Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

Travelling & Hiking around mountain Olympus: Αντιγόνη Μήτσιου

Η Αντιγόνη έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη αλλά το μυστήριο που έχει ο Όλυμπος, η φύση και οι προορισμοί του, την έκαναν να το αγαπήσει και να το νιώθει σαν δικό της, γιατί αυτό το τοπίο, αυτός ο τόπος μπορεί να σε αλλάξει ! Το Olympustories, το μπλοκ που διαχειρίζεται η Αντιγόνη είναι ένα blog όπου πεζοπόροι, ορειβάτες και όσοι ασχολούνται με outdoor και εναλλακτικές δραστηριότητες, σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, μπορούν να δημοσιεύσουν.

  • Πες μας λίγο για το Olympus Stories, την θεματολογία του κλπ.

Olympus Stories Website
Olympus Stories: olympustories.gr

Olympus Stories Logo

Πριν από 3 χρόνια αποφάσισα να κάνω μια στροφή στην ζωή μου και μετακόμισα από την Θεσσαλονίκη στο Λιτόχωρο. Το δέος που αισθάνθηκα για αυτό το μέρος, για τον Όλυμπο αλλά και η ανάγκη μου να μάθω περισσότερα για αυτό τον τόπο ήταν το έναυσμα να ξεκινήσω τα ταξιδεύω και να εξερευνώ αυτόν το τόπο. Κάπως έτσι ξεκίνησα και την πεζοπορία για να μπορέσω να γνωρίσω από κοντά τον μύθο και την ομορφιά που περικλείει ο Όλυμπος. Ένα μέρος που οι ομορφιές του δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές στο ευρύ κοινό. Ένα βουνό, το βουνό των θεών που είναι γεμάτο από μύθους, ιστορίες και υπέροχα τοπία.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε και η ιδέα για την δημιουργία του olympustories, μια προσπάθεια να αναδείξω τις ομορφιές που υπάρχουν και να μάθει περισσότερα το κοινό για τον Όλυμπο και τα τοπία του.

Παράλληλα στόχος μου είναι να μπορέσω να ωθήσω περισσότερους και κυρίως γυναίκες να βγουν στην φύση, να περπατήσουν, να την ανακαλύψουν να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις τους και να γνωρίσουν και έναν άλλο εαυτό τους.

Ταξίδια, εξερευνήσεις, πεζοπορίες περιπέτειες και εμπειρίες στον Όλυμπο.

  • Έχεις ταξιδέψει αρκετά από ότι είδα, μπορείς να μας πεις ποιά μέρη έχεις επισκεπτεί και ποια σου άρεσαν ιδιαίτερα

Αντιγόνη Μήτσιου, Olympus Stories
Αντιγόνη Μήτσιου, Olympus Stories

Τα ταξίδια είναι η ζωή μου. Είναι εμπειρίες και ένα μεγάλο σχολείο. Με το που τελείωσα το λύκειο ξεκίνησαν τα πρώτα μου ταξίδια. Κυκλάδες, Κρήτη, Πελοπόννησος, Βόλος, Σέρρες, Δράμα, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Αθήνα, Καρπενήσι, Ιωάννινα, Ξάνθη, Θάσος. Και στην συνέχεια ήρθε το εξωτερικό, Ταϊλάνδη, Αίγυπτος, Λονδίνο, Μιλάνο, Πράγα, Βουδαπέστη, Μπάνσκο.

Η μεγάλη μου αγάπη όμως είναι η Αμοργός ένα νησί τόσο ιδιαίτερο που ή θα το αγαπήσεις με την πρώτη ματιά ή θα ψάχνεις το επόμενο πλοίο για να φύγεις. Αλλά ακόμα πιστεύω ότι δεν έχω ταξιδέψει αρκετά. Πάντα νιώθω εκείνη την επιθυμία να δω και κάτι άλλο, να ανακαλύψω κάτι διαφορετικό, να βιώσω νέες εμπειρίες.

  • Έχεις κάνει πολλές πεζοπορίες, πες μερικές από τις καλύτερες διαδρομές

hiking πεζοπορία trekking

Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάνει πάρα πολλές πεζοπορίες. Άλλωστε είμαι ακόμα «νέα» στο βουνό, μόνο 3 χρόνια. Η κάθε διαδρομή είναι κάτι ιδιαίτερο και ανάλογα και με την διάθεση που έχεις την δεδομένη στιγμή σου βγάζει και διαφορετικά συναισθήματα.

Σίγουρα όμως η πιο δυνατή εμπειρία μου ήταν που κατάφερα και έφτασα μέχρι το Οροπέδιο των Μουσών μια ανάσα από την κορυφή του Ολύμπου. Το δέος που αισθάνεσαι όταν καταφέρνεις να πραγματοποιήσεις έναν στόχο σε συνδυασμό με τον Όλυμπο είναι κάτι που δεν μπορείς να το περιγράψεις.

  • Κάποιες αγαπημένες δραστηριότητες που θα πρότεινες σε ανθρώπους που λατρεύουν τα ταξίδια

Κάθε ταξίδι είναι μια πρόκληση και μια ιδιαίτερη εμπειρία. Είσαι σε έναν τόπο που σε περιμένει να τον ανακαλύψεις. Να γευθείς τα φαγητά του, να χαθείς στους δρόμους και τα σοκάκια της κάθε πόλης και χωριού, να μιλήσεις και να μάθεις την ιστορία του τόπου.
Κάθε ταξίδι είναι ένας νέος δρόμος προς νέες ανακαλύψεις γιατί μόλις επισκεφθείς έναν τόπο αναζητάς μετά τον επόμενο προορισμό.

Δορυφορικός χάρτης του Ολύμπου, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για την μυθολογία του.

Ακολουθούν μερικά βίντεο της Αντιγόνης στο κάτω μέρος της σελίδας από τo κανάλι της στο YouTube.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here