Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

Παντελής Μουζακίδης, O Thessalonikios

Ο Παντελής Μουζακίδης κατάγεται από την Θεσσαλονίκη, και έχει δημιουργήσει το δικό του travel blog με το όνομα: othessalonikios.gr. Ασκεί το επάγγελμα του Οικονομολόγου-Λογιστή, που είναι και το αντικείμενο πάνω στο οποίο σπούδασε.

  • Πες μας λίγα λόγια για το othessalonikios.gr την ιστοσελίδα, τα θέματα που περιλαμβάνει κλπ.

Παντελής Μουζακίδης, O Thessalonikios

Η ενασχόληση μου μετο blogging ξεκινά αρκετά χρόνια πίσω, το μακρινό πλέον 2013! Βέβαια, το othessalonikios.gr μπορεί να θεωρηθεί ένασχετικά «φρέσκο» project, αφού βρίσκεται στον αέρα περίπου έναν χρόνο.

Παντελής Μουζακίδης, O Thessalonikios

Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη μου δουλεία, μέσα από την οποία παρουσιάζω τα αποτελέσματα της έρευνας, που πραγματοποιώ για κάθε σημείο που επισκέπτομαι.

Ένας τύπου ταξιδιωτικός οδηγός με όλα όσα εγώ, ο Θεσσαλονικιός, πιστεύω ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιος επισκεπτόμενος ένα νέο μέρος. Από αξιοθέατα και κάποιες γενικές πληροφορίες για τον εκάστοτε τόπο, από τιμές εισιτηρίων και ωράρια, μέχρι προτάσεις για το πώς να πας, που να μείνεις και τι να φας. Δε μένω όμως εκεί, εκθέτω επίσης συμβουλές και προσωπικά κόλπα για το πώς να γίνει ένα ταξίδι ευκολότερο, προσπαθώ να εμπνεύσω κόσμο να δοκιμάσει νέες μορφές τουρισμού και δημιουργώ λίστες με πράγματα που μου κάνουν εντύπωση.

  • Πες μας για τα ταξίδια που έχεις κάνει. Κάποιες από τις πιο όμορφες εμπειρίες σου.

Dead Sea, Salt lake in Asia, Israel, Ισραήλ

Μέχρι σήμερα έχω επισκεφθεί 25 χώρες, ενώ αυτός ο αριθμός σύντομα θα γίνει μεγαλύτερος. Γενικά πλέον προσπαθώ να ξεφεύγω από τα συνηθισμένα και να αναζητώ πιο πρωτότυπους προορισμούς, που μου επιφυλάσσουν μοναδικές εμπειρίες.

Holyrood is an area in Edinburgh, the capital of Scotland

Έχω επιπλεύσει  στη Νεκρά Θάλασσα (φωτογραφία αριστερά) από τη πλευρά του Ισραήλ, έχω φάει πίτσα στη Νάπολη στο μέρος όπου δημιουργήθηκε, έχω πηδήξει από τα 6 μέτρα στην St.Peter’s Pool στη Μάλτα, έχω πλεύσει στην Λίμνη Νες προς εξερεύνηση του ομώνυμου τέρατος, έχω κάνει πεζοπορία στο λόφο Holyrood του Εδιμβούργου (φωτογραφία δεξιά), έχω πιεί μπύρα που μόλις δημιουργήθηκε στη ζυθοποιίατης Heineken στο Άμστερνταμ, έχω παρευρεθεί σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, έχω παρακολουθήσει αθλητικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες σε δεκάδες πόλεις και πολλά πολλά άλλα.

  • Ποια είναι τα πιο όμορφα μέρη που συνάντησες, ποιες χώρες σε συγκίνησαν περισσότερο;

Βαρσοβία Warsaw Poland Πολωνία

Θεωρώ ότι το πόσο όμορφος είναι ένας τόπος είναι ιδιαίτερα υποκειμενικό και πολλές φορές αλλάζει ανάλογα με την εποχή, την παρέα, την διάθεση και το γενικό κλίμα που επικρατείσε κάθε ταξίδι. Κάθε φορά που με ρωτάνε «ποιο είναι το πιο όμορφο μέρος που έχεις πάει», περνάνε από το μυαλό μου όσα έχω ζήσει στα ταξίδια μου και οι μοναδικές εμπειρίες, που θα με συντροφεύουν σε όλη μου τη ζωή.

Παραδείγματος χάριν, η Βαρσοβία (φωτογραφία αριστερά) θα συγκαταλέγεται πάντα στις ομορφότερες πόλεις που έχω επισκεφτεί (και ας μην είναι πραγματικά), καθώς ήταν το πρώτο μου solo ταξίδι. Αν έπρεπε να διαλέξω πάντως μόνο ένα μέρος, θα έλεγα ότι τα Highlands της Σκωτίας είναι το ομορφότερο τοπίο που έχουν δει τα μάτια μου μέχρι σήμερα.

  • Συνάντησες κάποιον κίνδυνο στα ταξίδια, κάποια απάτη;

London Underground Metro system

Για να είμαι ειλικρινής στα τόσα χρόνια που ταξιδεύω, ελάχιστες ήταν οι φορές που αισθάνθηκα κίνδυνο ή φόβο. Αυτή που θυμάμαι πάντως έντονα μέχρι σήμερα, εξελίχθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, κατά την επίσκεψη μου στο Λονδίνο. Εκείνη τη περίοδο ήταν κάπως τεταμένο το κλίμα, λόγω τον γεγονότων με τους Τζιχαντιστές.

London Underground Metro system, Λονδίνο

Ενώ λοιπόν ήμασταν σε μια στάση του μετρό αναμένοντας το τρένο, ξαφνικά ακούστηκε μια σειρήνα από τα ηχεία, η οποία μας προέτρεπε να εκκενώσουμε τον χώρο, χωρίς όμως περαιτέρω εξηγήσεις.

Πανικόβλητοι τρέξαμε προς την έξοδο, φοβούμενοι για ταχειρότερα. Αργά το βράδυ πληροφορηθήκαμε από τις ειδήσεις, ότι κάποιος με μαχαίρι απειλούσε να σκοτώσει ανθρώπους, σε μια διπλανή στάση και για προληπτικούς λόγους είχαν αδειάσει το μέρος, μέχρι να τον ακινητοποιήσουν. Είναι ένα γεγονός που δε θα ξεχάσω ποτέ.

  • Μελλοντικά ταξίδια, τι λέει ο χάρτης?

Ντουμπάι, η μητρόπολη της Μέσης Ανατολής

Το άμεσο μέλλον λοιπόν, θα με βρει στα μαγευτικά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου θα  επισκεφτώ το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι, ενώ αργότερα έχω κανονίσει μια εξόρμηση στο σαγηνευτικό Μαρόκο.

Οι χώρες που έχει επισκεφτεί ο Παντελής Μουζακίδης, O Thessalonikios

Ευρώπη: Αυστρία, Βατικανό, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα, Πολωνία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία
Ασία: Ισραήλ, Παλαιστίνη,Τουρκία

Παντελής Μουζακίδης, O Thessalonikios

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here