Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

Κωνσταντίνος Δρακάτος και Παπακωνσταντίνου Ειρήνη

Ο Κωνσταντίνος Δρακάτος και η Παπακωνσταντίνου Ειρήνη είναι οι ταξιδιώτες 2travel on motorcycle, με πολλές διαδρομές στον πλανήτη με την μοτοσυκλέτα τους, ειδικά στην Νότια και Νοτιοανατολική Ασία αλλά και την Βόρεια και Νότια Αμερική.

  • Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς και το 2travel on motorcycle

To 2 travel on motorcycle ξεκίνησε σαν παιχνίδι και παιχνίδι είναι ακόμα. Παιχνίδι με εικόνες, μνήμες, ιστορίες. Πολλά ταξίδια τα έχουμε παρουσιάσει κυρίως σε μοτοσυκλετιστικές λέσχες όμως θέλαμε μια αμεσότερη επαφή με ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα.

Έτσι δημιουργήσαμε ένα λογαριασμό στο Instagram που μας βοήθησε κυρίως να παίρνουμε αλλά και να δίνουμε, όσο μπορούμε, πληροφορίες για τόπους και ανθρώπους.

  • Πόσες χώρες έχετε επισκεφτεί συνολικά, ποιες χώρες σας άγγιξαν περισσότερο

Κωνσταντίνος Δρακάτος και Παπακωνσταντίνου Ειρήνη "2travel on motorcycle"
Monument Valley at the Arizona-Utah Border

Ο Κώστας έχει ταξιδέψει σε 63 χώρες και η Ειρήνη σε 60. Ο Κώστας είναι οινολόγος – χημικός τροφίμων και η Ειρήνη εργάζεται στο χώρο των αυτοκινήτων. “Ξεκινήσαμε τα ταξίδια από πολύ νωρίς, πριν τα 19 και από τότε δεν σταματήσαμε. Από το 2011 ταξιδεύουμε μαζί, συνήθως με μοτοσυκλέτα.

Θέλοντας να φτάσουμε όλο και πιο μακριά βρήκαμε λύση στην ενοικίαση μοτοσυκλέτας στο μέρος όπου πηγαίνουμε. Μάλιστα ιδανικά ψάχνουμε, όπου είναι εφικτό, μία μοτοσυκλέτα “ντόπια”. Έτσι στην Ινδία ταξιδέψαμε με Enfield, ενώ στην Αμερική με Harley και ούτω καθεξής …

  • Κάποια ωραία στιγμή στα ταξίδια σας που θα σας μείνει αξέχαστη

Κώστας: Αξέχαστη θα μου μείνει η στιγμή στην Ινδία που μόλις είχα κάνει πρόταση γάμου στην Ειρήνη και περιμένοντας απάντηση, εμφανίστηκε ξαφνικά ένας Ινδός και λέει “Ήρθα να φτιάξω το ρουλεμάν της Enfield” Γελάσαμε πάρα πολύ …
Ειρήνη: Αξέχαστη εικόνα είναι όταν αντίκρισα πρώτη φορά τα Moai στο νησί του Πάσχα. Ήταν ένα όνειρο πολλών χρόνων !

  • Τοπία και κουλτούρες θα θέλαμε να ακούσουμε που σας μάγεψαν

Κωνσταντίνος Δρακάτος και Παπακωνσταντίνου Ειρήνη "2travel on motorcycle"
Torres del Paine National Park

Κώστας: Από τοπίο σίγουρα ξεχωρίζω αυτό της Παταγονίας. Το Torres del Paines στη Χιλή και το Fitz Roy στην Αργεντινή είναι μέρη που σου κόβουν την ανάσα όταν τα αντικρίσεις. Η κουλτούρα των κατοίκων του Νεπάλ με τη βαθιά τους, αλλά χωρίς φανατισμό, πίστη μου προκάλεσε θαυμασμό. Και βέβαια οι άνθρωποι στην Συρία και στο Ιράν. Τόσο φιλόξενοι και τόσο φιλικοί, πάντα πρόθυμοι να σου ανοίξουν το σπίτι τους και να σε φιλέψουν.

Ειρήνη: Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο τοπίο, όμως αν πρέπει θα έλεγα αυτό των παγετώνων της Παταγονίας, όπου ακούς τον ήχο του πάγου που κινείται, και αυτό των χωριών του Λεσότο με τις καλύβες και τα χρώματα της φύσης στα 3.000 μέτρα. Η κουλτούρα του Περού είναι ίσως αυτή που ξεχωρίζω επηρεασμένη από τον πολιτισμό των Incas, με υπέροχη γαστρονομία, εντυπωσιακές ενδυμασίες όλο χρώματα και φιλικούς ανθρώπους.

