Έλληνες ΕξωτερικούΣυνέντευξη με τον Γιώργο Λιανέα, Πατάγια Ταϊλάνδη

Ο Γιώργος Λιανέας κατοικεί στην Ταϊλάνδη για πάνω από είκοσι χρόνια. Μένει μόνιμα στο γνωστό παραθαλάσσιο θέρετρο Πατάγια που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας γύρω στα 150 χιλιόμετρα από την Μπανγκόκ. Τον βρήκαμε και τον ρωτήσαμε μερικά πράγματα για την χώρα και την ζωή του στην Ταϊλάνδη.

  • Πως βρέθηκες στην Ταϊλάνδη και με τι ασχολείσαι ;

Ταϊλάνδη Thailand

Ο ναός του σμαραγδένιου Βούδα, Βατ Πρα Καεό, Wat Phra Khaew

Στην Ταϊλάνδη είχα έρθει πρώτη φορά πριν από 21 χρόνια λόγω της δουλειάς μου. Επαγγέλλομαι ιχθυολόγος και τότε δούλευα για μια εταιρία στην Ελλάδα που έκανε εισαγωγές τροπικών ψαριών γλυκού και θαλασσινού νερού.

Ταξίδευα για λογαριασμό της εταιρίας σε όλη την Ασία προκειμένου να βρίσκω τα ψάρια τα οποία θέλαμε στις καλύτερες τιμές και έτσι βρέθηκα και για πρώτη φορά στην Ταϊλάνδη. Παρότι ταξίδεψα σε όλη την Ασία και σε πολλά άλλα μέρη στον κόσμο, μπορώ να πω ότι από την πρώτη φορά που ήρθα στην Ταϊλάνδη κάτι μαγικό ήταν αυτό που με έκανε να κάνω την βάση μου στην χώρα αυτή και κυριολεκτικά να μην θέλω να φύγω από τον μαγευτικό παράδεισο της.

  • Είσαι στην Ταϊλάνδη 20 ολόκληρα χρόνια. Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την χώρα, την κουλτούρα κλπ.
Η Ταϊλάνδη είναι για μένα δεύτερη πατρίδα μου

Η Ταϊλάνδη είναι για μένα δεύτερη πατρίδα μου. Οι Ταϊλανδοι έχουν πολύ ιδιαίτερη κουλτούρα και είναι πολύ φιλικοί άνθρωποι και δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι την αποκαλούν η χώρα του χαμόγελου. Εάν δεν πειράξεις τίποτα τότε δεν σε ενοχλεί και κανένας.

  • Ως επιχειρηματίας τι δυσκολίες αντιμετώπισες ;

Η πλωτή αγορά Νταμνοέν Σαντουάκ (Damnoen Saduak)

Ως επιχειρηματίας εδώ μπορώ να πω ότι οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες και παρά πολλές. Αλλά λόγω του ότι μιλάω την Ταϊλανδέζικη γλώσσα και το ότι έχω παντρευτεί τρεις φορές εδώ με Ταϊλανδέζες στην διάρκεια όλως αυτών των ετών κατάφερα να ξεπεράσω όλες τις δυσκολίες. Έχω καταφέρει να μπω στο μυαλό των Ταϊλανδών και να κατανοήσω την ιδιαίτερη κουλτούρα τους και αυτό νομίζω είναι και το μυστικό για να μπορέσει κάνεις εδώ να στήσει μια επιχείρηση και να καταφέρει να επιβιώσει.

Σε όλα αυτά τα χρόνια που είμαι εδώ, έχω δει πάρα πολλούς Έλληνες να επιχειρούν να κάνουν κάτι και να έχουν αποτύχει παταγωδώς χάνοντας πάρα πολλά χρήματα μέσα σε λίγους μήνες, διότι δεν κατάφεραν ποτέ να καταλάβουν τον τρόπο που λειτουργεί η κουλτούρα αυτής της χώρας και οι άνθρωποι της.

  • Σε ποια άλλα μέρη στην Ταϊλάνδη έχεις ταξιδέψει, κάποιες παραλίες που σε άφησαν άναυδο ;

Krabi Thailand

Έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη στην Ταϊλάνδη και μπορώ να πω ότι η ωραιότερη παραλία που μου έχει μείνει στο μυαλό μου είναι η παραλία της Maya Bay στα νησιά Πι Πι (Phi Phi islands). Επίσης φανταστικό μέρος για κάποιον που του αρέσει η φύση είναι το εθνικό πάρκο Κάο Γιάϊ (Khao Yai National Park).

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Από την Ελλάδα μου λείπουν οι οικογένεια μου και κάποιοι καλοί φίλοι. Τα τελευταία 7 χρόνια και λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα έπαψα να ασχολούμαι με το εμπόριο των τροπικών ψαριών και έχω δική μου επιχείρηση στην Πατάγια, ένα Live Music Bar. Πιο πριν είχα εργαστεί ως μάνατζερ και σε 3 μπαρ στην Walking Street της Πατάγια για 3 χρόνια.

Ακολουθούν μερικά βίντεο από την Ταϊλάνδη στο κάτω μέρος της σελίδας, από παραλίες και νησιά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here