Έλληνες και Ξένοι ΤαξιδιώτεςΣυνέντευξη με τον διαχειριστή του thai.gr, Ταϊλάνδη

Για την ιστοσελίδα thai.gr έχουμε ξαναγράψει. Είναι το μοναδικό ελληνικό φόρουμ αποκλειστικά για την Ταϊλάνδη και χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας (Βιετνάμ, Βιρμανία, Καμπότζη, Λάος, Μαλαισία, Χονγκ Κονγκ, Φιλιππίνες, Ινδονησία, Σιγκαπούρη, Μακάου), με πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα μεταξύ των οποίων:

Καταλύματα που μας άρεσαν, εισιτήρια δρομολόγια τιμές εντυπώσεις, φαγητό και ποτά, Ταϊλάνδέζικη γλώσσα, Σκέψεις Προβληματισμοί Επικαιρότητα, Φωτογραφικό Υλικό & Βίντεο, πληροφορίες για την βίζα και την έναρξη επιχείρησης και πολλά άλλα. Μιλήσαμε με τον διαχειριστή του φόρουμ και μας είπε μερικά πράγματα.

  • Πως βρέθηκες στην Νοτιοανατολική Ασία και πιο συγκεκριμένα στην Ταϊλάνδη ?

Η Ασία και η Αυστραλία ήταν 2 εκκρεμότητες στα ταξίδια μου. Η Ταϊλάνδη αποτελούσε διακαή μου πόθο από μικρή ηλικία. Κατάφερα να την επισκεφτώ πρώτη φορά το 2006 και από τότε έρχομαι για 4-5 μήνες κάθε έτος.

  • Πες μας λίγα λόγια για την Ταϊλάνδη σαν χώρα ;

Η Ταϊλάνδη είναι ένας μοναδικός προορισμός που συνδυάζει αρκετά πράγματα. Το φυσικό κάλλος με πανέμορφες παραλίες, κατάφυτα βουνά, εθνικά πάρκα, λίμνες και ποτάμια. Οι χαμογελαστοί γεμάτη θετική ενέργεια άνθρωποι (δεν αναφέρομαι στους αλλοτριωμένους κατοίκους τουριστικών περιοχών), που δεν είναι καθόλου μίζεροι, έστω και αν δίνουν καθημερινά τον βιοποριστικό τους αγώνα σε δύσκολες συνθήκες. Η εθνική τους κουζίνα που είναι άκρως ερωτεύσιμη.

  • Ποια μέρη σου άρεσαν περισσότερο και ποιο είναι το αγαπημένο σου ;

Έχω επισκεφτεί τις 68 από τις 76 επαρχίες της χώρας, το Ισάν- βορειοανατολική Ταϊλάνδη είναι η περιοχή που μου αρέσει περισσότερο, με κορυφαία επαρχία το Ούντον Τάνι (Udon Thani) όπου βρίσκεται και το σπίτι μου. Από νησιά το Κο Τσανγκ (Koh Chang) μαζί με τα μικρότερα νησάκια της επαρχίας του Τρατ.

  • Τι αποκόμισες από τα ταξίδια σου ;

Εμπειρία, φιλίες, εικόνες, συναισθήματα και γεύσεις.

  • Ποιοι είναι οι επόμενοι προορισμοί που θα ήθελες να επισκεφτείς ;

Από τις όμορφες χώρες, αυτή που δεν έχω επισκεφθεί είναι το Βιετνάμ και ελπίζω να το κάνω σύντομα.

  • Ως διαχειριστής του thai.gr πες μας λίγα λόγια για το forum.

Το www.thai.gr ανέβηκε στο διαδίκτυο πρίν 10 χρόνια, τον Μάιο του 2008. Βασίστηκε σε μια ιδέα του έτερου admin thailandgr. Ήταν κάτι που ξεκίνησε από μια χούφτα ανθρώπων και μετατράπηκε σε μια μεγάλη παρέα με χιλιάδες μέλη και καθημερινούς επισκέπτες. Αποτελεί  ένα τόπο ανταλλαγής πληροφοριών και συζήτησης για τα ταξίδια στην Νοτιοανατολική Ασία. Νομίζω ένα χρήσιμο εργαλείο και πηγή ενημέρωσης για κάθε επισκέπτη της περιοχής.

  • Ένας επίλογος για την Νοτιοανατολική Ασία, πως βλέπεις το μέλλον της

Στον τουριστικό τομέα, υπάρχει ραγδαία ανάπτυξη, εύχομαι να το διαχειριστούν σωστά κυρίως σε ότι αφορά τις συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον. Στον οικονομικό τομέα επίσης ευημερούν οι δείκτες αλλά προσωπικά έχω μια διαφορετική εικόνα για την μικρομεσαία τάξη, κυρίως στην Ταϊλάνδη όπου τα βγάζει δύσκολα πέρα. Εύχομαι να μην δούμε σύντομα μια δεύτερη ασιατική κρίση.

Επισκεφτείτε το thai.gr για να υποβάλλεται τις ερωτήσεις σας αν έχετε για την Νοτιοανατολική Ασία. Έχω να πω επίσης ότι ο διαχειριστής του thai.gr είναι ο πρώτος ο οποίος έχει επισκεφτεί περισσότερες επαρχίες από μένα στην Ταϊλάνδη (68 από τις 76).

Χάρτης με Έλληνες μόνιμους κάτοικους της Ασίας

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here