PATAGONIA | TORRES DEL PAINE | 8K60

Torres del Paine Nationpark in Chile is was sight to behold. Early in spring snow, wind and stormy winds were always part of the game. Weather completely flipped from warm and calm into a snow-storm within minutes. But that’s what we expect and makes Patagonia such a special and wild place.

  • Σας έχει συμβεί κάποιο άσχημο επεισόδιο στα ταξίδια σας

Κωνσταντίνος Δρακάτος και Παπακωνσταντίνου Ειρήνη "2travel on motorcycle"
Tierra del Fuego National Park, in the ecoregion of Patagonic Forest and Altos Andes

Ειρήνη: Κάτι πολύ άσχημο δεν μας έχει συμβεί. Μικρές αναποδιές που όσο περνάει ο καιρός γίνονται σαν αστείο στην παρέα. Έτσι θυμάμαι ένα βράδυ στην Χιλή, στο Puerto Ibanez, με -2 C και ψιλόβροχο όπου δεν βρίσκαμε μέρος να κοιμηθούμε. Είχαμε απελπιστεί, όταν μας είπαν για ένα ζευγάρι που νοίκιαζε δωμάτια στο σπίτι του σε ταξιδιώτες. Χτυπήσαμε την πόρτα τους, τους ξυπνήσαμε, και μας έβαλαν να κοιμηθούμε σε ένα χώρο που ήταν και το κοτέτσι τους ταυτόχρονα ! Εκείνη την ώρα μας φάνηκε παλάτι !

Κώστας: Επίσης στο Περού αρρωστήσαμε όταν αναγκαστικά μας έπιασε νύχτα και διανυκτερεύσαμε σε ένα μέρος με υψόμετρο πάνω από 4.000 μέτρα στην πόλη Macusani η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο που αγγίζει τα 4,315 μέτρα. Η έλλειψη οξυγόνου σε συνδυασμό με την έλλειψη θέρμανσης μας εξάντλησε και μας ταλαιπώρησε για μέρες …

  • Κάποιες ωραίες διαδρομές με μοτοσυκλέτα θα θέλαμε να ακούσουμε

Κώστας: Μια διαδρομή που θα πρότεινα σε κάθε μοτοσικλετιστή είναι η Carretera Australe στην Χιλή, ένας δρόμος με απίστευτα όμορφο τοπίο. Άλλη εντυπωσιακή διαδρομή είναι ο Atlantic Road στη Νορβηγία μια διαδρομή με βουνό, θάλασσα, φιόρδ …

  • Το 2016 πήγαμε Παταγονία και Νησί του Πάσχα

Στην Παταγονία, όλα είναι γοητευτικά, σε παρασύρουν σ’ έναν κόσμο βγαλμένο από παραμύθι. Λίμνες, παγετώνες, στέπες, ορμητικά ποτάμια, και ακτογραμμές αποτελούν την Παταγονία, που μοιάζει με μια λεπτή φλούδα γης. Διασχίζοντας τις στέπες νιώθεις τόσο μικρός στην απεραντοσύνη του τοπίου. Βλέποντας και ακούγοντας τους παγετώνες μόνο δέος μπορείς να νοιώσεις. Τέλος το συναίσθημα όταν φτάνεις στο «τέλος «στο «fin del mundo» δεν νομίζω ότι περιγράφεται.

Κωνσταντίνος Δρακάτος και Παπακωνσταντίνου Ειρήνη "2travel on motorcycle"

Η Διαδρομή στην Χιλή και Αργεντινή (Νότια Αμερική): Santiago, Osorno, San Carlos De Barilloce, Esquel, Futalefu, Puyuhuapi, Coyhaique, Villa Cerro Castihio – Cochrane – Passo Roballos – Bajo Caracolles – Tres Lagos – El Chalten – Torres Del Paines – Puerto Natalles – Punta Del Gada- San Sebastian – Rio Grande – Ushuaia – Porvenir – Punta Arenas.

