Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

Αθήνα Ντακάρ: Λευτέρης Κελαδίτης

Ο Λευτέρης Κελαδίτης είναι ταξιδευτής του πλανήτη. Πρόσφατα έκανε μία μεγάλη διαδρομή από Αθήνα έως το Ντακάρ της Σενεγάλης (παλιότερα γνωστό από το “Ράλι Παρίσι – Ντακάρ, Paris- Dakar”, ένας από τους δυσκολότερους αγώνες με μηχανοκίνητα οχήματα), ενώ προγραμματίζει μία καινούργια διαδρομή στην Ασία αυτή την φορά με κατεύθυνση την Μογγολία.

  • Πες μας λίγα πράγματα για τα ταξίδια σου με μηχανή

Λευτέρης Κελαδίτης
Crna Gora Montenegro, Μαυροβούνιο

Θα ξεκινήσω με μια φράση από ένα τραγούδι της γενιάς μας “‘Ολα είναι δρόμος“. Πράγματι αυτό το συναίσθημα που νιώθεις όταν ταξιδεύεις με μηχανή δεν πιστεύω ότι άλλο μεταφορικό μέσο σου την δίνει.

΄Εχεις άμεση επαφή με το όλα: τοπία, ανθρώπους, καιρικά φαινόμενα. Βλέπεις τα χιλιόμετρα να περνούν και να γεμίζεις το μυαλό σου εικόνες. Έχω ταξιδέψει σε 22 χώρες και εύχομαι σύντομα να της διπλασιάσω.

  • Έχεις κάνει 14.500 χιλιόμετρα με μηχανή 30 ετών έως το Ντακάρ. Θα θέλαμε την εμπειρία σου από αυτή τη διαδρομή

Λευτέρης Κελαδίτης
Λευτέρης Κελαδίτης

Αγαπημένο ταξίδι με φίλους ήταν που περάσαμε την Αλβανία, το Κόσοβο, την Σερβία και μπήκαμε Μαυροβούνιο, Βοσνία, Κροατία, μέσα από χωματόδρομους και ποτάμια. Φανταστικά μερη εκπληκτική παρέα. Εκεί κουβεντιάζαμε για ένα μεγάλο ταξίδι αλλά δεν κατάφεραν όλοι να έρθουν και έγινε από μένα και τον Θεολόγο, καλός φίλος και συνταξιδιώτης να φύγουμε με τις γριές όπως τις λέμε.

Με RNA Tenere 600 3AJ και ένα Africa 650 RD03, να πάμε μέχρι το Ντακάρ. Μας πήρε ένα χρόνο να το μοντάρουμε και ξεκινήσαμε περνώντας Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Μαρόκο, Δυτική Σαχάρα, Μαυριτανία και Σενεγάλη. Δύσκολο ταξίδι με πολλές βροχές, κάναμε γύρω στα 2.500 χιλιάδες χιλιόμετρα με βροχή. Περάσαμε την Δυτική Σαχάρα με 9 βαθμούς και κρύο. Ο αέρας από τον Ατλαντικό ήταν παγωμένος και φύσαγε 8 μποφόρ. Κάναμε 2.000 χιλιόμετρα με 15 μοίρες κλήση. Στην Μαυριτανία από την αμμοθύελλα μου έσπασε το τζαμάκι της κάμερας και όλα τα βιντεάκια που τράβαγα έχουν μια αντανάκλαση δεξιά. Στο γυρισμό ανεβήκαμε μέχρι Ανδόρα και τα Πυρηναία, για να πιάσουμε Γαλλία με κατεύθυνση το Σαν Μαρίνο και επιστροφή Αθήνα μετά από 14.500 χιλιόμετρα και 33 μέρες.

Η διαδρομή από Ελλάδα μέχρι Ντακάρ (Σενεγάλη) με ένα μηχανάκι 30 ετών, 14.500 χιλιόμετρα μέσα σε 33 μέρες

  • Κάποια νέα δρομολόγια με μηχανή, ποια είναι

Λευτέρης Κελαδίτης
Λευτέρης Κελαδίτης

Τώρα σχεδιάζουμε ένα μεγάλο ταξίδι 50 ημερών με προορισμό το Μαγκαντάν μέσα από Τουρκία, Γεωργία, να μπούμε Ρωσία να περάσουμε τα Παμίρ (Pamir Mountains), την Μογγολία και να περάσουμε τον δρόμο των οστών. Θα κλείσω όπως ξεκίνησα, όλα είναι δρόμος !!!

  • Χώρες που έχουν επισκεφτεί ο Λευτέρης Κελαδίτης

Ευρώπη: Σκόπια, Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία, Γερμανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κόσοβο, Αλβανία, Ιταλία, Σλοβενία, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο, Μονακό, Γιβραλτάρ και Ισπανία.
Αφρική: Μαρόκο, Σενεγάλη, Δυτική Σαχάρα, Μαυριτανία

Λευτέρης Κελαδίτης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here