Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

Athina Travels the World: Αθηνά Μανώλα

Η Αθηνά είναι πολυταξιδευμένη στον κόσμο, σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε χώρες της Αμερικής, Αφρικής και Ασίας. Διαθέτει το δικό της ταξιδιωτικό μπλοκ athinatravelstheworld.blogspot.com, με πολλές πληροφορίες από πολλές χώρες όπως διατροφή, μετακινήσεις μέσα στην χώρα κλπ.

  • Πες μας λίγο για το Athina Travels the world και την θεματολογία του

Athina Travels the World
Athina Travels the World, athinatravelstheworld.blogspot.com

Στο μπλογκ μου athinatravelstheworld.blogspot.com, περιγράφω κυρίως προσωπικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Αναφέρομαι βέβαια στα αξιοθέατα (πράγμα που με ευκολία μπορεί να το κάνει κάποιος ανατρέχοντας στις σχετικές πηγές στο ίντερνετ), αλλά κυρίως προσπαθώ να δίνω και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους ταξιδευτές. Κάποιες από αυτές, ιδίως στους μακρινούς και όχι mainstream προορισμούς, φροντίζω να είναι κυρίως αυτές, που δεν βρίσκονται ευρέως στο ίντερνετ, ώστε οι εμπειρίες μου να αξιοποιηθούν από τους αναγνώστες.

Υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος, Trans-Siberian Railway Network
Υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος, Trans-Siberian Railway Network
  • Έκανες ένα ταξίδι με τον υπερσιβιρικο. Θα θέλαμε να μας τις εμπειρίες σου από αυτό το ταξίδι

Το ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό, ήταν το μεγαλύτερο σε διάρκεια που έχω κάνει και διήρκεσε 40 ημέρες. Η διαδρομή, η ζωή στο τρένο, η επαφή με τους άλλους συνταξιδιώτες, τα τοπία, ειδικά αυτά της Μογγολίας ήταν τα πράγματα που με εντυπωσίασαν περισσότερο. Θα χρησιμοποιήσω τον τετριμμένο όρο “ταξίδι ζωής” , για το λόγο ότι δοκίμασε τις αντοχές μου. Ανακάλυψα επίσης ότι έχω μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα απ ο, τι φανταζόμουν. Ήταν ένα crash test και για ακόμη πιο απαιτητικά ταξίδια.

Υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος, Trans-Siberian Railway Network

Το βαγόνι μας ήταν σχεδόν γεμάτο. Μία οικογένεια Βρετανών, δύο ζευγάρια από την Ολλανδία, δύο νεαροί Γάλλοι, τρεις οικογένειες Ισπανών, μία νεαρή Μογγόλα με το παιδί της, εμείς και τρεις Ρώσοι, σε πλήρη … ευθυμία! Στο κουπέ μας είχαμε και πάλι την προστασία της αστυνομίας: Συνεπιβάτης μας, ένας κοντούλης Μογγόλος αστυνομικός. Από το παράθυρο του διαδρόμου, κουνώντας για ώρα το χέρι του, αποχαιρετούσε χαμογελαστός την γυναίκα του και τις τρεις κόρες του, που έκλαιγαν με αναφιλητά ανάμεσα στα άπειρα βολάν και φιογκάκια των ροζ φουστανιών τους.

Ο μπαμπάς τους θα έλειπε τρεις ολόκληρους μήνες για να εκπαιδευτεί σε ακαδημία αστυνομίας της Μόσχας. Όμως ο κοντούλης και πονηρούλης μογγόλος, μόλις τελείωσε με τους συγκινητικούς αποχαιρετισμούς, έστρεψε όλο το ενδιαφέρον του στην hot νεαρή συνάδελφό του του διπλανού κουπέ. Ανεβοκατέβαινε όλη την ώρα στην κουκέτα και από την “κρυψώνα” πάνω από το κρεβάτι του, δηλαδή τον χώρο για τις αποσκευές, έβγαζε διάφορα καλούδια, κυρίως κάποιο μπουκάλι από τις γενναίες προμήθειες αλκοόλ που φύλαγε σ΄ ένα μεγάλο χαρτόκουτο. Το κρατούσε όλο ενθουσιασμό και μας το έδειχνε με νόημα σαν να έλεγε “θα έχουμε τρελά γλέντια αυτές τις τέσσερις ημέρες!”, ενώ κατευθυνόταν στο διπλανό κουπέ … περισσότερα: Υπερσιβηρικός-Υπερμογγολικός, Ημέρα 30η

  • Σε πόσες χώρες έχεις ταξιδέψει και ποια χώρα σε άγγιξε περισσότερο

Οσάκα της Ιαπωνίας

Δυσκολεύομαι να απαντήσω. Ίσως επειδή είναι πρόσφατο το ταξίδι μου στην Ιαπωνία, θα πω ότι εντυπωσιάστηκα υπερβολικά από αυτή την χώρα. Θα χρησιμοποιήσω τα λόγια μιας φίλης: Από την μία πλευρά η Ιαπωνία και από την άλλη ο υπόλοιπος πλανήτης.

Κυρίως με άγγιξε η προσέγγιση των Ιαπώνων προς τους επισκέπτες τους. Αισθάνθηκα πραγματικά φιλοξενούμενη και ευπρόσδεκτη. Η ευγένεια, η κοινωνική αλληλεγγύη, που διδάσκονται από την παιδική ηλικία, η τάξη, η οργάνωση, το αίσθημα ασφάλειας, στον υπέρτατο βαθμό.

Mongolia Μογγολία
Μογγολία

Για μένα η χώρα που επισκέπτομαι δεν είναι μόνο τα αξιοθέατα της, αλλά και οι άνθρωποι της. Στον αντίποδα απρόσμενη έκπληξη και η Μογγολία, μια χώρα φτωχή, αλλά αναπτυσσόμενη, με μικρή επισκεψιμότητα. Συγκλονιστικά τοπία και ευγενείς και απίστευτα φιλόξενοι άνθρωποι.

  • Οι χώρες που έχει επισκεφτεί η Αθηνά Μανώλα

Ευρώπη: Σερβία, Β. Μακεδονία, Σλοβενία, Κροατία, Σλοβακία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Ουκρανία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ρωσία, Ιταλία, Βατικανό, Αγ. Μαρίνος, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Φιλανδία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ανδόρα, Πορτογαλία, Γιβραλτάρ, Κύπρος.
Αμερική: ΗΠΑ, Καναδάς, Κούβα
Αφρική: Αίγυπτος, Μαρόκο, Σουδάν
Ασία: Κίνα, Μογγολία, Ιαπωνία
Μέση Ανατολή: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αθηνά Μανωλά Athina Travels the World

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here