  • Γιατί να επισκεφτεί κάποιος το νησί του Πάσχα ;

Κωνσταντίνος Δρακάτος και Παπακωνσταντίνου Ειρήνη "2travel on motorcycle"
Moai στο νησί του Πάσχα, Easter Island in the Pacific Ocean

Για πολλούς λόγους, γιατί είναι τόσο απομακρυσμένο με την κοντινότερη στεριά να χρειάζεται 6 ώρες πτήση για να την φτάσεις, για να δεις τα εντυπωσιακά Moai, τα τεράστια αγάλματα που αποτελεί ακόμα μυστήριο ποιοι και γιατί τα έφτιαξαν (με το μύθο να μιλάει για εξωγήινους), για να κολυμπήσεις στον Ειρηνικό σε ένα νησί που έχει όλο το χρόνο σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 28 C.

Για να συναναστραφείς με τους χαλαρούς κατοίκους του νησιού, πάντα έτοιμοι να διηγηθούν ιστορίες με μύθους και θρύλους που με τον τρόπο τους σε κάνουν να πιστέψεις και τέλος για να φας υπέροχο, νοστιμότατο σε τεράστιες μερίδες και σε πολύ χαμηλή τιμή Ceviche ψαριού .

  • Κάποιες ωραίες διαδρομές με μοτοσυκλέτα στην Νοτιοανατολική Ασία

Κωνσταντίνος Δρακάτος και Παπακωνσταντίνου Ειρήνη "2travel on motorcycle"
Angkor Thom gate, Angkor, Cambodia

Ένα πολύ ιδιαίτερο ταξίδι με μηχανή ήταν το Καμπότζη, Λάος, Ταϊλάνδη που κάναμε το 2013. Ένας διαφορετικός πολιτισμός, εντυπωσιακός πολλές φορές, μια Ταϊλάνδη μακριά από τουριστικά θέρετρα με τρομερές κοινωνικές ανισότητες. Το ίδιο και στην Καμπότζη μια χώρα που προσπαθεί να συνέλθει από τις φρικαλεότητες που οδήγησαν στον θάνατο και τον ακρωτηριασμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Και τέλος το Λάος με τους πράους ανθρώπους, πάντα πρόθυμους να βοηθήσουν, με ζηλευτούς χαλαρούς ρυθμούς και υπέροχα αποικιοκρατικά κτίρια.

Η Διαδρομή στην Νοτιοανατολική Ασία: Bangkok, προς την Καμπότζη: Krong Poi Pet, Siem Reap, Phnom Penh, Krong Stung Treng, και από εκεί στο Λάος: Pakse, Savannah, Luang Prabang, Luang Namta, Huay Xai, και από εκεί στην Ταϊλάνδη: Chiang Mai, Mae Hong Son, Sukhothai, Bangkok

Ειρήνη: Και αν σας αρέσουν οι στροφές στην Ταϊλάνδη μπορείτε να κάνετε το Mae Hong Son Loop με τις 1864 στροφές !!!

  • Οι χώρες που έχει επισκεφτεί ο Κωνσταντίνος Δρακάτος και η Παπακωνσταντίνου Ειρήνη

Κωνσταντίνος Δρακάτος και Παπακωνσταντίνου Ειρήνη "2travel on motorcycle"

Ευρώπη: Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Βατικανό, Γερμανία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια, Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Κόσοβο, Φιλανδία, Μονακό, Ανδόρα, Κύπρος, Σαν Μαρίνο, Σλοβενία, Σλοβακία, Πολωνία, Ουγγαρία, Βοσνία, Λουξεμβούργο
Μέση Ανατολή:
Συρία, Ιορδανία, Τουρκία, Αρμενία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν, Ισραήλ, Μπαχρέιν, Κατάρ, Γεωργία
Ασία: Ινδία, Κίνα, Σρι Λάνκα, Νεπάλ
Νοτιοανατολική Ασία: Καμπότζη, Λάος, Ταϊλάνδη, Μιανμάρ (Βιρμανία), Σιγκαπούρη, Ινδονησία
Βόρεια και Κεντρική Αμερική: Καναδας, Αμερικη (US), Τζαμάικα
Νότια Αμερική: Περού, Αργεντινή, Χιλή, Βραζιλία
Αφρική: Μαρόκο, Τυνησία, Αίγυπτος, Νότιος Αφρική, Λεσότο, Σουαζιλάνδη

Κωνσταντίνος Δρακάτος και Παπακωνσταντίνου Ειρήνη "2travel on motorcycle"

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από Παταγονία, Λεσότο και Περού

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here