία ξεκινώντας από την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

Travel Media Applications

  • Πες μας λίγα λόγια για τις ιστοσελίδες του traveldailynews (.gr, .com και .asia)

Τον Απρίλιο του 1999 ιδρύσαμε με τη σύζυγό μου Βίκυ Καραντζαβέλου την εταιρεία marketing και επικοινωνίας Travel Media Applications, η οποία τον ίδιο μήνα ξεκίνησε την έκδοση του TravelDailyNews Greece & Cyprus (www.traveldailynews.gr) και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου το TravelDailyNews International (www.traveldailynews.com).

Εξ αρχής στοχεύαμε στην ανάπτυξη στη διεθνή αγορά γι αυτό άμεσα δημιουργήσαμε τη διεθνή έκδοση και το 2012 όπως είπα την Ασιατική. Και τα τρία Travel Daily News εντάσσονται στο δίκτυο TravelDailyNews Media Network (www.traveldailynews.net) και σκοπό έχουν, εκτός από την ειδησεογραφική ενημέρωση των επαγγελματιών του τουρισμού, τη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών.
Travel Media Applications

TravelDailyNews Greece

TravelDailyNews Greece

www.traveldailynews.gr

Το TravelDailyNews Greece & Cyprus, η πρώτη και μοναδική ημερήσια on line εφημερίδα για τον επαγγελματία του τουρισμού σε Ελλάδα και Κύπρο στην ελληνική γλώσσα με ελληνικές, κυπριακές και διεθνείς τουριστικές ειδήσεις και θέματα, βρίσκεται ήδη στον 3ο ανασχεδιασμό του και έχει συμπληρώσει μέχρι σήμερα πάνω από 2.500 τεύχη.
TravelDailyNews International

TravelDailyNews International

www.traveldailynews.com

Daily travel & tourism news portal for the international travel trade market since 1999. Travel Media Applications, the publishing company, started in 1999 with TraveldailyNews International and TravelDailyNews Greece & Cyprus and in 2012 added TravelDailyNews Asia-Pacific in its portfolio.
TravelDailyNews Asia & Pacific

TravelDailyNews Asia & Pacific

www.traveldailynews.asia

Daily travel & tourism news portal for the Asia-Pacific travel trade market since 2012, a travel and tourism news site penetrating a market in dire need of a news outlet exclusively designed to cover region-specific topics of interest for travel professionals. Online for less than a month now, the site has been received with a lot of interest by readers, already generating a number of daily ...

ABOUT DIGI.TRAVEL EVENTS

Digi Travel Events - The most complete series of events
Digi Travel Events – The most complete series of events

The travel consumer is evolving! He has access to unlimited amount of information for his trips from various devices 24/7. He can get insights, hints & tips, reviews from people with the same interests like him. In the same time, digital technology constantly changes the marketing, sales and distribution of the travel products.

Digi Travel Events - The most complete series of events

It is more critical than ever the travel industry to be always updated with the new trends, tools, solutions, procedures that the digital technology creates in order to be able to be pro-active, flexible and adaptable.

Digi.travel Events, through the Conferences & Expos, the Satellites, the Market Focus, the Masterclasses, aim to provide to the travel industry the knowledge and the know-how it needs in order to be always competitive and never stay behind wondering what happened!


  • Έχεις ταξιδέψει σε αρκετές χώρες στην Νοτιοανατολική Ασία κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Θα ήθελα να μας πεις μερικά πράγματα για αυτές τις χώρες.

Συνέντευξη με τον Θεόδωρο Κουμέλη, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Έχω ταξιδέψει με αφορμή δημοσιογραφικά και επαγγελματικά ταξίδια σχεδόν σε όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας αλλά και της Ασίας γενικότερα. Όλες χαρακτηρίζονται από πολύ όμορφη φύση και φιλικούς ανθρώπους.

Η Ταϊλάνδη ήταν αυτή όμως που ξεχώρισε για μένα όχι μόνο ως χώρα αλλά και ως κόμβος επιχειρηματικών, οικονομικών και τουριστικών δραστηριοτήτων για την ευρύτερη περιοχή. Αν και οι τιμές ανεβαίνουν εξακολουθεί να είναι “value for money” και για επαγγελματική δραστηριότητα και για το επίπεδο ζωής και υπηρεσιών.

  • Είσαι ένας από τους ιδρυτές το Ελληνο-ταϊλανδικού επιμελητηρίου, ποιος είναι ο σκοπός και το μέλλον του ;

Hellenic-Thai Chamber of Commerce - HTCC

Ως εταιρεία εξ αρχής αναπτύξαμε δραστηριότητες για την ανάπτυξη ταξιδιών από την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ προς την Ελλάδα για λογαριασμό των πελατών που είχαμε.

Έτσι αρχίσαμε να έχουμε χειροπιαστές αποδείξεις για τη δυναμική του τουρισμό προς τη χώρα μας. Έτσι όταν στο τέλος του 2018 συναντήθηκα με τον Γιάννη Φωτιάδη, ελληνοαμερικανό δικηγόρο που δραστηριοποιείται και ζει στην Ταϊλάνδη πάνω από 15 χρόνια, οποίος είχε ως όραμα την ίδρυση του Ελληνο-Ταϊλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (HTCC) η απόφαση ήταν εύκολη. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας και προσωπικά του τότε Πρέσβη μας Περικλή Μπούτου προχωρήσαμε μαζί με μία ομάδα Ελλήνων και Ταϊλανδών επιχειρηματιών στην ίδρυση του HTCC.

