Έλληνες ΕξωτερικούΣυνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Κατσούλη, Ταϊλάνδη

Ταϊλάνδη Thailand

Για τον Κωνσταντίνο Κατσούλη που διαμένει μόνιμα στο Σαμούτ Πρακάν (Samut Prakan) της Ταϊλάνδης μαζί με την σύζυγο του. Το Σαμούτ Πρακάν είναι μία πόλη και παράλληλα επαρχία που είναι η προέκταση της Μπανγκόκ στα ανατολικά και είναι γνωστή για κάποια αξιοθέατα όπως η φάρμα των κροκοδείλων, το μουσείο Έραβαν και η αρχαία πόλη Muang Boran. Επίσης ο Κωνσταντίνος, είναι επαγγελματίας φωτογράφος, με σπουδές φωτογραφίας στη σχολή της Αθήνας Focus από το 1986 έως το 1987 και παράλληλα διέθετε στούντιο διαφημιστικής φωτογραφίας στην Αθήνα για πολλά χρόνια.

Οι προτιμήσεις του Κωνσταντίνου είναι φωτογραφία δρόμου, πορτραίτο και τοπίο (landscape). Παραθέτουμε μερικά δείγματα δουλειάς από τον Κώστα από διάφορα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας παρακάτω. Να ευχηθώ στον Κωνσταντίνο ότι το καλύτερο.

  • Πως βρέθηκες στην Νοτιοανατολική Ασία και πιο συγκεκριμένα στην Ταϊλάνδη ;

Κοπεγχάγη Δανία, Copenhagen
Κοπεγχάγη Δανία

Θέλοντας να γνωρίσω κάτι διαφορετικό από ότι είχα δει στο παρελθόν, ταξιδεύοντας σε χώρες της Ευρώπης, βρέθηκα στην Ταϊλάνδη, όπου και γνώρισα την σύζυγό μου!

  • Ποια μέρη σου άρεσαν περισσότερο από αυτά που ταξίδεψες ;

Είμαι ακόμα γοητευμένος με την Κοπεγχάγη και τα διατηρημένα κτήρια της, καθώς και με τη Στοκχόλμη, όπου έζησα δύο χρόνια σε νεαρή ηλικία, ιδιαίτερα τον μήνα Ιούνιο! Μαγική πόλη! Τώρα, στην Ταϊλάνδη έχω επισκεφτεί πολλές περιοχές, από τα πιο αγαπημένα μου μέρη είναι η περιοχή του Βορρά, Mae Hong Son, Χρυσό Τρίγωνο, περιοχές απείρου κάλους. Το νησί Koh Kood μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις!

  • Έχει θέμα η Ταϊλάνδη για φωτογράφους ;

Η Ταϊλάνδη είναι ο παράδεισος των φωτογράφων! Όπου και αν πάει ένας φωτογράφος θα βρει υπέροχα θέματα! Είτε βρίσκεται στην πανέμορφη Μπανγκόκ, με όλες τις ιδιαιτερότητές της, τα κτίρια ορόσημα που έχει, τον ποταμό Τσάο Πράγια (Chao Phraya), τους ναούς, τις φτωχογειτονιές και τα κανάλια, είτε η υπόλοιπη χώρα, που είναι γεμάτη θέματα! Τι να πρωτοπεί κανείς!

Μερικά δείγματα δουλειάς του επαγγελματία φωτογράφου Κωνσταντίνου Κατσούλη από Ταϊλάνδη

Κωνσταντίνος Κατσούλης Φωτογραφία
Mon Bridge, © 2015 Constantinos Catsoulis
Κωνσταντίνος Κατσούλης Φωτογραφία
© 2015 Constantinos Catsoulis
Κωνσταντίνος Κατσούλης Φωτογραφία
© 2015 Constantinos Catsoulis
Κωνσταντίνος Κατσούλης Φωτογραφία
Lumpini Park Bangkok © 2015 Constantinos Catsoulis
Κωνσταντίνος Κατσούλης Φωτογραφία
© 2015 Constantinos Catsoulis
Κωνσταντίνος Κατσούλης Φωτογραφία
© 2015 Constantinos Catsoulis
  • Μερικά τοπία που σου άρεσαν περισσότερο ;

Μου άρεσε το Koh Kood, με τα πεντακάθαρα νερά του, η περιοχή του Χρυσού Τριγώνου γύρω από τον Maenam Kong, τα ορεινά τοπία στο Mae Hong Son, με τις φυλές, που έχουν έρθει από την Μιανμάρ / Βιρμανία (Myanmar / Burma). Είμαι ιδιαίτερα γοητευμένος με το Kanchanaburi και το εκπληκτικής ομορφιάς Sangkhlaburi. Η παραλία Ao Nang και τα νησιά στο Krabi!

  • Μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες που έχεις τραβήξει ποτέ ήταν ;

Κωνσταντίνος Κατσούλης Φωτογραφία
Suvarnabhumi airport, © 2015 Constantinos Catsoulis

Το αγαπημένο μου θέμα στη φωτογραφία είναι το πορτραίτο, έτσι, μιας και ζω στη Μπανγκόκ έχω περισσότερες ευκαιρίες να βρω θέματα! Απλούς ανθρώπους στα σπίτια και στις δουλειές τους. Ευτυχώς η Ταϊλάνδη, όπως είπα και πριν είναι φωτογενής, οι άνθρωποι κολακεύονται όταν τους ζητάς να τους φωτογραφήσεις, και υπάρχει απέραντο υλικό, σε αντίθεση με την Ελλάδα τουλάχιστον, όπου οι άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί και αρνητικοί απέναντι σε μια κάμερα.

  • Ποιοι είναι οι επόμενοι προορισμοί που θα ήθελες να επισκεφτείς ;

Κωνσταντίνος Κατσούλης
Κωνσταντίνος Κατσούλης, 500px.com/catsoulis

Έχω επισκεφτεί το Λάος (Laos) και την Μιανμάρ / Βιρμανία (Myanmar / Burma), όμως δεν έχω ολοκληρώσει μαζί τους. Θα ήθελα να επισκεφτώ την Καμπότζη και το Βιετνάμ, καθώς και την Μαλαισία και την Ινδονησία.

Τελειώνοντας, θέλω να πω ότι, πέρα από την ομορφιά της χώρας και των ανθρώπων, αυτό που με έχει γοητέψει είναι η αποδοχή του διαφορετικού, που υπάρχει εδώ. Μεγάλη αντίθεση με την Ελλάδα, όπου ο καθένας προσπαθεί να επιβάλλει την άποψή του στους άλλους.

Πολλά δείγματα δουλειάς του Κωνσταντίνου θα βρείτε το Instagram στην εξής διέυθηνση: instagram.com/constantinoscatsoulis/ όπως επίσης στο 500px.com/catsoulis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here