Συνέντευξη με τον Θεόδωρο Κουμέλη, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Τα Εμπορικά Επιμελητήρια στην Ταϊλάνδη δεν έχουν συνδικαλιστικό χαρακτήρα. Ο ρόλος τους είναι ξεκάθαρα η διευκόλυνση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των μελών τους στις δύο χώρες, Ταϊλάνδη και Ελλάδα. Αυτός είναι και ο σκοπός της ίδρυσης του HTCC, να βοηθήσει ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στην Ταϊλάνδη και το αντίστροφο. Ήδη βλέπουμε σημαντικό ενδιαφέρον από ελληνικές επιχειρήσεις να εξετάσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ταϊλάνδη.

  • Ποιον είναι το μέλλον του τουρισμού στην Νοτιοανατολική Ασία ;

Ο τουρισμός στη Νοτιοανατολική Ασία παρουσιάζει άνοδο κάθε χρόνο
Ο τουρισμός στη Νοτιοανατολική Ασία παρουσιάζει άνοδο κάθε χρόνο, τόσο ο εισερχόμενος στις ασιατικές χώρες όσο και ο εξερχόμενος προς τον υπόλοιπο κόσμο. Οι επενδύσεις τρέχουν ραγδαία και όλες οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες αλλά και οι ασιατικές αλυσίδες ανεβάζουν δραματικά τον αριθμό των μονάδων τους στην Ασία και ειδικά στην Ταϊλάνδη, το Μιανμάρ, το Λάος, την Καμπότζη. Η Ταϊλάνδη δέχεται ήδη 38 εκατ. Τουρίστες και μέσα σε 2-3 χρόνια αναμένει να φτάσει τη 50 εκατ. Παράλληλα, η μεσαία τάξη των χωρών αυτών επεκτείνεται όπως δείχνουν όλες οι μελέτες διεθνών οργανισμών με αποτέλεσμα να ανεβαίνει και ο αριθμός των εξερχόμενων ταξιδιών που πραγματοποιούν οι πολίτες τους, γεγονός που ενδιαφέρει και τη χώρα μας.

  • Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για το Βιετνάμ το οποίο επισκέφτηκες αρκετές φορές

Το Βιετνάμ ακολουθεί κατά πόδας την Ταϊλάνδη στην τουριστικά ανάπτυξη
Το Βιετνάμ ακολουθεί κατά πόδας την Ταϊλάνδη στην τουριστικά ανάπτυξη και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με ταχύτερους ρυθμούς. Στο Βόρειο και Κεντρικό Βιετνάμ έχουν ήδη αναπτυχθεί τουριστικοί προορισμοί όπως το Ha Long Bay το Da Nang και άλλοι που προσελκύουν το διεθνές ενδιαφέρον. Το Ha Noi, η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, χαρακτηρίζεται από τις πολύ όμορφες λίμνες του στην καρδιά της πόλης, το υπέροχο παλιό κέντρο και το εξαιρετικό φαγητό.

  • Ένας επίλογος για το τέλος. Θα μας ενδιέφερε να ακούσουμε κάτι για τον παγκόσμιο τουρισμό

Συνέντευξη με τον Θεόδωρο Κουμέλη, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις το 2018 ανήλθαν σε 1,4 δισεκατομμύρια (+ 6%), ενισχύοντας τα ήδη ισχυρά αποτελέσματα του 2017, αποδεικνύοντας ότι είναι το δεύτερο ισχυρότερο έτος από το 2010. Δεδομένης της αξιοσημείωτης αύξησης των διεθνών αφίξεων τα τελευταία χρόνια, το 1,4 δισ. Σε διεθνείς αφίξεις επιτεύχθηκε δύο χρόνια νωρίτερα από τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις του UNWTO που εκδόθηκαν το 2010.

Η Μέση Ανατολή με +10% και η Αφρική με +7% παρουσίασαν αύξηση άνω του παγκόσμιου μέσου όρου
Η Μέση Ανατολή με +10% και η Αφρική με +7% παρουσίασαν αύξηση άνω του παγκόσμιου μέσου όρου, ενώ η Ασία με τις χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού καθώς και η Ευρώπη παρουσίασαν αύξηση 6%, που ταυτίζεται με τον παγκόσμιο μέσο όρο. Τα συνολικά αποτελέσματα επιτεύχθηκαν λόγο του ευνοϊκού οικονομικού περιβάλλοντος και της ισχυρής εξερχόμενης ζήτησης από μεγάλες αγορές παραγωγής τουριστικού ρεύματος.

 

Συστάσεις για τον Θόδωρα Κουμέλη από το linkedin.com, από επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού

John

John

LinkedIn Recommendation

One of the most experienced journalists of tourism in Greece and recognized worldwide also. A very open minded person, very professional with an exceptional depth of knowledge in the tourism industry. Keep up the good work Theodore!
Raymond

Raymond

LinkedIn Recommendation

Theodore is an excellent and bright business man who is distributing the much needed information about all that is happening in the travel and incentives business to PCO's worldwide. Theodore has helped our company's position in his region as well and is regarded as a loyal business partner.
Steven

Steven

LinkedIn Recommendation

Having known Theo Koumelis for the past five years, I can attest that as an editor, writer, and reporter, Theo’s personal, first-hand knowledge of the international travel and tourism industry is absolutely encyclopedic.
  • Όλες οι σελίδες του Θόδωρα Κουμέλη με αντικείμενο τον τουρισμό

 

Συνέντευξη με τον Θεόδωρο Κουμέλη, Ταϊλάνδη

2nd Digi.travel Thailand

2nd Digi.travel Thailand Int’l Conference & Expo 2017 in Bangkok. Hosted by Digi.travel World Events. Ήμασταν και εμείς εκεί !!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here